Ja, ikke sant, jeg synes vi er priviligerte som kan dele så mye her inne.
Jeg ante ikke at det var flere enn ett bind, men ser nå når jeg søker at du har rett. Du verden, så mye kunnskap det er her på Bokelskere! I går fulgte jeg Avas tips og var inne på NB og leste novellen "Et stort øde landskap" av Askildsen. Har lyst til å lese mer av ham, men foretrekker papir siden det blir slitsomt å lese mye på PC.
Du har kanskje bare bind 1, mens jeg har "Norske perler i prosa" bind 1-3, og der har Kjell Askildsen to noveller i bind 2 og to noveller i bind 3.
Jeg spør, når det gjelder engelskspråklige novellister, hvem ville du rangere som topp tre?
Du vet at jeg alltid har tenkt på helhet og integrasjon som nødvendige myter. Vi er fragmenterte skapninger som prøver å holde oss samlet, men det finnes alltid sprekker. Å leve med de sprekkene hører med til å være – nå, rimelig frisk.
«Du kan ikke gå veien før du selv er blitt veien.» Far hadde notert dette Buddha-sitatet i en skrivebok.
Følelser smitter.
«Jeg savner pasientene. Det er vanskelig å beskrive, men når folk virkelig er i dyp krise, er det noe som faller bort. Alt spillet som hører den normale verden til, forsvinner – alt dette falske med Hvordan står det til? Bra, takk.»
Har du lest boken? Dersom ja, hva synes du om den?
Spent på hva du synes om Graham Greenes Monsignor Quijote.
hehe det var også en måte å si det på, ny vri - tar den med meg. :)
Jeg så det.
Jeg sa det. Mye av det jeg så
sa jeg
ikke. Jeg kunne ikke
si det. Jeg klarte ikke
tie, heller. Så jeg det
sa jeg det
mellom linjene.
Jan Erik Vold
En annerledes bok om sokker/tøfler. Her starter man fra hælen (ikke tåen). Strikker maskene som skal være til leggen på hjelpetråd. Strikker videre og avslutter med tåen. Før man går tilbake og tar opp igjen maskene fra hjelpetråden og strikker ferdig leggen. I motsetning til russesokker hvor maskene til hælen strikkes på en hjelpestråd. Her strikkes hælen til slutt.
Tror jeg leste forbi ordet Radesyken. Har ikke hørt om det før. Kanskje jeg oppfattet det som oppdiktet der og da.
Var innom biblioteket og hentet bøker jeg hadde bestilt. 15 bøker i forskjellige sjanger (leser fort). Akkurat nå leser jeg Ildmannen.
hehe det er ikke alltid "å heve sin rett" gir noe særlig uttelling karaktermessig!
Det demokratiet vi har idag har vi kjempet for. Det er ikke lenge siden forfattere ble dømt for usømmelig bøker. For å ikke si bøker hvor man sier sin mening f.eks. rett etter krigen, der bøkene ble inndratt ved dom. Det er kun i vårt forrige århundre! Så man kan si at forfattere har kjempet for det frie ord.
Skal være enig med deg i det du beskriver. Tror jeg hadde i utgangspunktet en forventning om en historie som gikk over litt lengre tid. Hvilken epidemi er det snakk om? Var det pga. skaden i hånden at faren ble angrepet av samme sykdom? Hva var det den unge moren led av? Eller var det barnet?
Jeg synes begge har vært svært så subjektive i sine uttalelser. Man tar det for det er, men man blir jo nysgjerrig da. Så lenge det ikke blir munnhuggeri og man ligger i skyttergraver under debatten.
Det er flott at man ikke liker de samme bøkene. For ellers hadde det ikke kommet noen kommentarer i det helle tatt. Ved å lese andres kommentarer ser man boken fra en annen vinkel uansett om man liker den eller ei.