Det kommer mer info når programmet er spikret!
Universitetsgaten 14, Oslo, 3. etg.
Din råsjangs var midt i blinken!
Bokvennen har tatt ansvar og utgir nyoversettelser av klassikere. Torstein Bugge Høverstad som også har oversatt bøkene om Harry Potter og Ringenes Herre har nå oversatt Frances H. Burnett sine klassikere.
Frances H. Burnett er blant de aller største og viktigste bidragsytere til barne- og ungdomslitteraturen. I 2010 foreligger for første gang Burnetts tre viktigste klassikere i komplette og nyoversatte utgaver: Den hemmelige hagen, Lille lord Fauntleroy og En liten prinsesse.
Dette er bøker jeg anbefaler på det sterkeste!
Forlagshuset Bokvennen, Vidarforlaget og Transit åpner dørene sine til et ekslusivt julemarked, lørdag 4. desember, kl. 10 - 20, Universitetsgaten 14, 3. etasje.
I hyllene har vi norsk skjønnlitteratur, oversatt litteratur, dikt og gjendikninger, dramatekster, filosofi, antologier, barne- og ungdomsklassikere, Bokvennen Litterært Magasin, tidsskriftet Personae, flere gode unike bokpakke osv og osv.
10:00 Dørene åpnes. Litterært marked starter.
12:00 Åpning av dagens luke i Bokvennens julekalender.
Fyll din ventetid med årets titler fra Bokvennen, Vidarforlaget og Transit. I perioden 1. desember - 24. desember, bedre kjent som adventstiden, vil forlagshuset BVT gi deg en bokgave.
Hver dag i adventstiden vil en heldig mottaker få en bok fra årets katalog. Bak hver luke skjuler det seg en bokhandel som har et eksemplar å gi til nettopp deg.
Førstemann til bokhandelen!
12:30 Åpning av dagens luke i Bokvennens julenøtter hos Bokelskere.no
Hver dag i perioden 1. – 24. desember legger jeg ut et spørsmål som du enkelt kan finne svaret på på vår nettside: www.bokvennen.no. Hver dag trekker jeg en vinner blant de som har svart riktig. Vinneren får en bok i posten. Fritt tilsendt.
Det er en ny bok og nye vinnersjanser hver dag, så her gjelder det å følge med!
13:00 Lansering av Vårt daglege brød. Kornets kulturhistorie.
Åsmund Bjørnstad er professor i planteforedling ved Universitetet for Miljø og Biovitenskap på Ås. Hans faglige forfatterskap omfatter bl.a. ei populærvitenskaplig bok for ungdom, Korn – frå steinalder til genalder. Han har dessuten skrevet fire diktsamlinger og fire gjendiktinger av tysk og engelsk poesi.
Han er disse dager aktuell med boken Vårt dagelege brød. Kornets kulturhistorie. Han vil presentere boken og vi ser fram til å lansere boken sammen med ham.
14:00 Krabbeskipet av Takiji Kobayashi
Krabbeskipet er en japansk proletarroman fra 1929 som igjen er blitt særdeles aktuell. Boken har fått en voldsom renessanse i Japan: dagens arbeidere kjenner seg igjen i de umenneskelige forholdene Kobayashi beskriver. Møt Magne Tørring, som har oversatt romanen til norsk. Magne Tørring har blant annet oversatt Hakuri Murakami fra japansk til norsk.
16:00 Lansering av Mesteren av fra La Mancha.
Morten Claussen foretar i dette omfattende essayet en nærlesning av romanen. Tro mot Theodor W. Adornos tanke om at man bare kan skrive kunstnerisk om kunsten, viser Claussen vei gjennom den barokke labyrinten som Don Quijote er.
Innvevd i essayet finnes en romanlignende jeg-fortelling om Spanias historie fra Cervantes’ tid og frem til i dag, en fortelling som bærer bud om en mulig fremtid for romansjangeren.
Morten Claussen har tidligere utgitt syv romaner, samt essays om en rekke sentrale forfattere, blant annet Laurence Sterne, Oscar Wilde, James Joyce, Franz Kafka, Thomas Mann og Samuel Beckett.
Møt forfatteren og bli med på lanseringen av boken.
18:00 Lansering av Nye legender av Robert Graves.
I Robrt Graves’ poesi møter vi eksentrikeren på hans egne premisser. Her lyder en stemme som er autoritativ og stødig, og hvis poetiske tale gjenspeiler individets mangfoldige fasetter.
