Det er siste helg i September og jeg er som vanlig nysgjerrig på hva du leser. Det er fortsatt meldt fint vær noen steder, men det ser ut som de fleste kan være inne med ganske god samvittighet :-)

Hva skal du lese denne helgen?

Det har blitt lite lesing på meg i det siste, jeg holder fortsatt på med Little Dorrit av Dickens, en noe ujevn bok men absolutt verdt å lese. Middagen av Herman Koch skulle jeg begynt på forrige helg, det ble det ikke til, men nå er jeg igang. En spennende bok med et originalt oppsett.

God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 35 svar.

Hatt lite tid til å lese, blitt litt i Den hellige kilden av Maeve Binchy. Hun skriver skikkelig koselig...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen har jeg lest Det som ventet meg av Parinoush Saniee. Den kan virkelig anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lesehelgen snart over, men jeg jeg leser Mørkerom av Anders Lunde og lydbokutgaven av Fantomsmerte av Thomas Enger. Har brukt noen av helgens timer til å gå på loppis og kjøpe flere bøker!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg : Et funn av Nadine Gordimer. Det er en skikkelig godbit fra en nobellprisvinner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er over halvvegs i Franzen sin The Corrections. Velskrevet og underholdende om en dysfunksjonell amerikansk familie og deres tragikomiske odysse. Noen sleivspark til amerikansk sosiokultruelle psyke, kultur og politikk faar jo Franzen ogsaa frem. Kommer uten tvil til aa lese den ferdig snart. Deretter staar Ingvar Ambjornsens siste for tur; Natten drommer om dagen. Den er jeg litt spent paa. Har lest det meste av Ambjornsen og ser frem til den nye romanen saerlig da Siss Vik beskrev Ambjornsen som en naturlyriker i denne romanen. Det blir fint, tror jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror ikke det blir så mye lesing i løpet av helga. Sosiale aktiviteter som bursdagsfeiring og besøk legger beslag på hele helga. Men....
Neste uke er det høstferie og jeg har fri - så og da blir det nok noe lesing. Først og fremst skal jeg bli ferdig med Hendelser ved vann av Kerstin Ekman og Noen kjenner mitt navn. En biografi om H C Andersen står også på programmet. Har lenge ønsket meg Bølgerytteren av Johan Theorin, kjøpte den i dag. Jeg setter pris på de korte fortellingene fremfor de volumiøse romanene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oooog første bok i fifty shades of grey! Jeg kjøpte den idag, og jeg tror jeg rekker å bli ferdig med Vann til elefantene i løpet av kvelden/i morgen tidlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser Orkideens Hemmelighet av Lucinda Riley:-) har så vidt begynt,etter en rask tur innom Ark:-))gleder meg til fortsettelsen..God Lesehelg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble ferdig med En elv en gang av Bonnie Jo Campbell i går (bra bok!) og skal begynne på Det røde huset av Mark Haddon. Jeg gleder meg til det, for jeg har likt godt de tidligere bøkene hans.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Middagen er ikke noe dumt valg :-)
Jeg er nettopp ferdig med Irshad Manjis "Hva er galt med Islam", og i dag blir det ikke mer tid til lesing. I morgen blir det nok å fortsette på "Tante Augusta" av Graham Greene. Og så kom boka "Coaching" av Morten Berg i postkassen i dag, så det blir nok til at jeg begynner å bla litt i den også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nettopp lest Symboler, leser fortsatt på The Fairy Bible, leser Vardøger og Uhyret i skogen og skal se om jeg får begynt på Inre landskap och yttre rymd siden jeg har hatt den til låns i over 4 år nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var jo veldig interessante bøker du leser, er det lov å spørre om hvorfor du leser disse? Er det en interesse eller en annen grunn? Kjenner jeg ble veldig nysgjerrig :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Fairy Bible fant jeg på biblioteket i Fredrikstad, og den så spennende ut, men hopper over en del av boka, det om å komme i kontakt med alver. Symboler fant jeg mens jeg gikk og tittet i hyllene på Sarpsborg bibliotek, Uhyret i skogen lånte jeg etter å ha lest en bokomtale her inne, Vardøger fant jeg første gangen jeg var på Rakkestad bibliotek og tittet rundt i hyllene. Har både hørt og sett vardøger selv. Boka om Science Fictions historie bind 1 har jeg lest en gang før, og skal kanskje kjøpe meg selv med tider og stunder. Sist jeg sjekka prisen var billigste kr 600 + porto for bind 1+2.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ble ferdig med "Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?" før i dag. En knall bra bok!
I morgen blir det nok jobb fra morgen til kveld, men tenkte å begynne på "Universets engler" av Einar M. Gudmundsson da jeg kryper under dyna i kveld. Litt skeptisk, men med omtalene her så virker det jo lovende da.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på med Fifty shades of grey på engelsk. Går litt sakte, men satser på å komme et godt stykke videre i helga.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Begynner å nærme meg slutten på "De elendige" av Victor Hugo - og synes det er skikkelig trist. Hadde ingen forventninger til boka før jeg begynte å lese, men dette er absolutt ei bok jeg har fått sansen for! Hva det blir etterpå, har jeg ikke helt bestemt meg for, men kanskje "Tante Augusta" av G.Green kan være noe....
God lesehelg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lesehelgen min er så kjedelig. Jeg sitter litt fast i Jane Somers dagbøker av Doris Lessing. Den første dagboken var veldig bra, mens jeg sliter med å gjøre ferdig den andre. Får ikke helt bestemt meg om det er noe galt med meg for tiden eller om boken rett og slett er dårlig.
Så denne helgen blir alle andre bøker lagt på vent og jeg skal prioritere og lese ferdig dagbøkene til Doris Lessing.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror faktisk jeg kan huske jeg hadde det på samme måten, selv om det er mange år siden jeg leste de. Så jeg tror nok heller det er boka enn du som det er noe galt med, ja , det er jeg helt sikker på:)
Nå har ikke jeg vært så stor fan av hennes forfatterskap heller, men noen bøker har jeg da lest, synest noen var bra og andre greie nok.
Faktisk kan jeg si det samme om de bøkene jeg har lest av Nadine Gordimer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal til Tromsø, og i kofferten er "En forræder etter vårt hjerte" (le Carre) som snart er ferdiglest, og så har jeg altså kjøpt første bok i den meget omtalte serien Fifty Shade.... med stor skepsis og under stor tvil. Men etter alle henrykte innlegg her om disse bøkene velger jeg å gi dem en sjanse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese Vann til elefantene av Sara Gruen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Adjø Istanbul av Irfan Orga har eg heldigvis litt igjen av. Må tilføye at utan Bokelskere .no hadde nok ikkje den boka vorte innkjøpt - så takk for både den og alle andre gode bokomtalar her inne!!

