Merkelig, vakkert, bevegende, fortyrrende... Denne boka er bare glimrende! Det eneste jeg har å utsette på den, er at den er for kort. Jeg ville lese hver novelle i romanform!
Nemlig!
Søt og morsom lita billedbok. Tgore Hansens illustrasjoner er nydelige og herlige, som vanlig!
Joda. Ser jo at denne er god, men den er bare ikke for meg. Blir liksom aldri helt engasjert, verken i personene eller handlingen.
Akkurat sånn ekkelskummeldeilig krim som jeg liker. Og den er til og med edruelig i forhold til krimstatistikken og hvor lite sansynlig det faktisk er å bli utsatt for psykokriminelle. Bra!
Kanskje du vil like PopCo bedre? Så slipper du kvantefysikken, i alle fall... ;-)
Dette er en utrolig god bok. Den forteller den andre historien om utvandringen til Amerika, nemlig historiene om de som ikke lyktes. Jeg likte boka godt!
Maybe some people had always been prettyheads, even back before the operation had been invented.
Riktig god framtidsvisjon. Ubehagelig og spennende. Beste alternativ til Dødslekene så langt...
En god oppfølger til Uglies om ikke like original. Den kunne godt ha utvikla storien videre. (Men hva skulle skje i bok tre og fire, da...?)
Dette var jo påskekrimmen! Men det gjorde ikke noe. Boka skiller seg så mye fra filmatiseringa at det var vel verdt det.
Også jeg som hadde gleda meg til å omsider se den...
Dette er det dårligste jeg har lest på ÅR og DAG! Språket er elendig og innholdet er kvalmende dårlig. Jeg har skrevet om boka her: http://knirk.wordpress.com/2010/05/02/merket/
Og det ble en del diskusjon i kommentarfeltet gitt. :o)
Gudene er knallkule. Jemisin er klart inspirert av hinduisme og de tre kreftene: En Skaper, en Ødelegger og en Bevarer. Det er morsomt å lese om The Nightlord – hun gir en fantastisk visuell bilde av ham – on natten er den menneskelige formen hans alt for liten for å holde kraften på plass, men om dagen er han en mann og kreftene er begrenset til ren ondskap. Også Shieh, guden i en barnekropp er fantastisk - slave av sine egne impulser, akkurat som et barn, men med krefter til en Gud. Kaos!
Det er mye som er konseptuelt bra ved boka til Jemisin. Utrolig bra! Men når hun skriver det ut, så synes jeg det blir noe utflytende, og deler er vanskelig å gripe. Jeg forstår, men så får jeg ikke helt tak på det likevel. Kanskje det er det at å skrive ut Guders væren og motivasjoner, blir på en måte for stort. Det blir så universelt, så abstrakt – selv om hun selvsagt har bundet Gudene til vår verden gjennom at de er fanget i mennesker kropper. Jeg savner hytta i skogen, stien og de menneskelige relasjonene. Jeg forstår heller ikke hovedpersonen Yeine – hun virker så uberørt av det hele. Bok to, The Broken Kingdoms, er akkurat sluppet – litt usikker på om jeg skal lese den.
Jeg har skrevet om boka her: http://knirk.wordpress.com/2011/06/01/the-hundred-thousand-kingdoms-n-k-jemisin/
Historien er trist og til tider blir jeg kvalm. Men jeg synes alltid det er en liten strime av håp. Menneskene Mistry skildrer er laget av noe annet enn meg – for en overlevelseskraft mennesket har! Det synes jeg forfatteren formidler på en god måte.
Jeg har skrevet mer om boka her: http://knirk.wordpress.com/2010/08/15/balansekunst-%e2%80%93-rohinton-mistry/
Ein klassikar! Strålende gjensyn med en av de beste seriene ever. Og den har jammen holdt seg!
Spennende fra første side! En etter-katastrofen-bok hvor deler av menneskeheten har kolonisert havbunnen. Fascinerende teknologi, drivende handling og til og med litt løøøv... Første i en trilogi, selvfølgelig.
Hørte lydboka, strålende lest! Besettende karakterer og boka hadde fått full pott hadde det ikke vært for at Rendell etter min mening plasserer 60-tallspersonligheter i moderne omgivelser. Det glipper litt her og der. Men anbefales!
Helt ok krim. Verken bortkasta tid eller noe jeg kommer til å huske...
Dette kunne blitt en spennende bok, men skolestilpreg, paddeflate karakterer og tungt språk ødelegger.