Har lest den tre ganger. Er en av mine favoritter. Leser den sikkert en gang til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

For meg står den som en "bauta" i norsk litteratur. Jeg mener denne romanen har en kvalitet i seg som er noe av det beste som er skrevet av en norsk forfatter. Den leses og likes av stadig ny genrasjon lesere, og bare det er et tegn på kvalitet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er også en av mine favorittbøker! Jeg har skrevet en slags bokanmeldelse på en av de andre trådene:

http://bokelskere.no/tekst/19952/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den er flott...gjorde en gang en sammenlignende analyse av Steinbeck's To a God Unknown, og Markens grøde.Disse to forfatterne var en del påvirket av hverandre, men her var det jo Hamsun som var først ute (1917, og det var vel i første rekke denne som ga han Nobels pris), Steinbeck sin kom ut i 1933, og det slo meg veldig hvordan grunntonen i begge var like.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har aldri tenkt over likheten, men det er jo ingen tvil om at Steinbeck må ha vært inspirert av Hamsun. Orginalen er best, men begge er knallgode!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var morsomt å se. Er også en av mine favoritter som jeg har lest mange ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ingrid BrændenIngunn ØvrebøLasse SteinnesStineSSBKay NilsenKristinKaramasov11Grete AastorptuhamreIngeborg GEster SSolveig StrandkntschjrldLinda LarsenMonica CarlsenLeselenaTorill Elisabeth Revheimkjell kGroÅsmund ÅdnøymoiraRisRosOgKlagingErikTone SundlandFinn Arthur JohansenPangLeserAvaMarit HåverstadJulie StensethBjørg Marit TinholtTonesen81Julianne Vike  BøeTerje MathisenMarianne MTina S M HanssenSolIngunn SBjørn BakkenSigrid Nygaard