Denne feilen er nå fikset. Det ene av disse tallene tok ikke med stjerner man hadde fått av brukere som har deaktivert kontoen sin, men nå gjør begge tallene det.
Interessant tidsbilde, men som roman fungerer det dårlig. En liten periode i annen halvdel får personene liv, men for det meste drukner de i sine politiske funderinger og forsøk på å rettferdiggjøre sine nå i ettertid så merkelige holdninger og valg.
Vi leier bokdata av Den Norske Bokbasen som eies av de store forlagene.
Vi har spurt Bokbasen om e-bokdata som vi kan bruke, men har ikke fått det. Jeg tror de vil ha ekstra betalt for eventuelt å la oss få bruke dem.
Jeg har nettopp lest boka og kost meg med den. En klassisk røverhistorie med en særegen stil som for meg formidler en stemning som jeg forbinder med datidens England på en god måte. Jeg synes derfor det er forunderlig at det som er gitt av terningkast, og det som er skrevet i den eneste diskusjonen om boka, er så negativt. Når jeg så også vet at den er 100 år gammel og oppleves så frisk i dag, synes jeg den fortjener sitt terningkast 5.
“Du gir alltid, sa terapeuten min.
Du må lære å ta. Når du møter
en kvinne, er det første du gjør
å låne henne bøkene dine. Du
tror hun blir nødt til å møte deg igjen
for å kunne gi dem tilbake.
Men det som skjer er at hun ikke
har tid til å lese dem & hun frykter
at hvis dere møtes igjen, kommer
du til å forvente at hun skal snakke
om dem & at du vil låne henne
enda flere. Derfor avlyser
hun avtalen. Resultatet
er at du mister mange bøker.
Du burde låne hennes.”
Blå øyne stirrer mot blå himmel.
Blå sjø, blåklokker,
blå åser i det fjerne.
Blått øye.
Blålys.
Vind uten bølger.
Sol uten skygge.
Pil uten bue.
Hans uten Grete.
Ensomheten.
Enkelte pronomen falt ut underveis.
Nå gjenstår jeg, meg, mitt og mine.
De andre har vel nok med sine.
mangelen på svar drukner i forklaringer
Vi har oppgradert serverne våre i dag!
For de teknisk interessert har vi doblet minne i webserveren og samtidig migrert databaseserveren vår til en mysql "cloud database" hos Rackspace. Dette ser ut til å ha gitt vesentlig ytelsesforbedring.
Veldig bra oppsummert! Dette er en fantastisk roman, basert på virkelighetens spennende og fascinerende historie fra Tudor-tidens England på midten av 1500-tallet. At Mantel behersker dialogkunsten er utvilsomt, det er virkelig dialogene som utgjør romanen, men innimellom får leseren presentert beskrivelser av omgivelsene. Troverdig, rystende og spennende, enda vi vet jo hvordan historien vil ende. Det er skrevet uendelig mange historiske romaner om Henrik 8. og hans dronninger, det er kanskje den historiske epoken som er best dokumentert for den alminnelige leser nettopp gjennom romanene og filmene. Men Mantel har sin egen vri nettopp ved å fokusere på Cromwell - hans tanker og handlinger og rolle som kongens personlige sekretær.
Jeg leste den norske oversettelsen, veldig god oversettelse for øvrig. All ære til Hege Mehren.
Dette var mitt første møte med Mantel, og nå må jeg selvfølgelig lese Ulvetid (den første i denne bebudete trilogien). Varmt anbefalt til alle erklærte elskere av historiske romaner og til de som ennå ikke har oppdaget dem!
I dag er det verdens bokdag. Hvilken bok har betydd mest for deg?
Tiltredes! Dette var en stor leseropplevelse fra første side. Lærerikt, spennende og levende fortalt. Den bør anbefales som en "alternativ" krim til de som bare leser det. For noen mennesker som beskrives her! Da jeg begynte å lese hadde jeg forventet at boken skulle handle om nettopp kvinnene som brikker i dette maktspillet, og det gjorde den jo også, men bare i begynnelsen - og en god del mer på slutten. Men historien om Håkon 5. Magnusson og hertug Erik av Sverige er en fascinerende stor del av boken. Og bra at du nevner bokens utseende! Den er som et smykke, både med og uten omslag. Vakker, rett og slett. Til alle historieinteresserte, til dere som liker historiske romaner, til dere som liker spenningsbøker og blodige fortellinger om slag og borger og riddere: Les denne ! Gleder meg til neste bok av Tore Skeie.
takk for tipset!
Nå ble tiden jeg fikk til å skrive teksten så kort og boksamlingen står ennå på loftet.... Derfor ble det en kort liste med anbefalinger med noen titler som omhandler forsoning. Jeg legger ut teksten på bloggen min så fort Gatemagasinet Klar er ute med det neste nummeret sitt. Vil bidra med det jeg kan for at Klar går klar for mange flere utgivelser.
Det ble en tynn anbefalingsliste med syv titler. Teksten vil være å finne i mai-nummeret til gatemagasinet Klar i Kristiansand. Etter hvert her og på huvenes.no
Kjempebra liste!
Det gjorde jeg. Sterkt om diktene til Karin Haugane.
Jammen leste jeg den fra perm til perm! Det hadde jeg igrunnen ikke trodd at jeg ville orket, men så ble jeg fanget og faktisk ganske oppslukt av Dronningens historie. Hun er en skikkelig tøff og flott dame som har gjort veldig mye bra for landet, og da i særdeleshet for å promotere norsk kunst og norsk natur. Boken er litt merkelig "gammeldags" i språket, synes jeg, men så tenker jeg at det kler personen den handler om, hun snakker jo også selv et noe utdatert og temmelig konservativt norsk (ihvertfall i offentlige sammenhenger som vi vanlige kjenner henne fra). Ellers var det ikke veldig mye helt ukjent stoff om henne her. Ingen kritisk biografi er dette heller, tvert i mot, Dronningen nærmest lovprises på hver side.. Men at selveste Kong Olav V, folkekongen som absolutt alle elsket ukritisk, viste seg å være svært konservativ, sta og ha liten forståelse for at nye tider krever nye koster, det var litt nytt for meg. Jeg visste jo at han var imot at Harald skulle gifte seg borgerlig og at han brukte mange år på å komme fram til at det var greit likevel, men at han ikke snakket med sin sønn om dette (ikke mange andre heller) før like før forlovelsen, og at Sonja ikke fikk komme på Slottet før hun og Harald et offisielt par, at han ikke lot henne få eget kontor på Slottet og sekretær før etter mange mange år som kronprinsesse, og at han overlot et nedslitt og dårlig vedlikeholdt slott til dem ved sin bortgang -det skapte noen riper i Olav V-lakken for meg hvertfall.
Skal skrive en artikkel om forsoning som tema i litteraturen. Har dere noen tips eller favoritter av bøker som dere har lest med forsoning som en del av innholdet?