I denne første fyldige presentasjonen av Graves’ dikt på norsk, er det lagt vekt på å vise bredden i dette bemerkelsesverdige forfatterskapet. Møt gjendikteren Ulrik Farestad som debuterer som gjendikter.
Vi feirer denne begivenheten med en lansering av boken.
Følg med for mer info om litterært arrangement under julemarkedet.
Velkommen skal du være!
Du vet det sikkert, men nå har hele Fiksjoner kommet.
Man spør ikke elektrikere hvordan kreftgåten best kan løses. Det er heller ikke revisorer som blir bedt om å uttale seg om avl på svin. Frisører reiser ikke rundt og holder foredrag om optimalisering av trafikken i våre storbyer. Årsaken er klar: Det finnes forskningmiljøer innenfor disse feltene, og man vil - med all mulig rett - forvente å finne mer relevant kompetanse der. Da Fremskrittspartiet i 2008 skulle holde en klimakonferanse, valgte man imidlertid å ikke invitere en eneste klimaforsker. I stedet skulle den bygges opp rundt en svensk sveiseforsker som beleilig nok delte partiets forhåndsinntatte standpunkter.
Jeg hadde ganske store forventinger til denne, likte veldig godt Korrigeringer, og med så mye skryt i pressen gledet jeg meg veldig til å lese denne. Vel, nå er jeg ferdig, og jeg må dessverre si at jeg ble skuffet. Franzen skriver godt, og det flyter fint avgårde, men den er for lang, altfor mye babbel, og hele det fugleprosjektet kunne han godt ha spart seg, det var bare kjedelig. Men han er god på relasjoner, og han har mange gode menneskelig observasjoner, men jeg ble aldri hektet på historien, den bare gled helt greit avgårde uten de store topper eller bunner. Leste i Time at noe av grunnen til at han hadde brukt 9 år på boken var fordi han måtte finne opp alt selv, og ikke basere seg på egne erfaringer slik han gjorde i store deler av Korrigeringer, så mitt råd er at han venter venter i 20 år og kommer sterk tilbake med en god historie om hvordan han har det som 70 åring.
ja, det trengs med nyoversettelser når de ikke har vært hele før nå. torstein bugge høverstad har gjort en fabelaktig jobb. de andre er radbrekne versjoner. snart er onkel toms hytte ute i full drakt igjen. kast den du leste på barneskolen. den er kun en flis på ca 100 sider. originalen er på 650!
Sterk sterk debutant! Denne boka synes jeg er viktig, den er aktuell og universell på samme tid. Debutanten er ung og svært moden og reflektert. Våger å skrive om vanskelige ting som tilhørighet, forventningspress,oppvekst, homofili - det er mange ting på en gang her - men hun skriver både troverdig og gripende. Jeg er imponert over hennes evne til å skildre både ungdommer og voksnes følelser, hun viser god forståelse for forholdet barn/foreldrre. Boka er hjerteskjærende om sorg og tap og om savn, og om å ikke kunne/våge være den en er. Tre barndomsvenner bestemmer seg forå dra itl Afghanistan etter endt militærtjeneste. Vi kommer på innsida av historiene til to av dem, og til den enes mor, og så historien til en nabo, som er far til en annen av vennegjengen. Indirekte viser Flatland hvordan sorgen over de tre påvirker hele lokalsamfunnet, ektesskap og foreldre/barn-forhold. Jeg synes dette err bra, både tematisk og littterært, og komposisjonen med paralellhistorier er et godt grep som passer her. Innvendingen kan være at det hele er for konstruert og at det derfor kan virke noe kunstig, men jeg mener likevel at den fortjener mange lesere. Dere som er lærere på videregående burde anbefale elevene deres å lese denne. Utgangspunkt for mange samtaler om viktige ting.
En historisk roman om Richard I av England og hans korstog til Jerusalem og krig mot Saladin. Meget velskrevet og godt fortalt bok.Usentimental,nærmest sagastil innimellom, men leseren får også innblikk i Richards tanker, både hans fanatiske overbevisning om at Gud er med ham, og etterhvert også hans nagende tvil. Er Saladin likevel et menneske som Gud har planer med? En universell roman på mange plan. Synes den var overbevisende og troverdig. I forhold til Steens tidligere romaner topper nok ikke denne lista, men det er en god bok som anbefales fordi den er bra skrevet og har et interessant tema.
En original historie om en familie som har gått fullstendig av skaftet. En absurd og burlesk fortelling om en pike som elsker sin drittsekk av en far på tross av at hun faktisk ser hvordan han er og hva slags dårlig far han er. Moren er et hysterisk nervevrak, og ingen av foreldrene har omsorgsevne eller er særlig glad i sine barn. Faren elsker bare sin hund, som datteren Bella beskriver på det mest oppfinnsomme vis.Den må være den styggeste skapning som finnes, men den får farens oppmerksomhet og kjærlighet, han ser bare hunden, ikke sine barn. Bella ønsker at hun kunne bli som farens hund, for da kanskjevil han se henne og elske henne. Boka handler om omsorgssvikt.En tragisk familiehistorie, men den er full av komikk og er svært fargerik, bokstavelig talt. Slutten er for enkel og lettvint, det føltes som om forfatteren ikke orket å skrive mer og bare avsluttet på letteste vis. Boka fortjener likevel oppmerksomhet - original som den er!
En sann svir å lese denne! Saabye er tilbake på gamle høyder etter noen år med middelmådige utgivelser. Jeg elsker setningene og de saabyechristenske formuleringene. Selv om historien på nesten alle måter er en tragedie, er det lenge siden jeg har lest noe så morsomt. Han hadde kanskje vunnet på å begrense Bernhard Hvals stadige understreking av at han tilhører de "kantede" - leseren blir litt lei av det. Men ellers har jeg ikke et vonndt ord å si. Bare les den! Jeg har streket under haugevis av setninger i boka som det gir en egen rus å lese igjen og igjen.
Har harseleres det med språkstriden i Norge på absurd vis! Nynorskingar og "påståelege kranglefantar" får fritt spillerom i Vassbygdi/bygda. Noen kjører Toyoti og andre Toyota, noen Audi og andre Auda. Nidkjærheten på språkets vegne er sterk og nærmer seg fanatiske tilstander. Jeg synes den var herlig overdrevet og innimellom altfor mye av det gode, og med en del løse tråder som ikke ble samlet. Alt i alt var den fornøyelig. Ville tro den kunne gjøre lykke som høytlesing i mållaga bortetter?
ja, hvis ikke denne boka får en pris eller tre, så vil jeg bli overrasket. Det er utvilsomt en av de beste norske romaner i år, stor fortellerkunst. Den har på en måte alt, den er spennende som en thriller, den har interessante person-og miljøskildringer og den er godt fortalt.Spørsmålene den reiser er eksistensielle. Hvorfor blir vi den vi blir? Hva påvirker våre valg i livet? En leser blir oppslukt fra side 1. Jeg hadde heller ikke lest noe av Heivoll før, men det kan jeg jo gjøre noe med heretter. Årets favoritt for meg.
En bok som er krevende for leseren, til tilder uforståelig. En original bok, som ingen andre enn Thure Erik Lund kunne ha skrevet. Jeg strevde med denne, og da jeg var ferdig med den var jeg usikker på om det var verdt strevet. Den er ganske mye for lang, etter min mening. Men mange partier i boka var svært fascinerende lesning, til tider morsomt, til tider ekkelt. Hva den handler om? Tja - det fikk jeg ikke helt grepet på. En framtidsroman, eller er det en parodi på et samfunn i oppløsning? Vil nok si at denne er for de spesielt intereserte. Flere som har lest denne?
Det du sier om boka stemmer veldig godt med min oppfatning av den. Du har helt rett i stemmene blir litt for like. Men likevel synes jeg dette er fascinerende litteratur. Full av innsikt og menneskekunnskap. Og jeg leste nettopp at dramatiseringen av den første boken kommer på Det norske Teatret til vinteren. Det gleder jeg meg til å se.
Er det nøvendig med nyoversettelser av disse? Jeg tillater meg å tvile. Men gleder meg stort til teaterversjonen av førstnevnte! :-)
Jeg lo masse av Erlend Loes Kurtby. Særlig da jeg hørte den på lydbok! Egner seg ikke på bussen om du er redd for å bli innlagt... ;-)
Jeg kan fortsatt ikke lese delen om veverens datter i Mio, min Mio av Astrid Lindgren høyt. Da hulker jeg til det uforståelige!
Og På vegne av venner av Kristopher Schau var en typisk ettertanke-bok. Flott på alle sett og vis.
Skjønner.
Hva med Den hemmelige hagen, Lille lord Fauntleroy og En liten prinsesse?
De er nå alle ute i nyoversettelser. Om med lekre omslag. Nyt!