Fortettet, intens bok om et ungt pars forhold - til hverandre, datteren og et annet par. Et sterk, enkelt språk. Spennende på en særegen måte pga den spesielle komposisjonen av historien Jeg likte den veldig godt.Mest pga det litterære språket. Vakkert - og foruroligende.
Ja, dette må være Tove Nilsen beste bok (hittil!). Det er deilig lesning. Interessant perspektiv når den voksne Tove ser tilbake på barne-og ungdomstiden, med en voksens refleksjon og erfaring. Så gode miljø-og personbeskrivelser! Det er nydelig. Skal ikke hun snart få en pris for sitt forfatterskap? Det synes jeg hun fortjener ihvertfall. Hun er like god- minst - som Roy Jacobsen!
Det er noe sårt og vemodig over denne boka. Hjorth får fram en tristhet hos hovedpersonen som er gripende.Det er så mye ulevd liv som må tas igjen, og da gjør hun noe som for henne egentlig er helt utenkelig. En skikkelig og forsiktig person må selvfølgelig være bibliotekar.Det irriterer meg fordi det er så klisje, men når jeg ser bort fra akkurat det, så må jeg si at jeg er imponert over hvordan Hjorth skildrer et menneskes følelser og tanker og ikke minst hennes dristige handlinger uten at det blir melodramatisk. Det kunne det fort blitt i denne romanen. Forsiktig og ensom bibliotekar skeier ut med heisatur til Cuba og skaffer seg en fyrig elsker som hun skal ta med til Norge. Ytre sett, ja - men her er dybde og ettertanke og en solid porsjon menneskekunnskap. Kvinnens såre forhold til den fraværende sønnen er sterk skildret. Boka tar tak i en leser og jeg mener dette er en av de beste bøkene til Vigdis HJorth.
Sterk bok om krigen redsler og hva den gjør med mennesker i flere generasjoner. Tar for seg konfliktområder i verden siden beg av 1990-tallet, med tråder tilbake til Vietnamkrigen. Harstad var usdikter på Nationaltheatret i 2009 og skrev da dette stykket som netttopp har kommut ut i bok. Dette håper jeg det blir satt opp teater av, det tror jeg kan bli veldig bra. Det er verken hyggelesing eller tidsfordriv dette, men et sterkt og gripende drama som det til tider er en påkjenning å lese fordi det er så realistsik i all sin gru dethan skidrer. Fortjener Bragenomiasjonen ihvertfall!
Helt enig! Ellers vil jeg slå et slag for "Dracula" av Bram Stoker, en absolutt klassiker.
Så mye kan jeg si: dørene åpner kl.10!
Onkel Toms hytte som jeg ser hele 400 har sin samling er ikke den originale boken.
Den originale versjonen fra 1852 har vært ute på norsk en gang tidligere. Den talte da litt over 600 sider. Med tiden har flere forlag radbrekket denne klassikeren med å kutte ned 450 sider slik at den skal nå flere lesere, samtidig har de unnlatt å si at dette ikke er den hele og fulle boken, og med det kuttet en god del viktig materiale som gjør historien helhetlig.
Men fatt mot kjære leser. Den nyoversatte versjonen av orginalmanuskriptet vil se dagens lys neste vår.
På omslaget til "Sjelesøstre" av Sarah Waters ser man en kvinne bakfra :) Bare et forslag!
Nå har jeg oppgradert webserveren vår igjen, og fått doblet tilgjengelig minne.
La oss se om ikke dette kan hjelpe på kapasiteten igjen! :-)
Er det spesielle sider her det gjelder, eller er det alle?
Skjønte det, det var likevel hyggelig at du informerte det om det jeg unnlot å gjøre.
En god tanke. Mer av det gode kommer på en ny nettside.
Det kommer mer info når programmet er spikret!
Universitetsgaten 14, Oslo, 3. etg.
Din råsjangs var midt i blinken!
Bokvennen har tatt ansvar og utgir nyoversettelser av klassikere. Torstein Bugge Høverstad som også har oversatt bøkene om Harry Potter og Ringenes Herre har nå oversatt Frances H. Burnett sine klassikere.
Frances H. Burnett er blant de aller største og viktigste bidragsytere til barne- og ungdomslitteraturen. I 2010 foreligger for første gang Burnetts tre viktigste klassikere i komplette og nyoversatte utgaver: Den hemmelige hagen, Lille lord Fauntleroy og En liten prinsesse.
Dette er bøker jeg anbefaler på det sterkeste!
har akkurat begynt, har lest meg inn i den spanske borgerkrigen. Herregud så godt han skriver. For en fortelling og for en forteller. Det litterære nivået til en styrmann født i 1905 overgår det meste om ikke alt av de seinere krigshistorikernes skrifter. Roy Jacobsens Bratteli biografi er det eneste jeg kan tenke meg som er like godt skrevet som det jeg har lest til nå.
Forlagshuset Bokvennen, Vidarforlaget og Transit åpner dørene sine til et ekslusivt julemarked, lørdag 4. desember, kl. 10 - 20, Universitetsgaten 14, 3. etasje.
I hyllene har vi norsk skjønnlitteratur, oversatt litteratur, dikt og gjendikninger, dramatekster, filosofi, antologier, barne- og ungdomsklassikere, Bokvennen Litterært Magasin, tidsskriftet Personae, flere gode unike bokpakke osv og osv.
10:00 Dørene åpnes. Litterært marked starter.
12:00 Åpning av dagens luke i Bokvennens julekalender.
Fyll din ventetid med årets titler fra Bokvennen, Vidarforlaget og Transit. I perioden 1. desember - 24. desember, bedre kjent som adventstiden, vil forlagshuset BVT gi deg en bokgave.
Hver dag i adventstiden vil en heldig mottaker få en bok fra årets katalog. Bak hver luke skjuler det seg en bokhandel som har et eksemplar å gi til nettopp deg.
Førstemann til bokhandelen!
12:30 Åpning av dagens luke i Bokvennens julenøtter hos Bokelskere.no
Hver dag i perioden 1. – 24. desember legger jeg ut et spørsmål som du enkelt kan finne svaret på på vår nettside: www.bokvennen.no. Hver dag trekker jeg en vinner blant de som har svart riktig. Vinneren får en bok i posten. Fritt tilsendt.
Det er en ny bok og nye vinnersjanser hver dag, så her gjelder det å følge med!
13:00 Lansering av Vårt daglege brød. Kornets kulturhistorie.
Åsmund Bjørnstad er professor i planteforedling ved Universitetet for Miljø og Biovitenskap på Ås. Hans faglige forfatterskap omfatter bl.a. ei populærvitenskaplig bok for ungdom, Korn – frå steinalder til genalder. Han har dessuten skrevet fire diktsamlinger og fire gjendiktinger av tysk og engelsk poesi.
Han er disse dager aktuell med boken Vårt dagelege brød. Kornets kulturhistorie. Han vil presentere boken og vi ser fram til å lansere boken sammen med ham.
14:00 Krabbeskipet av Takiji Kobayashi
Krabbeskipet er en japansk proletarroman fra 1929 som igjen er blitt særdeles aktuell. Boken har fått en voldsom renessanse i Japan: dagens arbeidere kjenner seg igjen i de umenneskelige forholdene Kobayashi beskriver. Møt Magne Tørring, som har oversatt romanen til norsk. Magne Tørring har blant annet oversatt Hakuri Murakami fra japansk til norsk.
16:00 Lansering av Mesteren av fra La Mancha.
Morten Claussen foretar i dette omfattende essayet en nærlesning av romanen. Tro mot Theodor W. Adornos tanke om at man bare kan skrive kunstnerisk om kunsten, viser Claussen vei gjennom den barokke labyrinten som Don Quijote er.
Innvevd i essayet finnes en romanlignende jeg-fortelling om Spanias historie fra Cervantes’ tid og frem til i dag, en fortelling som bærer bud om en mulig fremtid for romansjangeren.
Morten Claussen har tidligere utgitt syv romaner, samt essays om en rekke sentrale forfattere, blant annet Laurence Sterne, Oscar Wilde, James Joyce, Franz Kafka, Thomas Mann og Samuel Beckett.
Møt forfatteren og bli med på lanseringen av boken.
18:00 Lansering av Nye legender av Robert Graves.
I Robrt Graves’ poesi møter vi eksentrikeren på hans egne premisser. Her lyder en stemme som er autoritativ og stødig, og hvis poetiske tale gjenspeiler individets mangfoldige fasetter.
I denne første fyldige presentasjonen av Graves’ dikt på norsk, er det lagt vekt på å vise bredden i dette bemerkelsesverdige forfatterskapet. Møt gjendikteren Ulrik Farestad som debuterer som gjendikter.
Vi feirer denne begivenheten med en lansering av boken.
Følg med for mer info om litterært arrangement under julemarkedet.
Velkommen skal du være!
ja, det trengs med nyoversettelser når de ikke har vært hele før nå. torstein bugge høverstad har gjort en fabelaktig jobb. de andre er radbrekne versjoner. snart er onkel toms hytte ute i full drakt igjen. kast den du leste på barneskolen. den er kun en flis på ca 100 sider. originalen er på 650!
Sterk sterk debutant! Denne boka synes jeg er viktig, den er aktuell og universell på samme tid. Debutanten er ung og svært moden og reflektert. Våger å skrive om vanskelige ting som tilhørighet, forventningspress,oppvekst, homofili - det er mange ting på en gang her - men hun skriver både troverdig og gripende. Jeg er imponert over hennes evne til å skildre både ungdommer og voksnes følelser, hun viser god forståelse for forholdet barn/foreldrre. Boka er hjerteskjærende om sorg og tap og om savn, og om å ikke kunne/våge være den en er. Tre barndomsvenner bestemmer seg forå dra itl Afghanistan etter endt militærtjeneste. Vi kommer på innsida av historiene til to av dem, og til den enes mor, og så historien til en nabo, som er far til en annen av vennegjengen. Indirekte viser Flatland hvordan sorgen over de tre påvirker hele lokalsamfunnet, ektesskap og foreldre/barn-forhold. Jeg synes dette err bra, både tematisk og littterært, og komposisjonen med paralellhistorier er et godt grep som passer her. Innvendingen kan være at det hele er for konstruert og at det derfor kan virke noe kunstig, men jeg mener likevel at den fortjener mange lesere. Dere som er lærere på videregående burde anbefale elevene deres å lese denne. Utgangspunkt for mange samtaler om viktige ting.