Boka Balansekunst tror jeg du ville "like" godt, og passer veldig inn i denne lista. Samme med boka "Det angår også deg" -, noe av der vondeste jeg har lest

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her passer kanskje også noen av Tore Renbergs bøker inn. Mener å huske at Mannen som elsket Yngve bruker en goood del musikkreferanser for å skape stemning og for å stadfeste tidsperioden handlingen utspiller seg =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Roy Jacobsen er dyktig! Kos deg med dei bøkene. =) etter å ha lese bøkene om dei på Barrøy har eg eit lite ønske om at dei bøkene skulle blitt filmatisert løer laga til ein skikkeleg bra norsk dramaserie. Så mykje potensiale!

Sjølv har eg nettopp gått laus på Brobyggerne av Jan Guillou. Veit ikkje om eg kjem til å lese heile bokserien med ein gong eller lm det blir ei bok her og der. Likar eigentleg å lese serier ganske uavbroten for å halde fokuset lg trådene samla, men samstundes har eg så enormt mykje anna på hylla som også frister *luksusproblem *

Lydbokvis lyttra eg til Live And Let Chai, ei slags "koseleg" og småartig krimbok. Ein slags mix av feel good og krim og humor. Er halvvegs inn i boka og har ikkje heilt bestemt meg for kva eg meiner enno

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bøkene er lettlest, så om de ligger noen dager tar du deg "fort inn" i handlingen igjen. Jeg likte at de ikke hopper frem og tilbake i tidsepoker, noe som synes populært hos mange forfattere nå. God lesning

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne ble dessverre for langtekkelig selv on romanen er interresant nok. Jeg vil likevel anbefale denne serien. Dette var fjerde boka om utvandring til Australia fra England.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er vel ikke noe krav til kompetansebakgrunn for å skrive bøker overhode. Jeg tenker at dette er en veldig aktuell debatt. Tidligere var nåløyet trangt for å være forfatter - nå er produksjonskostandene lave. Bøker er som instagram og blogger et lavterskelfenomen sammenlignet med tidligere. Jeg tenker at dette ikke er verre eller bedre, men definitivt anderledes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nyere forskning viser vel at man har noen stabile personlighetstrekk, men at uttrykket er kulturelt. Innen Intelligens har vel dette vært hevdet i 10 år - at IQ (som er måleenheten) peker tilbake på en underliggende faktor som gir forskjellig uttrykk, og at det er meningsløst å hevde at "alle med høy IQ er gode i matte". Nå mener de at de har funnet noe av det samme fellestrekket for en rekke negative trekk i personligheten. Dette sitatet synes jeg sier bedre det jeg prøvde å si opprinnelig: "Man kan i moderne personlighetspsykologi sammenligne personlighetstyper med personlighetstrekk. I denne tilnærmingen har man grader av ekstroversjon. De fleste mennesker er nemlig ikke enten ekstrovert eller introvert, men befinner seg midt på skalaen. Typebaserte personlighetstester gir derfor mindre treffsikre beskrivelser av personligheten til mennesker sammenlignet med mer vitenskapelige trekkbaserte tester."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blå er Maja Lundes andre bok. Jeg tenker kanskje at dette vil bli en egen sjanger miljølitteratur. Den er spennende, historien er spennende, men persongalleriet er blekt. De er bifigurer under den virkelige hovedpersonen: Miljøet, endringene som gjøres. Det er spennende, bra skrevet, gir et grøss og er tankevekkende. Det er alikevel ikke stor litteratur. I stor litteratur tenker jeg at menneskene må være noe mer en statister.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Thomas Erikson presisere selv sterkt at dette ikke er en fagbok. Kategoriseringen hans er ikke personlighetspsykologi, men et praktisk verktøy for å jobbe med folk. Tommelfingerregler. Og som det er boken god. Jeg ville selv ikke trodd at det fantes mennesker som er så "røde" som Erikson beskriver inntil jeg jobbet med en person høsten 2018 som var slik. Om boken er nyttig? Kommer an på hvordan den leses. Den er en fin, praktisk bok i forhold til kommunikasjon og ledelse. Den finnes ikke jordet i noe som helst som minner om fakta og forskning. Er det personlighetspsykologi som er interessant bør man se seg om etter en annen bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ble avbrutt i lesingen av denne på grunn av skolearbeid - livet er fullt av interessante ting som stadig stoppes av arbeid av ett eller annet slag. Fikk i alle fall tatt den opp igjen. Historie - og kanskje speseilt krigshistorie er spennende, og her forklarer Tim Marshall mye av bakgrunnen for konflikter verden over. Krig er mer enn blodige oppgjør, krig er logistikk, matforsyninger, kommunikasjon og mot. I denne boken er fokuset hvor en hær kan komme seg inn i et land, hvilke forsvarslinjer det er mulig å holde, hvor viktig isfrie havner er. Ingen mat, ingen hær. Maten må komme inn i landet på en eller annen måte. Utrolig spennende. Han er også inne på det som står mye om i "Sapiens" - land som er "kunstig delt" gir konflikter, feks Afrika etter imperalismen. Det er også spennende for meg at Marshall har mye av samme synspunktene på Palestina/Israel konflikten som meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt vanskelig å kategorisere, men endte opp på historie. Det er en utrolig fasinerende bok, den kan vanskelig oppsummeres da den selv er "en kort historie om menneskeheten" - og det er den 396 sider blir lite til å oppsummere 6 millioner år (gikk heldigvis sakte i starten, da!), og det å skrive noe om innholdet i boken blir vanskelig. Men jeg kan sitere Financial Rimes som sier: "Denne er fascinerende og mytedrepende boken kan ikke sammenfattes; du må rett og slett lese den"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Filmen er faktisk også ganske god. Anbefales =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lettlest familiesaga fra Australia. Viser til forlaget beskrivelse av bokas handling

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da kan du glede deg hvis du liker slektssagaer. Holder nå på med 4. boka og koser meg. Lettlest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

@Hilde H Helseth - my spennende på din meny!

Her er det strålende vær. Men skal likevel INN og klatre. Har gått mye tur i det siste - nettopp pga finværet som lokker meg ut. Skikkelig "luksusproblem" å bli lokka ut altså, så kan jo på ingen måte klage. Men å holde klatringa også ved like er jo noe jeg vil. Så - i dag, lørdag - blir det en klatreøkt på meg og samboeren. Så får vi se hva mer dagen bringer - sannsynligvis litt hagegreier, utemøbler som skal vaskes osv. I morgen derimot blir det ut å nyte være - en god og lang fjelltur eller rulleski. Yet to be seen...

Mellom disse små gjøremålene blir det selvsagt lesing og nå har jeg åpna krimgodteposen. Starta nylig på den sjuende boka i Joe O´Loughlin-serien (av Michael Robotham): "Watching You" - og jeg har nå så vidt hundre sider igjen. Hvilket betyr at jeg på i kveld, eller i morgen tidlig finner meg ny bok - da står det mellom den åttende i serien, eller noe HELT annet - typ chicklit/feel good - som en liten "Pause" før jeg fortsetter krimserien. Får se på lysten!

LYDBOK: Startet i går på "Tom for ord" av Stephanie Butland. Har ikke noe forhold til hverken forfatteren eller tittelen. Valgte boka utelukkende fordi den blir lest av Siv Charlotte Klynderud - som jeg syntes er en formidabel innleser av lydbøker. Passet dessuten fint å lytte til noe som ikke er krim siden jeg syntes det kan bli "slitsomt" og forvirrende å både lese krim og samtidig lytte til en annen krim og i tillegg kanskje til og med se påskekrim på tv... mange døde kropper, mange skurker, enda flere etterforskere = plott som fort kan gli litt inn i hverandre og svekke fokuset!

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Einig, denne er fin! Har òg lese ALT av Murakami og er såpass fan at eg heller ikkje klarar være heilt objektiv. Om du likte denne trur eg òg du vil like Elskede Sputnik / Sputnik Sweetheart. Også ei tynn Murakami-bok som klarar formidle mykje på sine få sider =) likar i grunn veldig godt dei kortare bøkene hans, sjølv om det er dei som er minst kjende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er det nydeleg vær! Tjuvstarta værnytinga i går med ein lang tur i skog og fjell, med lydbok på øyret - Peter Swansons "Den tikkende kvinnen". Ser at boka ikkje har fått særleg gode tilbakemeldingar, men eg koser meg - foreløpig - godt med ho likevel, mykje på grunn av dyktig opplesar.

Elles starta eg laurdagen med å lese ferdig "Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Café". Og tenker å sjå filmen også etterkvart. Spendt på å sjå korleis dei har fanga historien på skjermen ettersom boka hopper veldig frem og tilbake i tida, og også forteller deler av historia via avisutklipp osv. Likte boka, men ikkje like godt som eg håpte. Trur rett og slett kanskje eg ikkje var i riktig humør. Syntes óg det var litt for mange namn/karakterar å halde styr på. Syntes og det blei litt for usamanhengande med så mykje fram og tilbake i tid.

Så no må eg finne meg ny bok - hadde mange på lista mi klar, men brått frista dei ikkje likevel og eg tok litt på måfå fram boka "Gåten" av Jesse Burton - så det blir nok neste bok ut med mindre humøret endrar seg drastisk i løpet av dagen. Ein laurdag som byr på ein klatreøkt, middag ute og "Gratulerer" med Else Koss Furuseth - ikkje mykje tid til overs for lesing i dag, men andre ord.

Sundag er eg aleine heime heile dagen, så foruten ein god tur ute i vårlufta, blir det nok ein god og lang lesestund også.

God helg! =)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaNorahEli HagelundHeidi Nicoline ErtnæsVariosaMarianne MSolAlice NordliLena Risvik PaulsenIngeborg GEivind  VaksvikMarit AamdalSigrid Blytt TøsdalBente NogvaLailaReidun SvensliBertyTor Arne DahlBjørn SturødHilde H HelsethStine AskeAnniken RøilIna Elisabeth Bøgh VigreLinda RastenRoger MartinsenHarald KTonje-Elisabeth StørkersenElisabeth SveeStig TTovesveinKorianderTone SundlandSigrid NygaardTonje SivertsenTorTone Maria Jonassenanniken sandvikLars MæhlumTanteMamie