Godt gjort å skrive så vakkert om de aller mest hverdagslige tingene vi omgir oss med. Jeg er ingen diktkjenner, men liker å lese poesi iblant, og denne vakre boken til Hatløy blir nok stående som en av årets gode leseopplevelser.
Jeg leser Kjøkenbenkrealisme av Olaug Nilssen. Når jeg har tid, vel og merke.
Original roman om en mann som forsøker å sette seg inn i hvordan det er å være en ung 16år gammel afrikansk jente, hennes far, unggutten(e) som er interessert i henne, hennes bestemor, og andre mennesker han møter i Kenya. Boka handler også om ham selv, som voksen, hvit vestlig mann. Sentralt står temaet kjønnlemlestelse, både av jenter og gutter. Det er en bok som berører og gir leseren noe å tenke på. Glemmer ikke denne så fort. Og det er jo et godt tegn på at boken har noe ved seg.
Ubehag er vel ordet som passer på følelsen jeg fikk av å lese denne lille romanen. Jeg ser alltid fram til en ny bok av Seljestad, og denne var ganske annerledes enn hans tidligere, synes jeg.
Mørkere, uten humor denne gang. En genreblanding av poesi og prosa. Det er sterke krefter han berører. Hovedhandlingen er om en gutt som mister hele sin familie i et ras eller skred, og hans vei videre etter denne hendelsen. Synsvinkelen er guttens og innimellom selve den mektige naturen - isberget eller snøskavlen som brister og ødelegger alt som kommer i dens vei. Naturens ødeleggende krefter gjenspeiles i den fortvilelse og den råskap som ødelegger gutten etterhvert. Boka er godt skrevet, men for meg ble det for mye smerte forbundet med å lese den. Men jeg liker godt Seljestads språk.
Hvem som helst kan starte en blogg, men jeg tror på "sammen står vi sterkere"-prinsippet!
Jeg har så smått startet en litteraturblogg, men er fullt inneforstått med at jeg ikke kan drive den alene. Ikke om jeg ønsker hyppige oppdateringer og innlegg/omtaler av høy kvalitet - hvilket er målet. Jeg etterlyser derfor litteraturelskere som leser mye, liker å reflektere over det de leser og liker/kan formulere det med ord!
Bloggen skal bestå av bokomtaler innen mange sjangre - fortrinnsvis nyere litteratur, men det er også en "klassiker"-spalte med rom for omtaler av eldre titler. Bloggen har/skal videreføre en seriøs, men allsidig profil.
Selv har jeg tidligere fungert som litteraturredaktør i en nettavis, og i mange år jobbet i bibliotek. Og selvfølgelig kom jeg ut av mors liv med ei bok i hånda.
Er du interessert? Ta kontakt via profilen min, og fortell litt om motivasjonen din for å bli med, samt hvorfor du er så glad i litteratur.
Hilsen Ann-Sofi
Jeg har ikke engang telling på hvor mange rare blikk jeg fikk fra de andre som også tok nattoget i går kveld. Utrolig morsom og inspirerende bok full av gode råd. Anbefales.
Min kamp-bøkene gjorde seg veldig godt som lydbøker. Anders Ribu er stødig som oppleser/formidler.
Jeg svarer meg selv med å si at jeg gir Dager i stillhetens historie en ny sjanse.
Denne gangen valgte jeg å avbryte lytteseansen av Dager i stillhetens historie. Boken blir lest for sakte. Trolig vil den gjøre seg bedre som lesebok. Jeg har derfor lastet ned Helga Flatland sin roman Alle vil hjem. Ingen vil tilbake. Her er det flere opplesere. Spent på hva denne bokan har å gi meg.
Satser på bøker for barn og ungdom: Drabant av Øyvind Holen, Penger! av Bjørn Ousland og Engelen i Djevelgapet av Levi Henriksen.
Ha en god #bokfredag og god lesehelg!
Spennende utgangspunkt, men plottet og språket var for dårlig.
Hilde fra Trondheimstraktene, ei jente med bondesmørkinn og bunadsrompe, som de fleste ville kalt kjempesøt, men svært få ville omtalt som sexy, hadde han til og med forsøkt å sjekke opp på en fest for noen år siden.
Jeg leste denne boken utallige ganger da jeg var tidlig i tenårene, og selv om jeg ikke har våget å lese den etter at jeg fylte tjue, så regner jeg den fremdeles som en av mine favorittbøker. Den anbefales varmt til alle, men kanskje aller mest til de mellom tolv og atten år.
Det var en grå Mercedes, flunkende ny, og lakken var blank som hud kan være blank noen ganger, i noen situasjoner.
Per Petterson sin roman Jeg nekter skal leses sakte og nøye et par ganger. Ellers leser jeg nyeste nummer av Absolut Krs og Morgenbladet.
Forsøker å ordlegge meg leksikalsk for snl.no
Ha en god lesehelg!
Om jeg kunne fått en tier for hver gang en av hovedpersonene puster, hvisker eller mumler en setning?
"That's how you feel?" he whispers.
"No." I murmur.
"You hate it that much?" he breathes.
Jeg ble nok ekstra irritert hver gang ordet "breathes" ble brukt, og i og med at ordet brukes opptil flere ganger per side, var jeg irritert mesteparten av boken. En klisjéfylt, dårlig skrevet bok. Jeg anbefaler heller gamle utgaver av bladet Romantikk.
Er det lov å være misfornøyd med det nye brukergrensesnittet
Ja!
Profilsiden før var enkel fattet og oversiktlig. Nå er den hverken pen, enkel eller funksjonell
Vi vil gjerne ha en pen, enkel og funksjonell profilside. Forslag tas imot med takk!
Jeg har vært inne her et par tre ganger etter omleggingen og trodd det har vært en teknisk feil
Det kan faktisk være at det er det. Hvis du kan, hadde det vært flott om du kunne trykket på denne lenken: http://supportdetails.com/ - I "recipients email"-feltet, kan du sette admin@bokelskere.no. Det vil sende detaljer om nettleseren din til meg. Eventuelt kan du kanskje poste hvilken nettleser og versjonsnummer du har?
Jeg vil foreslå denne: Dictators' Homes: Lifestyles of the World's Most Colourful Despots
Noe sent, men jeg plukket med meg et par diktsamlinger: Kåte dikt og Bilydar og Signaler 2012 da jeg var innom Kristiansand Folkebibliotek på lørdag. Diktsamlingene var helt ok. Leser fremdeles i antologien.
Bøker finner man på de merkeligste steder. Tidligere har jeg fortalt at jeg fant tidsskrifter fra 1920-2000 i en papirkontainer da jeg leide en hybel på Majorstua. En annen gang fant jeg Arild Nyqvist i papirsøpla i en leiegård på Carl Berner. I dag fant jeg punktromanen Anne av Paal-Helge Haugen i søppelbua utenfor Kristiansand. Har du funnet papirgull i søpla eller andre merkelige steder?