Da er det helg igjen og på tide å finne ut hva andre leser. Det er meldt om relativt bra vær så forhåpentligvis er det noen som utnytter det, men noe lesing blir det vel tid til allikevel.

Her går det i det samme som forrige helg, det blir Little Dorrit av Charles Dickens, jeg er godt over halvveis og det er mye å holde styr på, men det er lett å forsvinne inn i Dickens verden. Holder også fortsatt på med Den blå planeten. I tillegg leser jeg Med mandat til å drepe, norske skarpskyttere i Afghanistan forteller. Dette er historier som vanligvis ikke blir fortalt til utenforstående så her får vi et lite innblikk inn i deres verden. Neste bok i rekken er Middagen av Herman Koch.

Hva leser du denne helgen?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 38 svar.

Jeg har lest ferdig Trude Teiges bok "En hjelpende hånd" - etter at jeg tidligere i uka har lest "Noen vet". Slett ikke ille, lettlest og greit, tema som er dagsaktuelle. Nå har jeg tatt fram en fra skal-lese-lista, bøker jeg har liggende i hylla på vent, leCarrè "En forræder". Men også her i Trøndelag har sola kommet fram nå i helga, så det blir nok ikke så mange sider på dagtid ihvertfall. Skummer gjennom hva dere leser i helga, og får tips. Fin tråd. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Per Petterson sin roman Jeg nekter skal leses sakte og nøye et par ganger. Ellers leser jeg nyeste nummer av Absolut Krs og Morgenbladet.

Forsøker å ordlegge meg leksikalsk for snl.no

Ha en god lesehelg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Leser Bølle på døra, og liker den forbausende godt, så godt at Fifty Shades får vente litt til :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga håpar eg å lesa ferdig Levi Henriksen "Snø som faller over snø som har falt". På lydbok går det i Jan Mehlum "Om Gud vil". Så eg går raskt frå iskald vinter til sol i Tanzania, med ein svipp innom nydeleg haustver på vestlandet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser vel i grunn mest pensum jeg. Er noen kvalifiseringsoppgave-frister på gang snart. Sukk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er kommet over 200 sider avgårde i The Corrections (Jonathan Franzen) og har heldigvis ennå over 400 sider igjen! :-) Det er et pussig drama - litt av en familie-odysse og jeg trekker innimellom på smilebåndene av de snåle vendingene historien(e) tar :-) Sidene blar seg nesten selv fremover/handlingen river leseren med :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På ferie førre veke byrja eg på Fifty Shades-trilogien (akk, kor lett det er å plukka med seg slike på flyplassar og togstasjonar), so i helgi skal eg ferda tredje bok der, Fifty Shades Freed. Eg les òg pensum, no er det Zarathustra and Zoroastrianism som ligg føre meg, opna på kapittel to. På øyra har eg East of the Sun av Julia Gregson (der det, til mi store begeistring, nett dukka opp ein zoroastrikar), og når eg er ferdig med Ana og Christian er det attende til Rob i High Fidelity av Nick Hornby, som har lidd litt av manglande sex-scener den siste veka, stakkar...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på med Jane Somers dagbøker av Doris Lessing. Har lest den første og skal gjøre meg ferdig med bok 2 i helga.
Glassklokken av Sylvis Plath skal også leses ferdig.
Skipper Worse av Alexander Kielland skal påbegynnes :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg begynte på "Historien om vakre jente" tidlegare i veka. Er ikkje komen skikkeleg i gang, og er litt usikker på kva eg syns så langt. Satsar på å lese den ferdig i helga.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har tenkt å lese pappas prinsesse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nettopp lest den, vær forberedt på en sterk historie !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skal lese Mannen av Karine Haaland og de 3 biblioteksbøkene Alverdens vampyrer av Dan Turèll, Tro og overtro om tallet 13 av Jonathan Cott og The Fairy Bible av Teresa Moorey. Har 16 bøker som forfaller i slutten av måneden. Skal muligens også se noen episoder av Mythbusters på DVD hvis jeg må ha en pause i lesingen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Little women av Louisa May Alcott.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er litt over halvveis i Udødelighetens Elixir av Gabi Gleichmann i papir og leser Nattog til Lisboa av Mercier på lesebrett. Men det blir nok mest papirlesing på meg i helgen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga går det i ungdomsbøker. Skal først prøve å bli ferdig med Forever av Maggie Stiefvater, som er siste bok i en fin trilogi. Deretter venter bok 3 i Gone-serien - gleder meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mest sannsynlig skal jeg lese "Madonnagåten" av Knut Nærum. Har iallefall lest 2 sider... Har en hel pose full av bøker fra posesalg hos Fretex i gårkveld (50 kr. for en overfylt pose :) ), så lesestoff mangler jeg ikke! Fant bl.a. "Uro" av F. Skårderud, "De elendige" av V. Hugo, "Stolthet og fordom" av J.Austen, samt en masse krimbøker og 2 barnebøker :-)
Dersom været i helga blir som i dag; stabilt regnvær, blir det lesing i stedet for tur i marka...
God lesehelg ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du har gjort et skikkelig kupp for 50 kroner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Begynt på bok nr 2 om Jackson Brodie...One Good Turn av Kate Atkinson. Har de to neste klar i bokhyllen også. :) Så lurer jeg litt på om jeg skal begynne på fortsettelsen av Ludlums Jason Bourne bøker, av Eric Van Lustbader. (De har fått blandede kritikker, og jeg likte originalbøkene så godt...noen som har lest dem?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har berre lyst til å fortsette å bli verande i ellevilt og vittig selskap med den festglade Tante Augusta og hennar nevø, den litt kjedelige bankmannen Henry: Tante Augusta av Graham Greene. Men, sidan det ikkje er så mange sider igjen, må eg nok finne meg ei ny .....
Har liggande Fifty shades, som eg burde fullføre til lesesirkel, men har nesten bestemt for å avbryte - Sjølv om Cervantes skal ha sagt: Ingen bøker er så dårlige at det ikke kan finnes noe godt i dem

