Se bloggposten. Og ja, jeg sier min oppriktige mening. Her fant jeg for det første historien veldig lite troverdig, men det verste er oversettelsen, den holder rett og slett ikke mål. Dessuten er det såpass mange trykkfeil at det ikke er mulig å overse.
Nei, la nå unga slippe dette. Kjedelig, ja? Grusomt langtekkelig var det.
det var veldig strengt, hva var det som ikke funket?
Veldig gode innlegg om ei veldig god bok! Denne boka skulle blitt lest av majoriteten av den norske befolkning. Såpass viktig er den. Og enig, Fanebust skriver populærvitenskapelig og godt, og ikke ulikt nevnte Bill Bryson. Kanskje en av årets viktigste bøker! Løp og les!
"Er du full, Ailo?" Hun håpet han var full. Han gjorde mye rart når han drakk. Høsten to år tidligere endte han opp med brudd på hodeskallen etter å ha trillet ned fra låvetaket og landet på en gjødselspreder, et forsøk på å drepe en kråke. Hun hadde lest en artikkel i Norsk Ukeblad om hyppigheten av sinnslidelser blant folk i grisgrendte strøk. En sauebonde på Vestlandet hadde blitt funnet naken på en fjellhylle med en badeball i hendene. Hun hadde lite lyst til å tilbringe sine gylne år i skauen, på leting etter Ailo.
Helt enig! Jeg satt også og tenkte på Pondus og hans kameratgjeng! Herlig slapstick-humor og det forundrer meg ikke at det blir film av den. Veldig billedlig fortalt.
Morsom bok om å ha ei lillesøster. Fine illustrasjoner.
Det er ihvertfall sjelden man leser en bok med så humoristisk språk. Den som oversetter denne får en stri jobb.
Vi låner for eksempel fortsatt ut musikk selv om den nå finnes i mp3-format. Vi låner fortsatt ut filmer selv om de i grunn er enklere å få tak i med (ulovlig eller lovlig) nedlasting.
Fortsatt kommer det til å koste penger å kjøpe bøker, selv om de er digitale. Det bibliotekene vil gjøre i fremtiden er å låne ut filer som sletter seg selv etter x antall dager. Eller en annen løsning jeg ikke vet om ennå.
Ellers vil jeg nevne det sosiale aspektet ved biblioteket, her bedrives formidling av alle kulturelle former, det arrangeres foredrag, konserter og spill-turneer, det tilbys leksehjelp, lesesirkler og pensjonistopplæring i bruk av Nintendo Wii. Det vises filmer på kinotekene ukentlig, om ikke daglig. Alt er fortsatt dønn gratis.
Så må man ikke glemme formidlingsjobben barnebibliotekarene har, for eksempel vil ikke de 60-70+ klassebesøkene i året (hvor man snakker om bøker tilpasset det enkelte klassetrinn) forsvinne fordi bøker blir digitale. Fortsatt vil ungene på Hudøy feriekoloni fryde seg over å høre spøkelseshistorier fortalt av bibliotekarer, og fortsatt vil unger nilese bøker i sommerferien, "kun" for å få følgende som premie: en tur til biblioteket, en bolle, en juiceboks og besøk av en ekte forfatter!
:)
Min mening om boka her: http://lunacia.net/?p=2501
Mer info om kvelden:
Bokvennens poetikk-kveld
Tone Hødnebø Ole Robert Sunde Annlaug Selstø Arve Kleiva Aasne Linnestå Anne Bøe og Kjersti Bronken Senderud
leser fra Poetikk. Tekster til Eldrid Lunden
Onsdag 27. oktober kl 19:00 Bokvennens lokaler, Universitetsgt. 14., tredje etg. (Oslo)
Eldrid Lunden 70 år. I forbindelse med at poeten, essayisten og skrivekunstprofessoren Eldrid Lunden fyller 70 år nå i oktober, utgir Bokvennen Forlag antologien Poetikk. Tekster til Eldrid Lunden. Gjennom bidrag fra 31 markante forfattere, belyser denne boken skrivekurset som fenomen og litterær institusjon. Eldrid Lundens navn er uløselig knyttet til det eldste skrivekurset i Norge: Forfatterstudiet i Bø i Telemark, som ble etablert i 1982. Med utgangspunkt i egen erfaring fra skriveundervisningen – enten som student eller som lærer (eller begge deler) – setter den enkelte bidragsyter forfatterstudiene inn i en historisk og litterær sammenheng. Alle som skriver – og alle som ønsker å skrive – bør lese denne unike antologien.
Tiltredes! Dette er ei bok på linje med "Anne Franks dagbok". Ei bok om en enkeltskjebne, og dermed lett å leve seg inn i. Veldig gripende og engasjerende.
Ei bok som går tett inn på sorg og kjærlighet. Brutalt ærlig og nær.
I like!
Visst er den god! Men det er mange personer. Og mye spionasje og økonomi og ting... Tror boka fortjener bedre enn en firer, den møtte meg bare på feil tidspunkt...
Hvorfor blir bibliotekaryrket utdødd fordi litteraturen gis ut på skjerm i stedet for papir? Tror du det eneste vår arbeidsdag består av er å håndtere papirbøker? :D
Absolutt underholdende! Litt uttværende innimellom. Men på slutten av boka ble jeg litt sånn: "men så aksjoner da! Trø til!". Men da hadde kanskje historien heller ikke blitt så spennende?
Jeg liker i utgangspunktet Stig Larsson godt, Komedin 1 står feks veldig høyt i kurs, men denne boken kom jeg aldri helt inn i. Noe av forklaringen er sikkert at jeg ikke er så god på svensk, men jeg vil og påstå at det er noe irriterende ved formen og måten han skriver på. Alle disse ... pausene, gjentakelsene, kursiv/fet tekst og det muntlige språket blir noen ganger litt plagsomt, det forstyrrer selve lesingen, spesielt i de korte prosadiktene. Men nå det er sagt er han til gjengjeld utrolig god på de lengre stykkene, der holder han meg fast og ryster meg.
Jeg er helt hekta på filmatiseringer av Jane Austin sine romaner. Spesielt er jeg glad i "Stolthet og fordom" som serieversjon.
Jeg er definitivt fan av Jane Austen, hun tok meg med storm første gang jeg leste Pride and Prejudice. Men ikke alle filmatiseringene er like bra. BBC laget et filmatisering av Northanger Abbey, som er en av mine bokfavoritter, men denne filmatiseringen er skikkelig begredelig.
En svært god filmatisering av bok er forøvrig Mannen som elsket Yngve av Tore Renberg.
De elektroniske bøkene er allerede på vei inn i bibliotekene. Vi trenger ikke se lengre enn til vårt naboland Sverige, hvor man med eget lånekort kan låne e-bøker.
Uansett format, streaming, mp3, PDF el. l., skal man finne igjen bøker må de ganske riktig organiseres. Bibliotekfaglig kaller vi det å katalogisere bøkene. Om dokumentene er elektroniske eller i papir eller på CD spiller ingen rolle. ;)