Føler med Marianne! Har selv vokst opp i et ganske strengt religiøst hjem og gjenkjenner mye av følelsene og tankene til Marianne mens hun vokser opp. Sinnssykt bra at noen klarer å sette så gode ord på hvordan oppveksten kan være i slike hjem.
Boka var veldig bisarr, men de klarte likevel å få en helhet i boka, noe som kan være vanskelig ved å bringe inn noe som er så utenom det vanlige.
Her lest og hørt om Dracula i mange ulike tilfeller, så til slutt fant jeg ut at jeg skulle lese den originale boka. Etter å ha lest denne boka lurer jeg virkelig på hvor alle som har referert til Dracula har funnet stoffet sitt fra? Jeg fant f.eks. i allefall ikke noe om at Dracula var forelsket i noen.
Blindeutgaven er superfin, fungerer like fint for seende. :-)
Angelique-bøkene var noen av de første voksenbøkene jeg leste. Elsket dem, og de trigget en fascinasjon for historie som har holdt seg. :)
Å ja, klassiker. Jeg ble imponert over at Åsne Seierstad var datteren til denne kule forfatteren, kasn jeg huske. :-)
Jeg er heller ikke noen diktdame, men denne likte jeg. Rolig, særegent, ettertenksomt, og som du sier - en god helhet. Har hørt Ingvill Solberg lese diktene sine høyt og hadde stemmen hennes i hodet da jeg leste. :-)
Denne var fæl å lese. :-/ Minte litt om Gutten i den stripete pysjamasen først, men denne gutten mistet uskylden sin etterhvert. Slukte Så rett etterpå, både litt lyserer og litt mørkere. Viktige bøker!
Denne har jeg ikke lest. Men nå må jeg!
Mine favoritter varierer litt, men vender stadig tilbake til "Mat og folk" fra Samlaget. Morsomt å se hvor forskjellige mennesker er, og jeg har prøvd mange av oppskriftene. Har også en godt brukt bakebok av Ingrid Espelid Hovig og Hensley-ekteparet.
Jeg var litt lunken til å begynne med, men den tok seg veldig opp! Slutten var sånn klassisk "jammen...!" Bra bok!
Nå har jeg ikke lest Min kamp 5, men handler det ikke mye om forfatterstudiet han gikk på? Hvor nedbrutt han ble? Noen som har innspill?
Å skrive er et håndverk, og man kan lære seg mange teknikker. Å lese, skrive, diskutere og gi tilbakemelding på tekst kan bare være nyttig i mine øyne. Men det skal mer til enn håndverk for å lage god litteratur. Heldigvis.
Jeg var "hønseunge". Herlig å finne igjen boka!
Jeg liker også dette kokebokteamet. Har flere, og har prøvd flere av oppskriftene. God mat og fine bilder!
Jeg er i utgangspunktet ikke særlig glad i naturfag, men denne fascinerte, moret og opplyste meg. En favoritt! Den finnes også i en barneutgave, veldig fin gave til et barn du kjenner. :-)
Likte også denne! Ikke til å legge fra seg, deilig med sånne bøker. Av og til noen setninger jeg stusset over, men i det store og hele en fin leseopplevelse. :)
Ludde-bøkene er morsomme, og å finne godbiter i en stor rim- og reglebok bør kunne funke for begge to.
Andre fine: "Snill" og "God natt, natt" av Dahle og Nyhus, bøkene om reven og grisungen av Bjørn Rørvik, Garmann-bøkene av Stian Hole, Merete Morken Anderssons barnebøker, "Klikk" av Øyvind Torseter. Og faktisk Märtha Louises eventyrsamling, Rodinia.
Jeg har lest frem til bok 11 og koste meg (mer eller mindre) med dem, men ble etterhvert så eitrandes forbanna på politiet og de voksne - at de ALDRI kunne tro på barna.
Så idiotiske unnskyldninger som ble brukt! "Nei, denne mannen kan ikke være Count Olaf for han har på seg en sokk, og kan dermed ikke ha en tatovering på ankelen" eller noe i den dur. Aaargh. Hvor dum tror egentlig forfatteren at leseren er?!
Men bøkene er absolutt mye bedre enn filmen.
Jon Anjer fra bibliotekarutdannelsen på HiO sa det først, visstnok. Han hadde ikke helt forstått hva "chick lit" var for noe. Og sånn oppstod uttrykket (for min del hvertfall).
Bibliotekar-humor! En bok alle bibliotekarer vil kjenne seg igjen i, et must å lese.
Spesielt morsomt var kapitlet med merkelige titler lånere kan få seg til å spørre etter! Den morsomste boka noen har etterlyst når jeg har stått i skranken er Bjørneklanen Hule av Jan Auli.