Så blir det litt kaffekos og lydboka Stevningen av John Grisham i selskap med gemalen. Har elles starta såvidt på Ibsen og Fruen fra havet - skal lesast før Riksteateret si forestilling.....

God helg til alle!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i ferd med å avslutte ”Mordene i Blacheath” av Julian Symons, en bok som på flere måter har måttet spille litt annenfiolin her i huset. Jeg kjøpte den av bokelsker Karin J. som et tillegg til den boka jeg primært var interessert i. Og siden har den blitt lest innimellom bibliotekbøker som det på en måte hastet mer med. Første havpart var litt treg, men den tar seg nå betydelig opp.

Og jeg forblir i 1890-årene også i neste bok. Jeg har oppdaget et nytt begrep i år, nemlig pastisj. Altså bøker der forfatter skriver om karakterer og miljøer skapt av andre forfattere. Særlig er Sherlock Holmes av interesse for meg. I påvente av ”Et hus av silke”, som kommer ut nå om noen uker, sjekket jeg biblioteket for å se om det fantes noe fra før. Jeg fant da ”Saken med de fantastiske Zalindas” av Tracy Mack. Dette er en bok mer beregnet på ungdom, men den har fått bra bedømmelse av voksne bokelskere før, så jeg regner med at det er god sjanse for at jeg også vil like den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er det godt at det endelig er helg. For min del skal helgen stort sett tilbringes innendørs, og jeg har ingen andre planer enn å slappe av og kose meg. Og hva er vel da bedre enn en lese en god bok eller to? Denne helgen skal jeg lese videre på romanserien "Gabriels hus".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Døden kommer til Pemberley av P.D. James og Katalysatormordet av Hans Olav Lahlum vert "med meg" denne helga.

God helg til alle :-))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hørtes ut som en veldig god helgemeny.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Menyen var god, men det vart "for mykje" friluftsliv og sosialt samkvem denne helga. No er det alt søndag kveld, og eg har berre lese 6 sider i papirboka (Pemberley) og ikkje høyrt eit einaste sekund av lydboka (Katalysatormordet).

Og det gjer ingenting. Bøkene ventar alltid på lesaren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uff, ja. Frisk luft og hyggelig selskap suger...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tenkte å fortsette på de bøkene jeg allerede har startet med. Nostradamus-profetiene av Mario Reading, Paranoia av Joseph Finder og Lonesome Traveler av Jack Kerouac. Nostradamus-profetiene er jeg nesten igjennom, og selv om boka har en del svakheter så er den fin som litt avslappende lesning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er fremdeles i godt selskap med Kate Atkinson og Jackson Brodie. Har også lånt 2. Sjanse av James Patterson på biblioteket. Ser ikke bort fra at det blir fler bøker siden jeg for øyeblikket er rimelig immobil pga ryggprolaps og muskelfestebetennelse... Så helgen blir nok bok- og dvd-tid. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God bedring, håper du slipper å ligge lenge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på med første boki serien Novemberbarn som lesing på sengekanten når kvelden egentlig har blitt til natt.
For øvrig gleder jeg meg stort til å ta fatt på De siste meterne hjem av alltid fantastiske Levi Henriksen. Jeg skal lese sakte for ikke å bli for fort ferdig.

God lesehelg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tror jeg skal gjøre ferdig Små kriger av Sadie Jones. Fikk anbefalt dette på biblioteket sist jeg var der. Handlingen i denne boka er lagt til krigen på Kypros og løsrivingen fra Storbritannia.
Så er det å krype opp i godstolen med Rosa elefanter av Karin Brunk Holmqvist. Er spent om denne boka er like morsom som Potensgiverne av samme forfatter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og jeg gleder meg til å høre om du synes den er verd å lese.... :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Satser på bøker for barn og ungdom: Drabant av Øyvind Holen, Penger! av Bjørn Ousland og Engelen i Djevelgapet av Levi Henriksen.

Ha en god #bokfredag og god lesehelg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese boka "Doktor Mengele - liv og forbrytelse" av Anders Otte Stensager. Den handler om Doktor Josef Mengele, som i perioden 1943 -45 arbeidet som lege i konsentrasjonsleiren Auschwitz.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer GabrielsenTanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJB