Høsten har kommet for fullt og det lukter friskt og godt i luften, da er det på tide å lage seg en sunn og god kakao og krype opp i sofaen med en bok. Det er helg igjen og på tide å finne ut hvilke bøker man skal lese.

Her går det i Little Dorrit av Dickens, Martine -jakten på rettferdighet av Marianne Vikås og Den blå planeten. Den neste boken i køen er Den motvillige fundamentalist av  Mohsin Hamid.

Hva leser du?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 37 svar.

Jeg har netopp lest ferdig Salamander gåten av Jør Lier Horst så det var det jeg leste på i helgen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noe sent, men jeg plukket med meg et par diktsamlinger: Kåte dikt og Bilydar og Signaler 2012 da jeg var innom Kristiansand Folkebibliotek på lørdag. Diktsamlingene var helt ok. Leser fremdeles i antologien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter to uker på en gresk øy med en haug bøker jeg har lest før er jeg nå i gang med et nytt bekjentskap.
Det er Marina Fiorato "Fruen av Saronno" - en bok om kjærlighet og kunst fra Italia på 1500-tallet. Har bare kommet til side 95, og er spent på hvordan den vil utvikle seg.
Ellers syns jeg det er ferie for hode å lese bøker om igjen, for jeg vet hvordan boka går, og kan kose meg enten med gode plott, god språkføring eller morsomme detaljer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har bittelitt igjen av Moonlight Mile av Dennis Lehane. (Fantastisk forfatter, bare synd jeg nå har lest alle Kenzie/Gennaro bøkene!) Og så gleder jeg meg til å ta fatt på The Mystery of Mercy Close av Marian Keyes. Og om jeg får tid har jeg tenkt å stifte bekjentskap med Kate Atkinson og Case Histories. Har serien på vei fra Amazon, så jeg må få lest bøkene først. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Akkurat nå leser jeg Min søsters vokter av Jodi Picoult(enkelte titler egner seg virkelig bedre på orginalspråket altså), og deretter starter jeg på Hunger Games. Noe skeptisk, men jeg må jo sjekke ut de bøkene jeg og når det snakkes så mye om de.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg satser på å bli ferdig med den tredje boken i Game of Thrones- serien, A Storm of Swords. Burde ikke være for vanskelig siden jeg nesten ikke klarer å legge den fra meg... Utrolig spennende og med så mange uventede ting som skjer, så er jeg glad for at jeg ikke har en eneste ting jeg MÅ gjøre denne helgen (annet enn å vaske klær, men det ordner seg selv :p ) Gleder meg til å begynne på nesten :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

På nattbordet ligg Skyld av Karin Alvtegen. Grei svensk krim.

Eg har også nett starta opp med Engelens spill av Carlos Ruiz Zafon som lydbok. Det er Ivar Nørve som er opplesar, så langt høyrest det bra ut. I fjor hadde eg ei stor leseoppleving då eg lytta til Kai Remlov som las Vindens skygge. Zafon sine bøker er fulle av spenning, mystikk, filosofi og litteratur og er utruleg fascinerande.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne uka leser jeg fortsatt på Gåten om de greske gudene av Dänicken, Hanged in error av Leslie Hale, skal lese Mysteriet om UFO'er, Verdens 25 bedste film og få started på Etter kongens ufravikelige ordre siden den siste er lånt på fjernlån.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder fortsatt på med Laila Stiens 33 år, 33 noveller. Synes novellene hennes er som konfekter, det er best å nyte bare et par om gangen. (Gode noveller er gjerne slik.)

Begynner nok med fjerde bok i Renate Josefsens serie Stina saga i løpet av helga.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg jobber i helgen så det blir ikke så veldig mye lesing, men planlegger å lese ferdig Ingvild Rishøis novellesamling "La stå" og la "Nu javlar" av Heidi Linde surre på lydbok i bilen. Er nå inne og snuser på andres helgelesning for å få noen tips til neste anskaffelse:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er brettet sammen rundt den nye Pratchett-utgivelsen "Dodger", en London-roman som byr på både Benjamin Disraeli og Sweeney Todd. I tillegg har jeg et par norskspråklige romaner på hjørnet av skrivebordet, som er temmelig atypisk for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har holdt på med Middagen av Herman Koch i noen uker nå.
Det har ikke blitt så mye tid til lesing den siste tiden. Litt usikker på om boka har falt i smak. Fortsatt en del igjen av boka, så får se hva jeg ender opp med av meninger når den er ferdiglest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har jeg i bokhylla mi og, har lagt merke til at det er veldig forskjellige meninger så jeg gleder meg til å finne ut om den passer for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble endelig ferdig med boka idag. Jeg må innrømme at denne boka aldri falt helt i smak.
Det eneste jeg i utgangspunktet syntes var litt interessant, var å få innblikk i hva barna deres hadde gjort.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tilbamelding :-) jeg leser den nå faktisk og har akkurat kommet til det punktet i boka der vi får vite litt mer om hva barna holder på med. Kan forstå at noen synes den er litt treg, men jeg liker hvordan den er lagt opp og gleder meg til å lese videre. Det er interessant å se hvor forskjellig man kan oppfatte bøker :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig. :) Bra du liker den da. Ja, folk har alltid forskjellig smak når det gjelder bøker. Men det er foråvidt bare bra det, da kan det og bli litt diskusjoner om hva man mener om bøker.

