Jeg skjønner ikke at denne boka ikke har fått mer oppmerksomhet. Ser jo at folk liker den, den har fått gode anmeldelser, mange sier den er Renbergs beste, men det er liksom det.

Jeg ga den til samboeren min, og jo, den var fin, en bra bok. Fikk vennene mine til å lese den, og joda, den funka. HÆ?

Er det bare jeg som får gåsehud fra første setning, som gråter som et barn når Sara kommer inn til lille Jarle etter å ha blitt slått av Terje, som ser det nydelige, enkle, geniale med Jarles naive "det er akkurat sånn som med Hitler" midt inni Helges lange, politiske harang, som blir rørt inn langt bak hjerterota av Terjes iver på Hardangervidda, som kjenner meg skremmende godt igjen i hver eneste tanke Jarle tenker gjennom hele boken? Er det bare min måte å tenke på som har blitt forandret av å lese denne?

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Tenk det Kompani Orheim !! I Sverige i kveld ble den kåret til beste nordiske film og 1 million Kr. Gratulerer Tore Renberg...

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg syntes Kompani Orheim er den beste i serien....til jeg leste Dette er mine gamle dager, kanskje den er enda bedre...men de er ganske forskjellige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Wow! Så stilig!

Henger meg på gratulasjonsbølgen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke forandret, kanskje, men skjerpet. Jeg var uforberedt, hadde ikke lest noe av Renberg før, og syntes den så koselig ut, men fikk bakoversveis. Jeg er helt enig med deg, denne var direkte vond å lese. En viktig bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jo, den burde nok ha fått mere oppmerksomhet. Gode menneskeskildringer. Rørende ,provoserende, nær og nydelig på samme tid. En tankevekker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syns også denne er veldig gripende. Jeg ble overrasket over hvor trist den er, for jeg hadde lest "Mannen som elsket Yngve" tidligere og syns den var mest morsom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig Bea: Kompani Orheim er en av de beste bøkene jeg har lest. Hatten av for Renberg. Dessverre fikk jeg ikke samme følelsen av Mannen som elsket Yngve. Derfor skjønner jeg ikke helt hvorfor folk sprang og kjøpte den boka og ikke KO, i forbindelse med filmlanseringen. Det er jo KO folk burde lest! Det er akkurat som Mykle. Folk leser først Sangen om den røde rubin, og glemmer helt diamanten Lasso Rundt Fru Luna, som utvilsomt er det beste Mykle har skrevet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boka er fantastisk, du er ikke alene:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne har jeg ikke lest. Men nå må jeg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det må du absolutt! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

NEIII !! Du er ikke alene !! Jeg kunne ikke vært mer enig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er så enig! Renberg klarer på en helt unik måte å male fram karakterene i boka slik at vi får medfølelse både med Jarle, mamma og pappa - konemishandleren. Det overrasket meg at jeg tok meg i å forstå pappas fortvilede og mislykkede forsøk på å komme "i vater". Jeg synes også mormors forsøk å redde familien var rørende. Ser alt levende for meg; en liten, nydelig dame som bare vil hjelpe til. Fantastisk gripende bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er så enig! Jeg er også nærmest sjokkert over hvor lite denne er nevnt. Joda, Mannen som elsket Yngve er nydelig og utrolig godt skrevet. Men Kompani Orheim er flere ganger bedre! Den er enda mer følelsesladet og Renberg gir så fantastiske skildringer av situasjonene, og reaksjonene som oppstår. Herlig bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg forstår godt hva du mener. Av de fire bøkene om Jarle Klepp, synes jeg denne og "Mannen som elsket Yngve" er utrolig godt skrevet. De traff meg midt i mellomgulvet, og de sitter i kroppen lenge etterpå!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

flaTore HalsaEllen E. MartolTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KsiljehusmorLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaHilde Merete GjessingPilarisKjerstiSynnøve H HoelBjørg Ristvedt