I dag er det verdens bokdag. Hvilken bok har betydd mest for deg?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Det synes jeg er umulig å svare på, jeg har lest så mange gode bøker og synes det er vanskelig å trekke frem en som har betydd mest for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God bokdag til deg og! Som lærar får eg vere med på litt bokdag-feiring kvart år. I dag har eg vore med på bok-quiz på biblioteket, elevane har hatt teiknekonkurranse og vi har hatt mykje høgtlesing. Sjølv var eg høgtlesar i ein klasse eg ellers ikkje har. Som Roald Dahl-fan nytta eg høvet til å lese Georgs magiske medisin til ivrige 5-klassinger, med det resultat at dei helst ville høyre resten av historia med ein gang. Både store og små på skulen har kosa seg med bokaktivitetar i dag.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gratulerer med dagen til deg og elevene dine! Som gammel lærer har jeg vært med på mange bokdager i forbindelse med Verdens bokdag, og det er alltid en glede å se elevenes interesse for bøker, kanskje spesielt de som ikke trodde bøker var noe gøy. Høytlesing er flott! Hilsen Gunvor

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da lærte jeg noe nytt i dag også, allerede før frokost til og med :)

Ei bok som har betydd mye for meg er Mere Christianity av C.S. Lewis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for det! Må nesten få sende gratulasjonen i retur - til alle!
Etter litt rask memorering trur eg at bøkene om PIPPI er dei som har betydd mest. Vesle, glade, uvanlege og optimistiske Pippi gav meg svært mykje i nokre krevande barneår.

Når det er sagt, så har eg no i seinare tid verkeleg fått sansen for Don Quijote!
Ha ein fin lesedag!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er et spørsmål som er umulig å svare på. Men om jeg må velge en, så gjør jeg som deg, Hilda, og velger Pippi! Litteraturhistoriens sterkeste kvinnelige heltinne :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvem kan vel glemme Pippi? - Hun kommer veldig høyt oppe på lista, ja! - Takk for at du minnet oss på Pippi! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I dette året som det er 150 års jubileum for Edvard Munchs fødsel må det helt klart bli boken Munch i Oslo av Frank Høifødt fra Damm 2002 ISBN13 9788249601615 Skulle du ha interesse av en tur / vandring i Edvard Munchs fotspor kan du bestille guidetur. Jeg er nemlig Autorisert OSLO-GUIDE og har god kjennskap til hans liv og virke.
Kontakt meg på e-post: pluto8008 @ gmail.com eller mobil 452882435
Se omtale på: http://bokelskere.no/bok/munch-i-oslo/82853/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en flott dag! Hurra!

Boka som hittil har betydd, og fremdeles betyr, mest for meg er Moon Palace av Paul Auster.

Moon Palace går jeg aldri lei og jeg tror den vil fortsette å følge meg gjennom livet.

Ellers er det jo mange bøker som har betydd mye - heldigvis :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg klarer ikke å bestemme meg for bare én bok, så jeg velger meg ett norsk og ett utenlandsk forfatterskap: Bøkene til Stig Sæterbakken og Robertson Davies.

Hvis noen vil lese litt mer om bakgrunnen for bokdagen, står det litt om det blant annet i Store norske leksikon:
http://snl.no/Verdens_bokdag

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne dagen var helt ukjent for meg, takk for at du gjorde meg oppmerksom på den.

Det å velge en bok er ikke lett, det er så mange bøker som har betydd mye for meg. Den første jeg tenker på akkurat nå er Sofies Verden av Jostein Gaarder. Da jeg var 10-11 leste jeg denne og jeg er helt overbevist om at den har påvirket måten jeg tenker på. Den har vært med på å gjøre meg åpen, nysgjerrig og villig til å stille spørsmål, tror jeg :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du er vel selv "Sofie" som undrer seg over livet mysterium. Sofies Verden er et bra valg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bibelen har betydd mest for meg,også for videre lesing av all annen litteratur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Visst er det det! Må få den heilagdagen inn i kalenderen min med ein einaste gong! Og boka: Odysseen - for gresken min, for norsken min, for litteraturopplevinga, for reiselysta, ja - for heile den europeiske litteraturhistoria ...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

LailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian Axdal