Jeg har nettopp sett filmen "En serie uheldige hendelser" av Lemony Snicket, og ble med en gang nysgjerrig på om det fantes andre bøker i samme sjangeren.

Finnes det noen her som har lest noe - som har erfaringer de har lyst å dele?:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 16 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg har lest frem til bok 11 og koste meg (mer eller mindre) med dem, men ble etterhvert så eitrandes forbanna på politiet og de voksne - at de ALDRI kunne tro på barna.

Så idiotiske unnskyldninger som ble brukt! "Nei, denne mannen kan ikke være Count Olaf for han har på seg en sokk, og kan dermed ikke ha en tatovering på ankelen" eller noe i den dur. Aaargh. Hvor dum tror egentlig forfatteren at leseren er?!

Men bøkene er absolutt mye bedre enn filmen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg leste bok 1-7 for noen år siden, og kjenner på ingen måte noe lyst til å fortsette. Syntest den første var bra men alle bøkene var altfor identiske, alle handlet om at de tre søskenene flyttet til en slekting, den onde greven ødela, og de måtte flytte igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte 'A Series of Unfortunate Events' veldig godt, men etter å ha lest bok 4-12 sammenhengende ble jeg litt lei. Bok nr. 13 kom ut rett etter at jeg var ferdig å lese nr. 12, så jeg kjøpte den, men jeg har ikke kommet så langt som til å lese den enda. Men en dag! De er jo egentlig ganske bra, jeg fikk bare en overdose.

I tillegg til hovedserien tror jeg det finnes en bok med brev til denne 'Beatrice' som nevnes fra tid til annen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ihvertfall 5 tilleggsbøker til de 13 og flere noveller(eller korte historier).

Jeg leste bok 1-8 sammenhengende og er mett av Lemony Snicket for en lang stund fremover tror jeg. Dette var i høst og jeg orker fortsatt ikke tanken på å plukke opp bok nummer 9 kjenner jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det så mye i tillegg?! oO Det visste jeg ikke, men interessant å få vite. Som nevnt har jeg vært veldig lei en stund, men kanskje jeg begynner å undersøke det mer en dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

10 åringen ble besatt av lydbøkene ifjor sommer, lå oppe tl langt på natt - men når han kom til nr.9 var det slutt - dessverre - de hadde bare lest inn de 9 første og hadde tydligvis ingen planer om å fortsette.

Idioti!

Klaging tilside. De første 9 var en suksess! (Jeg har hverken lest eller hørt dem selv da, bare bruddstykker).

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har ikke lest alle ennå,fordi biblioteket mitt ikke har kjøpt dem inn,men jeg syns bøkene er ordentlig gode :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste disse bøkene da jeg var rundt 12, og elsket dem. Dette er noen av de bøkene man nok kan ha det gøy med hele livet, om man er innstilt på det. :-)
Filmen er også god, selv om den bare omfatter de tre første bøkene og mye er kuttet vekk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne serien er en av mine favoritter! Liker filmen også (selv om den er langt fra like god som bokserien), den har klart å fange stemningen i bøkene ganske bra synes jeg.

Bokserien begynner med The Bad Beginning, og det er totalt 13 bøker (selvfølgelig..) i serien. Filmen er basert på de tre første bøkene, The Bad Beginning, The Reptile Room og The Wide Window. Serien bør absolutt leses på engelsk, fordi dessverre er det forskjellige oversettere gjennom serien, og en del viktige ting blir dermed borte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest hele - ennå - men jobber med saken. Herlige bøker. Mye bedre enn filmene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest hele bokserien «A series of unfortunate events» og bøkene er mye, mye bedre enn filmen! Kjøp de fem første bøkene og kos deg - Snikcet er en fantastisk forfatter :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilken bok starter det hele med?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

mener den første boken heter noe sånt som En grufull begynnelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er 12 bøker i serien om "den onde greven" som er lettleste og fint "boksnacks". Jeg slukte alle sammen og synes pennen til Lemony Snicket er fantastisk. Utrolig spennende fantasy selv om det visstnok skal være beregnet på barn (er man litt barnslig, så er dette helt topp!). Han er ikke redd for å bryte inn og bruke seg selv for å forklare enkelte hendelser, og vikler et så avansert nett av mysterier at det er umulig å forutse hva som kommer til å skje. Bra humor har han også.

Hvis du bestemmer deg for å lese serien, enjoy!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Cecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundEllen E. MartolRoger Martinsen