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skjønner jeg har noe å glede meg til, for "Tante Augusta" var i posen jeg kjøpte på Fretex i gårkveld - sammen med mange andre "funn" - alt til den nette sum av 50 kr. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Julebrevpikene. Morsomt og underholdende så langt, og jeg tror nok den blir lest ut i løpet av helga.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har selskap av Håkan Nesser og Carmine Street i helgen. Hadde ikke hatt noe imot at han ble her til middag. Tror det kunne blitt veldig hyggelig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Snart ferdig med tilbake til Tall Oaks av Kathleen Grissom og gleder meg til å ta fatt på graverens datter av Joyce Carol Ann. God lesehelg:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser "Vindeltrappen" av Mary Rinehart, en amerikansk krim fra 1908. På senga leser jeg Richard Herrmanns bok om Maria Stuart, den er i en tre-i-ett-bok og altfor tung til å slepe rundt i veska. Ser at noen sier hva neste bok blir, men det vet jeg aldri :) Nå har jeg sortert ut alle uleste bøker i egen hylle, og det er MANGE....men ikke alle er veskestørrelse, så f eks Mao må nok vente til jeg er ferdig med Herrmanns engelske dronninger - minst! Han har venta lenge, men holder seg vel fortsatt godt en stund til...

Høytlesingsbok er "Det vesle huset langt mot vest" av Laura Ingalls Wilder - sjette bok ut i serien, og jeg har bare lest de fem første før, så dette er spennende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er fortiden langt inn i verden til "A song of ice and fire" og klarer ikke å lese på noe annet fortiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har hatt lesevegring i uken som gikk, men satser igjen på Alt jeg er av Anna Funder. Tipset av boken fikk jeg her på nettet. Rose-Marie har skrevet en god omtale av boken. Den handler om tysk motstandskamp i wwii.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hele lørdag og søndag skal tilbringes på sykkelsetet rundt i Midt-Telemark. For å få være med på en sånn tur må en bok være lett, både litterært og fysisk. Og etter et større funn i en bruktbutikk i forrige uke, ligger det til rette for at jeg også denne gang får med en pocket om mitt gamle reisefølge Knut Gribb.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så sprek du er, imponert!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He-he, jo takk for det. Vi er tre par sånn midtveis i livet som skal sykle en runde som markedsføres som "Tøffingen", men som fordelt over to dager bør være ganske overkommelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga skal eg leseSkyggerom av Jan-Erik Fjell og lytte tilEngelens spill av Carlos Ruiz Zafón.

Det går godt an å lese to bøker samstundes. Men for at eg då ikkje skal surre det til for meg sjølv, prøver eg å passe på at bøkene er ulike; særleg i stil, men òg helst i sjanger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gled deg til Engelens spill :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Satser på å gjøre meg ferdig med Ungdom av J.M. Coetzee og Paranoia av Joseph Finder i løpet av helgen. Skulle jeg ha behov for flere bøker så har jeg en stabel med bøker klar til å leses, som alltid...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For å oppdatere meg selv så ble jeg ferdig med Ungdom i går, og i stedet for å gjøre meg ferdig med Paranoia begynte jeg heller på Nostradamus-profetiene av Mario Reading.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har så vidt tatt fatt på Hauk og due av Henrik Langeland. Har gledet meg til denne, som er oppfølgeren til Verdensmesterne. Tror det blir den perfekte boken for en lang togtur på søndagen. Holder også på med Sofies verden, og satser på å få lest et kapittel eller to. Neste bok i rekken er Korsbæreren av Tom Kristensen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blir lite lesing denne helgen, siden Bergen etter flere uker med regn, nå får noen dager med strålende høstvær. så lesingen kommer trolig til å vente til regnet kommer tilbake.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fornuftig, nyt de fine høstdagene når du har en mulighet til det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Silje-Vera Wiik ValemgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolKirsten LundHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaske