Problemet er at vi ikke er de vi tror vi er, noe som gir oss et svært dårlig utgangspunkt for å gjøre de rette tingene. Alle land holder i live nasjonale myter. Den kanskje aller viktigste norske er at vi er en del av løsningen, mens vi i det alt vesentlige er en del av problemet.

Vi skal ikke måles etter annet enn det vi er i dag: på samme tid en miniputtnasjon og en økonomisk stormakt, et land med skyhøyt forbruk, finansiert hovedsaklig ved et uansvarlig råkjør innenfor fiskeoppdrett og eksport av petroleumsressurser. En langer av fossilt dop, med gassprisen som etisk retningslinje og oljeprisen som nordpunktet i vårt moralske kompass.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Veldig gode innlegg om ei veldig god bok! Denne boka skulle blitt lest av majoriteten av den norske befolkning. Såpass viktig er den. Og enig, Fanebust skriver populærvitenskapelig og godt, og ikke ulikt nevnte Bill Bryson. Kanskje en av årets viktigste bøker! Løp og les!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, i strømmen av bøker som glir forbi, var dette en som virkelig gjorde inntrykk. Dessuten er det flott at det dukker opp noen som kan skrive så underholdende om virkelig viktig temaer, og gjøre klimavitenskapen - men først og fremst økonomien og politikken bak - så forståelig. Og selvbedraget så åpenbart og synlig...

Dette blir min julegavebok for året - og en jeg kommer til å sjekke at de som får den faktisk leser! Jeg ser frem til diskusjonene, og nå kommer jeg godt bevæpnet. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEva