Denne helgen leser jeg på London Urban Legends - The Corpse on the Tube and Other Stories og Doctor Who - Character Encyclopedia. Den sistnevnte startet jeg på til frokosten idag, den første tidligere i uka. Har også tenkt å lese Draug denne helgen da den er et fjernlån som forfaller før påske, og jeg skal kanskje starte på påskekrimmen med Mysteriet Ingeborg Køber - en sann historie om spiritisme, kjærlighet og et mulig mord. Har lest en bok av Tor Edvin Dahl - Død - Hvor er din brodd? om samme sak for 4 år siden.

Her i Sarpsborg er det nydelig vårvær, ikke et snøfnugg å se.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 17 svar.

På mitt nye Kindle lesebrett holder jeg på med "Jomsviking" av Bjørn Andreas Bull-Hansen. En utrolig god bok! Etter denne venter Stefan Zweigs "Verden av i går". Den gleder jeg meg veldig til å lese.

Nydelig med påskeferie. Har litt rettearbeid som skal gjøres, men skal ikke på jobb før 24. april :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Heihei igjen, jeg var en liten tur i byen i det herlige været. Dermed lånte jeg med Køen av Vladimir Sorokin som lenge har stått på skal vi lese listen, for en artig og kul bok!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den så faktisk veldig interessant ut. Har lagt den til på leselista mi :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En russisk forfatter som skriver en bok der handling foregår i køen :). Liker veldig godt ideen og boken er ganske så forfriskerende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er så trøtt at jeg holdt på å skrive Godt Nytt År, men så er det altså påske. Sitter i sofaen med bøkene ved min side. Leser litt i hver av dem. Så det blir; jeg leser, ergo sum.
Her er listen. Ikke til påske, men til før påske.
Elena Ferrante: Frantumaglia
Mor Teresa: Kom og vær mitt lys
Nils Gilje: Heksen og humanisten
Anouk Markovits: Jeg er forbudt
and finally
12 points goes to
Daphne du Maurier: Rebecca
som jeg leser om igjen og om igjen for å lære meg litt om god språklig stil.
GOD PÅSKE til alle bokelskere. Har allerede fått med meg påskemusicalen. Altså korsfestelsen og oppstandelsen fremført av barn som sang av full hals og danset i fargerike klær.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Endelig påskeferie! Jeg og lillegutt har reist på ferie til mine foreldre, mens samboeren må jobbe hele påsken. Det var helt fantastisk å reise fra vinter og snø i Hammerfest til sol og vår på Romerike. Denne helgen leser jeg Tusen strålende soler av Khaled Hosseini. Dette er en bok som har stått ulest i bokhylla i flere år, og endelig tok jeg meg tid til å lese den.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Endelig påske! I dag starter jeg på Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli. Den har jeg gledet meg til siden påsken 2017, da jeg leste Lille Linerle av samme forfatter. Høye forventinger der, altså.

Slapp i fisken i dag, har fått det jeg kaller lærer-syken: Den trøtte, forkjøla, influensalignende følelsen, som kommer i starten av hver skoleferie.. Da er det godt at det nettopp er det: fri. Tilstanden velger jeg å ta som en gave. Min palmelørdag har nemlig kaffe og terrasse-lesing på planen, og alle fornuftige gjøremål får bare vente!

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

@Hilde H Helseth - my spennende på din meny!

Her er det strålende vær. Men skal likevel INN og klatre. Har gått mye tur i det siste - nettopp pga finværet som lokker meg ut. Skikkelig "luksusproblem" å bli lokka ut altså, så kan jo på ingen måte klage. Men å holde klatringa også ved like er jo noe jeg vil. Så - i dag, lørdag - blir det en klatreøkt på meg og samboeren. Så får vi se hva mer dagen bringer - sannsynligvis litt hagegreier, utemøbler som skal vaskes osv. I morgen derimot blir det ut å nyte være - en god og lang fjelltur eller rulleski. Yet to be seen...

Mellom disse små gjøremålene blir det selvsagt lesing og nå har jeg åpna krimgodteposen. Starta nylig på den sjuende boka i Joe O´Loughlin-serien (av Michael Robotham): "Watching You" - og jeg har nå så vidt hundre sider igjen. Hvilket betyr at jeg på i kveld, eller i morgen tidlig finner meg ny bok - da står det mellom den åttende i serien, eller noe HELT annet - typ chicklit/feel good - som en liten "Pause" før jeg fortsetter krimserien. Får se på lysten!

LYDBOK: Startet i går på "Tom for ord" av Stephanie Butland. Har ikke noe forhold til hverken forfatteren eller tittelen. Valgte boka utelukkende fordi den blir lest av Siv Charlotte Klynderud - som jeg syntes er en formidabel innleser av lydbøker. Passet dessuten fint å lytte til noe som ikke er krim siden jeg syntes det kan bli "slitsomt" og forvirrende å både lese krim og samtidig lytte til en annen krim og i tillegg kanskje til og med se påskekrim på tv... mange døde kropper, mange skurker, enda flere etterforskere = plott som fort kan gli litt inn i hverandre og svekke fokuset!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har lest meg 140 sider av gårde i Tusen Strålende Soler av Khaled Hosseini. Mer har jeg ikke å berette om denne gang ettersom uka har vært arbeidssom og slitsom :-) God helg og god start på påsken, alle sammen!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så artig at vi leser samme bok denne helgen :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

...og boka holdt virkelig hva som ble lovet. Den jobber hele tida med følelsesregisteret ditt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, ikke sant! Det fins jo nesten ingen bøker å velge i ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortsatt i Gorkijparken, men jeg veksler nå med en annen krimbok. En fransk forfatter som heter Bernard Minier. Boka heter "Ikke slå av lyset". Det er for mange ting og oppgaver, så det blir vanskelig å konsentrere seg om noe litt tyngre. I påska skal jeg lese "Max, Mischa og Tetoffensiven" av Johan Harstad, som har stått på leselista mi lenge. Jeg skal også rydde ut ting og selge på Finn.no. Jeg ryddet bøkene i stabler i vinter, dvs ut av eskene, og da fylte jeg opp enda en kasse med bøker jeg ikke gidder eie. Sånn skal dagene, noen av dem, gå i påska. Kanskje med Dickens og "Great Expectations" på øret. Ønsker dere alle frisk luft, godt vær og gode bøker å lese i påska.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, så er palmehelgen her - med deilig vårvær, og værmeldingen lover bare mer av det samme. Det er utsikter til en flott påskeferie :-)

I ettermiddag satt jeg ute i solveggen med kaffekopp og bok - en av mine favorittsysler. Jeg er helt på slutten av Kraften av Naomi Alderman nå. Den er god og morsom, og har en brodd i seg. Jeg liker den kjempegodt.

Hva jeg starter med etterpå er litt usikkert. Var bursdag i huset - og dermed kom 9 nye bøker inn i heimen, så nå er det masse å velge i. Både Peter May, Jane Gardam og Jens Henrik Jensen er blant nykommerne. Lewismannen frister kanskje mest, jeg leste Svarthuset i fjor, og syntes den var god.

God palmehelg ønskes dere alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Våren er for det meste kommet og fuglene kvitrer så fint på utsida. Snødde i hele går men regner med det bare var en liten feil fra værgudene.
Jeg er straks ferdig med Kappen av Nikolaj Gogol. En tynn bok men med en stor historie som jeg har likt hver side av. Regner med å starte på Kaptein Nemos bibliotek av Per Olov Enquist i løpet av kvelden.

Ønsker dere en fin bokhelg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Været er upåklagelig, blitt en lang, fin tur på øya i dag. Leser Allis sønn av Magnhild Haalke, den er grei nok, men ikke helt topp. Litt usikker hva den neste boka fra ulest-bunken blir, men mulig jeg lander på Fortielser av Monica Csango. Og ellers har jeg et påskehefte liggende, som passer bra til uka, da det heter Stille uke.
God Palmehelg til alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kule titler du skal lese. Utrolig kult og kjekt med påskekrim. Denne helgen skal jeg lese videre i Svøm med dem som drukner av Lars Mytting, denne har fant jeg plutselig blant bøkene mine og tenkte denne må jeg lese. Derfor har denne uken startet på den og er veldig overrasket faktisk. Gleder meg til å lese resten. Ser ut som det blir flott vær i helgen.

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Gitte FurusethHarald KQi AiIda SAnniken LJulie StensethLama Diehl-DahlMargaret HansenWenkeAnjaKjetil AudsenBoktimmyBjørg Elin NærlandBeathe SolbergJan-Olav SelforsKarin BergMarteConnieLibraritas vLinda RastenAstrid PedersenEli HagelundMargrethe  HaugenchristerBjørg L.Cathrine Marie HansenBerit Ranniken sandvikPirellitove Nesskjell kRoger MartinsenMarteJostein RøysetGrete AmundsenritaolineBertyIngunn SLilleviAnita