Jeg er alt annet enn imponert over denne boka, den er rett og slett kjedelig. Neste gang jeg ser en spesiell tittel, skal jeg lese bakpå boka før jeg låner den... Jeg er temmelig sikker på at jeg neppe hadde lånt den hvis jeg hadde lest denne setningen:

Teksten er uten tegnsetning, og består av en setning på omkring 100 sider, et typisk Perec-grep.

Jeg må dessuten si meg sterkt uenig med vaskeseddelens utsagn om at boka er:

En utfordrende, men svært morsom tekst, ikke bare rettet mot et kresent lesepublikum.

Formuleringen jeg reagerer på er "svært morsom". I mine øyne er teksten alt annet enn morsom, den er snarere tvert i mot drepende kjedelig.

Terningkast 1 uten tvil, kunne jeg gitt lavere terningkast ville jeg utvilsomt gjort det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Har aldri hørt om denne forfatteren. Ergo så måtte jeg ta en titt på Wikipedia og der var ikke ovenfornevnte bok nevnt i det hele tatt. Tok også en kikk på hans bøker her på nettet og så at de hadde fått høye terningkast.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har bare lest Livet bruksanvising. Han har nok en spesiell skrivestil, og boka krevde høy konsentrasjon, men var veldig god, syntes jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den får 1 fra meg også. En forferdelig slitsom bok å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg såg først på flytskjemaet, deretter begynte eg å lese. Etter eit par sider mista eg interessa for teksten, og såg heller på flytskjemaet igjen. Det var liksom meir interessant. Eg skjønnar ikkje det kunstneriske poenget med å skrive det ut som ein tekst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Såpass ja. ! Jeg humret og lo da jeg så tittelen på boken, men det er altså kun den setningen som er bra ved hele boka. ? Uten tegnsetning .? Slitsomt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg humret og lo også da jeg så tittelen, men det ble ikke akkurat så mye mer humring nei...

Boka kan nok oppfattes som en parodi, men da er den i såfall ikke helt vellykket, den blir for repeterende og kjedelig. De små variasjonene og utviklingen blir enerverende i lengden.

Ja, det var slitsomt å lese uten tegnsetting, enkelte steder må du stoppe opp og lese om igjen noe for å være sikker på hva som egentlig sies (hvor slutter en setning, og hvor begynner den neste).

En mulig positiv faktor ved boka: du kan kanskje plukke ut et passende langt avsnitt og la elever jobbe med tegnsetting. Hvordan ville de dele opp setningene? Om teksten er fengende nok til å egne seg som dette, er en helt annen diskusjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

kntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette Augustin