Har starta på Hunger Games igjen nå, der jeg slapp boka for 1 måneds tid siden. Hunger games liker jeg bedre da må jeg si, i forhold til middagen. Riktignok helt forskjellig type bøker men. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får gi deg en tilbakemelding når jeg er ferdig med boka, hvis jeg husker på det. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest "Pengemannen" av Anne Holt hele uka, og slutten nærmer seg :) Har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal lese etterpå, men Roy Jakobsens "Vidunderbarn" frister...Skal iallefall bli noe norsk. God lese-helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som sist uke leser jeg De elendige. Det kommer jeg til å gjøre en stund både fordi den er lang og fordi jeg alltid har flere bøker på gang samtidig. Henta Skyggeferden av Sara Azmeh Rasmussen på biblioteket forrige dagen. Lest 82 sider og sålangt synes jeg den er god.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå fikk jeg lyst til å lese De Elendige om igjen. :) Jeg håper du koser deg med boken, jeg fant den helt fantastisk, en utrolig mektig historie. (Og denne boken inneholder også en av de vakreste setningene jeg noensinne har lest.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå ble jeg nysgjerrig :) Husker du setningen og vil dele den med oss?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal prøve å ta meg sammen så eg får lest ferdig "Kjerringer" av Helene Uri ( er ikkje glad for å ha kjøpt den,nei!) - og "Fifty shades of Grey - Fanget" (som eg heldigvis har lånt på biblioteket)....Begge er bøker vi skal ha i lesesirkel, så derfor blir det mindre lystbetont denne helga!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Harry Potter & the Chamber of Secrets, blir aldri for mye Harry Potter! Når jeg blir ferdig med den har jeg en hel bunke med bøker som jeg fikk fra skolebiblioteket - de skulle kaste dem! Omtrent urørte, mange av bøkene temmelig nye. Sjokkerende, og enda så kastet de en masse, for jeg kunne ikke redde alle. Men jeg har lesestoff for mange helger framover i alle fall! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Måtte selvfølgelig inn i bokhyllene dine for en sniktitt og der var det en egen hylle med biblioteksbøkene. Ser ut som du fikk deg en god bunke, mange som ser spennende ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg håper jeg har fått tak i noe bra :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal lese ferdig "Formål ekteskap" av Jeffrey Eugenides. Den har etter det jeg har forstått fått ganske dårlige kritikker, men jeg liker den faktisk ganske godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sofakroken er allerede inntatt. Både bok og pledd er på plass, mens kakaoen får vente til litt senere i kveld. I dag skal jeg fortsette lesingen av Yrsa av Margit Sandemo, i morgen blir det Gabriels Hus 11 av Bente Sandberg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Satsar på å komme godt i gang med "Overtalelse" av Jane Austen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her går det i Brev til D av Andre Gorz og Døden ved vann av Trokil Damhaug.
Helgen består av både krim og kjærlighet :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal lese ferdig City of fallen angels av Cassandra Clare, samt høre på lydboken D - dagen av Antony Beevor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Maskerade av Terry Pratchett her. Og så er det ymse halvveis leste bøker som ligger på vent :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Både lydbok og bok fra sist helg ("Satelittmenneskene" og "Iskald glød") varer fremdeles.

Men siden vi nå har noen dager på vår kjære hytte igjen, har jeg i tillegg tatt med en bok som jeg tenker passer godt å lese i disse omgivelsene. Det dreier seg om Kåre Holts "Skoggangsmann - en historie om Rottenikken". Rottenikken var en ordentlig skumling som romsterte i mine hjemtrakter i åra like før, under og like etter krigen, og som jeg hørte mye om under oppveksten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hørte også om Rottenikken når jeg var barn, og ble "skremt" med han.
Ikke lenge siden jeg las boka, og det er en gripende historie om en manns skjebne

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende. Rottenikken var helt ukjent for meg, men etter å ha lest litt om han kan jeg tenke meg det var litt av noen historier som ble fortalt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her blir det å fortsette på Sensommerdager av Joyce Maynard. Jeg har hatt Vindens navn av Patrick Rothfuss på vent lenge nå, og den må nok vente litt til, men snart...snart. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KPiippokattaLeseaaseEllen E. MartolTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriLars Johann MiljeHildaDaffy Englundmge