Hver gang Tove Nilsen har kommet med en ny bok, synes jeg hun skriver bedre, varere og vakrere enn forrige gang. Nå kan hun ikke skrive bedre, har jeg tenkt. Og tatt feil. Hver gang. Muligens har jeg en fordel av å ha vokst opp samtidig i nabobygda Oppsal, men«Nede i himmelen» er den beste boka hennes. Språket er så nydelig, observasjonene så «små» og presise og stemningen så ektefølt at det er umulig å ikke bli misunnelig på Tove Nilsens talent.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Veldig god oppvekstroman, et annet perspektiv denne gangen. Tilbakeblikk i voksen-perspektivet. Hun beskriver på en slik måte at hun fremkaller den gode erindringen hos meg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, dette må være det beste jeg har lest av Tove Nilsen. Jeg har ventet på fortsettelsen av historien om Goggen, og fortellergrepet med den voksnes perspektiv og refleksjoner har falt heldig ut. Det er skrevet mange oppvekstromaner fra noenlunde samme tidsepoke og miljø, men Tove Nilsen gir det sin egen stemme som gjør historien helt ny.

Hun skriver: "Han tråkket gjennom skauen, det luktet varm bark, på de skyggefulle stedene vokste skogstjerner mellom trestammene, de blomstene som er så unnselige, men som kan lyse opp hukommelsen." Og fra sommeren 1967, som mange forbinder med seksdagerskrigen og opptakten til neste års studentopprør i Paris har Tove et sommerminne om en skogstur med Goggen. Et minne som lyser som en skogstjerne.

Denne boka handler mer om de mørke hemmenlighetene enn de forrige tre, men jeg fant også mange humoristiske og pussige innslag. Hun greier å få fram stemningene innenfor husets fire vegger, og jeg synes hun beskriver forholdet til sin mor spesielt godt. Denne mora som man burde passe seg litt for når hun tok fram trønderdialekten. Historien om nabokona som tråkket i salaten var kostelig!

Det var flere steder i boka hvor jeg måtte stoppe opp og lese avsnitt flere ganger fordi det var så godt skrevet. Som f.eks. når hun står på et islagt vann og beskriver islyden. Da var jeg i tankene plutselig tilbake til en vinterferie på hytta med tjukk is på vannet, og jeg husket at - jo, det var akkurat sånn det hørtes ut!

Jeg synes absolutt Tove Nilsen med denne boka forsvarer en plass blant våre beste norske forfattere.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja, Tove Nilsen skriver bedre og vakrere enn de fleste norske forfattere i dag...egentlig synes jeg hun er undervurdert....men oppvekst kan hun i hvert fall skildre, og god hukommelse har hun. Blogget litt om denne jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig med deg i at hun er undervurdert, og synes det er rart at ikke flere ser hvor godt hun skriver. Du har helt rett når du i bloggen din skriver at språk og struktur er en estetisk nytelse!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På tide at serien filmatiseres!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det kunne gå bra...tror det måtte være hele "Tove-Goggen" serien under ett da...for det er jo ikke den store "action" i hver enkelt av bøkene, det er ikke på det planet de er gode....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, dette må være Tove Nilsen beste bok (hittil!). Det er deilig lesning. Interessant perspektiv når den voksne Tove ser tilbake på barne-og ungdomstiden, med en voksens refleksjon og erfaring. Så gode miljø-og personbeskrivelser! Det er nydelig. Skal ikke hun snart få en pris for sitt forfatterskap? Det synes jeg hun fortjener ihvertfall. Hun er like god- minst - som Roy Jacobsen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tove Nilsen kommer til Østre Aker leseforening på nyåret en gang. Der får forfatterne vanligvis en time til disposisjon, så hvis det frister, kan du henge deg på gruppa på Facebook.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset! Østre Aker Leseforening må sjekkes ut på Facebook.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På det korte året den har eksistert har vi bl a hatt Tove Nilsen, Trude Teige, Tor Åge Bringsværd, Øystein Wiik, Jan Ove Ekeberg, Bjørn Bottolvs og Jørgen Gunnerud. 11. mai kommer Anne Holt. I motsetning til hva som er vanlig, slipper forfatterne til i oppimot en time eller mer. God tid til sludring med publikum. Anbefales igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gleder meg til å lese den. Etter din anmeldelse å bedømme ser det lovende ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var fint å høre, jeg skal nok lese denne. Fikk snakket en del med henne og hørte på presentasjonen av boken da jeg var på Kapittel 10 i Stavanger hele forrige uke. (Min favoritt blant hennes bøker er forøvrig Sommer 2005)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da gleder jeg meg til denne boken - har lest mange (men ikke alle) av Nilsens bøker tidligere, og jeg er helt enig: hun skriver stadig bedre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett