dette er de klasikerne jeg lese skal lese og har lest fra trine ( jeg er 12 år


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Onkel Toms hytte som jeg ser hele 400 har sin samling er ikke den originale boken.

Den originale versjonen fra 1852 har vært ute på norsk en gang tidligere. Den talte da litt over 600 sider. Med tiden har flere forlag radbrekket denne klassikeren med å kutte ned 450 sider slik at den skal nå flere lesere, samtidig har de unnlatt å si at dette ikke er den hele og fulle boken, og med det kuttet en god del viktig materiale som gjør historien helhetlig.

Men fatt mot kjære leser. Den nyoversatte versjonen av orginalmanuskriptet vil se dagens lys neste vår.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

vet du hvor jeg får tak i den ordinale versonen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har gjort et søk på Deichmanske. Der ser jeg at de har to utgaver fra 1860-tallet. Den ene har gotisk skrift og skal være den originale norske utgaven. Men jeg vil råde deg til å forhøre meg på biblioteket. Ellers er den nye oversettelsen ferdig i løpet av våren 2011. God men, grufull lesning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

okey takk skal sjekk det ut i stavanger takk eller på japnsk aregatu !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Trine ! Det er fine klassikere du har lest eller tenker du vil lese. Jeg tror at du kanskje også vil like Robinson Crusoe av Daniel Defoe og eventyrene i 1001 Natt. Lykke til ! Du har mange lesegleder foran deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ja jag tenkt det men erikke kommet så langt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tone SundlandFinn Arthur JohansenPangLeserAvaMarit HåverstadJulie StensethBjørg Marit TinholtTonesen81Julianne Vike  BøeTerje MathisenMarianne MTina S M HanssenSolIngunn SBjørn BakkenSigrid Nygaardingar hSynnøve H HoelHedvigAndreas BokleserDolly DuckKay NilsenTraltekjell kMonaBLtuhamreMargrete Dyvik CardonaBjørg L.Karin BergTor Arne DahlLena Risvik PaulsenKristin F. JørgensenedgeofawordTatiana WesserlingIngrid Urdal StøleSolveigChrissieOdin O KristoffersenCtinaRufsetufsa