Du bør få med deg de tre i fortsettelsen også, hvis du ikke har lest de...interessant å følge Jarle Klepp; absolutt gode bøker.
Kanskje jeg burde lese noe av han da....jeg har Kneleren, og har ellers aldri lest noe av han.
Skulle til å skrive et innlegg "lengre oppe" for jeg "gikk" ferdig denne romanen idag, (Lydbok), og da ser jeg at Bleken har tenkt i de samme baner som meg...her er en Bjørn Hansen som ikke er sosialt tilpasset i det hele tatt, setter seg heller på tog eller buss og er liksom tryggere der enn sammen med mennesker man må forholde seg til. Med familien blir det jo riktig ille. Og så paradoksalt da: han prøver jo å lese Søren Kirkegård. Men han skulle vel ha litt å lære av Kirkegård som skriver så fantastisk om det å eksistere. Ja, jeg følte medynk med denne mannen...var jo ganske mesterlig skildret av Solstad da, og så leser han boken selv. Flott opplesing.
Flotte greier, synes alle bokbloggene skulle vært samlet i en slags liste her. Alfabetisk eller ett eller annet. Det passer jo inn her på bokelskere-forumet
Ja, den er flott...gjorde en gang en sammenlignende analyse av Steinbeck's To a God Unknown, og Markens grøde.Disse to forfatterne var en del påvirket av hverandre, men her var det jo Hamsun som var først ute (1917, og det var vel i første rekke denne som ga han Nobels pris), Steinbeck sin kom ut i 1933, og det slo meg veldig hvordan grunntonen i begge var like.
Morsomt, men tidkrevende. Enorm jobb du har gjort! Jeg må lese underveis til det "Proust-prosjektet" mitt, så det tar mer tid enn jeg egentlig har.
Kjempeflott, Rose-Marie..så mye arbeid du har rukket på kort tid da.
Og den andre som heter Videogutten er den mest skremmende jeg har lest av Renberg: Videogutten ble en sterk opplevelse, ulik den første av de to (Farmor har kabel-TV). Sterk, nifs, skremmende, nesten mytisk og veldig god skildring av Hasse og Pål i en "kritisk" fase i livet..dvs. her står disse tenåringene overfor valget: hvilken vei de skal ta inn på videre i livet. Her kunne det ha gått riktig galt med Hasse på denne skilleveien, men plutselig våknet han og skjønte hva han hadde begynt å begi seg inn i. (Disse grove voldsvideoene som guttene så på, synes jeg Renberg skildret på en grotesk, suggererende måte..og Hasse ble jo liksom sugd inn i de, og ble en del av det hele til tider.) En roman til skrekk og advarsel for enkelte unge dette....tankevekkende og realistisk, samtidig litt surrealistisk. En glimrende ungdomsroman.
Likte du den første boken, vil du garantert like de to neste enda bedre. Kompani Orheim er stort sett om da Jarle levde i "kjernefamilie" med mor og far, i tiden før skilsmissen. Og i Charlotte... er Jarle student og i 20-års-alderen.
Ja, den første boken om Jarle er fin den, men jeg synes nesten oppfølgerne Kompani Orheim og Charlotte Isabel Hansen er enda bedre; interessant at de fire bøkene i Jarle serien har blitt såpass forskjellige, synes atmosfæren skifter, og det er jo med og understreker at det er ulike perioder i et liv. Bøkene kan faktisk godt "stå alene" uten at man leser de i sammenheng. Men selv synes jeg det har vært fint å følge opp Jarle i en kronologisk rekkefølge og se utviklingen i hovedpersonen.
Da er jeg ferdig med denne...en bok man kanskje vil huske ja. Renberg er god forteller, og personene blir veldig troverdige også; kanskje litt urealistisk at farmor "bare" var 76 år; den måten hun levde på da guttene kom inn i hennes liv, virket mer som livet til en som nærmet seg 90. Men det var en utrolig fin historie om hva disse to ulike generasjonene kunne tilføre hverandre, og hvor fint de etter hvert kommuniserte..og en sterk påminnelse om at "i morgen kan det være for sent"..
Fin historie det der ja...og god opplesing også. Nettopp ferdig med tre "Jarle-bøker" nå, så fortsetter jeg litt til med samme forfatter. Liker å lese forfatterne i samlede "bolker", synes jeg får litt mer helhetlig inntrykk da.
To år siden jeg leste denne, men ser at jeg har notert at jeg syntes den absolutt ikke var av hennes bedre. Den tapte seg mer og mer utover har jeg notert meg. Honningfellen var noen hakk bedre) RandiA
Høres bra ut ja, hun har vel fortjent prisen da, når hun så desidert kom foran de to norske kandidatene. Skal bli interessant å lese henne, men det var lang kø foran meg, så det blir ikke enda.
Da anser også jeg meg ferdig med denne boken. Jeg sendte av gårde et lite notat til forlaget, hadde ikke all verdens tid å bruke på denne. Skriver også snart et lite innlegg i lese-bloggen min. En "story" var det jo, men den nådde ikke akkurat opp til de store litterære høyder, for å si det slik. (Jeg fant historein til Lori og Dori Schappel også, og synes jo det er mange likhetstrekk)
Kjenner ikke til henne nei, men bestilte Utrenskning i lydbok i dag, 4 måneders ventetid. Må jo se hva det er for noe....
Han "vokste" da mye i den boken der, syntes det var en veldig fin og god fortelling jeg. Lydboken var ypperlig lest av forfatteren selv...og jeg likte veldig godt "det akademiske dilldallet" jeg....interessant å se hvordan nettopp mange av dagens unge forfattere er Proust påvirket/opptatt. Jeg ble så opphengt i Proust selv jeg etter befatning med forfattere som Henrik H. Langeland, Knausgård og Renberg..at jeg kommer til å bruke mye tid på Proust i bloggen min....
Den var fin, lys og oversiktlig. Er det noen forresten som vet hvordan man kan få på den Gadget der man søker bok på biblioteket? Jeg har den Amazon.com (skulle helst hatt den UK,) men jeg finner ikke den som er satt opp her på bokelskere, søk på bibliotek...noen som vet?
Fikk beskjed av en venninne i formiddag jeg, det var litt for sent. Hun sa den var bra...tenkte jeg ikke skulle ødelegge den roman-opplevelsen ved å se filmen jeg, men jeg ville nok tatt den opp, hadde jeg visst.... finner ikke noe reprise på den, har derfor akkurat bestilt den på biblioteket.
Tror jeg er litt enig med deg der...godt med en Knause-pause nå, har en lang en jeg etter de tre første. Passer fint at jeg må vente på lydbok 4 på biblioteket. I mellomtiden har jeg virkelig hygget meg med "Jarle Klepp"-bøkene og et lite Proust "prosjekt" jeg holder på med. RandiA