Sa mor er en veldig morsom, litt mørk og veldig tankevekkende prosadiktsamling om forfatterens problematiske forhold til sin mor. Her forteller han om mange velkjente og typiske konflikter som kan oppstå i en mor-sønn (eller mor-barn) forhold.
Det store veiskillet er en "tre historie" roman om en ung manns historie og det skjebnevalget han tok natten til 9. april 1940. Hans historie, som uektebarn med vanskelig barndom, går igjen i alle historiene. Men skjebnevalget og konsekvensen av valget er forskjellig, siden han opptrer som nøytral feiging, skurk og helt i de forskjellige delene. Denne gode, velskrevende og litt krevende eksistensialistiske romanen får leseren til å reflektere over sitt eget liv, om valgene man har tatt eller kommer til å ta samt stiller spørsmålstegnet ved vår frihet til å velge.
En engelsk opiumeters bekjennelser er en selvbiografisk roman, der forfatteren Thomas De Quincey forteller i en åpen uslepen, ublu og uforskammet impulsiv stil om sitt livslange opiummisbruk. Han forteller bl.a. om det første møtet med stoffet, og om de positive og de negative sidene ved å bruke dette stoffet. I tillegg vil han vise hvor kul han egentlig er, samtidig som han viser hvor elendig han har vært. Mange av de store forfatterne, som Edgar Allan Poe, Fjodor Dostojevskij og Knut Hamsun, skal visst ha blitt inspirert av denne romanen.
Noe sier meg at den er 380 sider
Dette er en gammel kjærlighet, jeg tror ikke jeg vil finne ut om den har rustet, men jeg elsket den virkelig da jeg leste den i 89/90 eller noe sånt.
Fikk akkurat øynene opp for denne fantastiske forfatteren. Knallhard politisk, kompromissløs på rase og en av USAs fremste fortellere. Denne boka er en slags readers guide to baldwin, med utdrag av essays, noen noveller og litt annet
Literate Good Citizen - You read to inform or entertain yourself, but you're not nerdy about it. You've read most major classics (in school) and you have a favorite genre or two.
Men jeg var ikke så langt unna å være book snob da.
Hvor lenge sover en hest? Jeg leser også flere bøker samtidig, og leser til tider i rykk og napp. Jeg stemmer et halvt år, selv om jeg har bøker jeg har hatt liggende påbegynt lengre enn det. Men det får jeg tåle.
Hollywoodtrailere betoner ofte action i traileren. Eller de gir inntrykk av action ved hjelp av kjapp klipping og musikk i høyt tempo. Alt imens filmen egentlig går rolig for seg. Jeg håper det er det vi er vitne til her også.
Husker jeg var overrasket over hvor bra den faktisk var. Var på ferie i Istanbul og hadde den med. Det ble er par lange kvelder av det.
Jeg har heller ikke vært glad i krim, men i begynnelsen av september leste jeg Kvinnen i buret av Jussi-Adler Olsen. Klarte nesten ikke å legge den fra meg. Anbefales :)
Takk for tips, Sissel! "Hvite niggere" har jeg faktisk stående i bokhyllen, det var en av bøkene vi måtte lese på gymnaset. Husker ikke så mye av den så den kan fint leses igjen.
Tusen takk for tipset. Den boken har jeg ikke hørt om før. Prøvde å google den men det var dårlig med resultater, men det er mulig den lar seg spore opp allikevel.
Ny spennende serie med en kvinnelig vampyr i hovedrollen :)
Tusen takk for tips, Knirk! Har ikke lest noen av disse bøkene tidligere :)
Jeg syntes den var utrolig oppskrytt, ikke min smak.
Her er noen av de beste bøkene jeg har lest i år:
Den tidsreisendes kvinne av Audrey Niffenegger Kvinnen i buret av Jussi Adler-Olsen Drep ikke en sangfugl av Harper Lee
Jeg er enig! En av de beste bøkene jeg har lest i år :)
Jeg har akkurat meldt meg på en liten lese-utfordring. Skal lese minst en ungdomsbok fra alle tiår fra 1930-tallet(eller tidligere) frem til vår tid.
Jeg har funnet meg noen titler men blir veldig glad hvis noen av dere har forslag til bøker dere mener er verdt å ta en titt på.
Slik ser listen min ut så langt:
1930-tallet og tidligere:
* Little Women av Louisa May Alcott (1868) - Denne boken har jeg to utgaver av i bokhylla. Den ene er en Penguin Classic utgave på engelsk, den andre er en gammel norsk utgave som jeg har arvet fra bestemor.
* The Adventures of Huckleberry Finn by Mark Twain (1884) - Denne har jeg på lydbok, perfekt å ha på øret til jobb eller husarbeid.
* Frøken Detektiv bøkene av Carolyn Keene (de første 16 bøkene ble utgitt på 1930-tallet) - Jeg leste mange av mammas gamle Nancy Drew bøker tidlig i tenårene, så jeg syntes det er passelig med et gjensynn med denne lyshårede tenåringsdetektiven nå.
* Hardy guttene av Franklin W. Dixon (de første 18 bøkene kom ut på 1920/30-tallet) - Pappas bøker om Hardy guttene ble slukt på lik linje som Frøken Detektiv.
* Anne of Green Gables by L.M. Montgomery (1908) - En gammel klassiker som jeg har stående, ulest, i bokhyllen. Jeg har sett serien om Anne på Bjørkly flere ganger da jeg var liten, men jeg tror aldri jeg har lest boke. Husker at jeg leste Emily bøkene av samme forfatter men ikke bøkene om Anne.
1940-tallet
* A Tree Grows in Brooklyn av Betty Smith (1943) - Denne boken har jeg hatt på ønskelisten en stund, passer bra å få lest den i denne forbindelsen.
* I Capture the Castle av Dodie Smith (1948) - Jeg leste en veldig god anmeldelse av denne boken tidligere i høst på Stephanies blogg som fikk meg til å sette boken på ønskelisten med en gang. Dodie Smith er faktisk damen bak historien om 101 Dalmantinere.
1950-tallet
* The Catcher in the Rye av J.D. Salinger (1951) -Dette er også en lydbok jeg har, har skullet lese den i lange tider men har liksom ikke kommet så langt enda.
* Lord of the Flies av William Golding (1954) - Denne leste jeg i engelsken på gymnaset, eller rettere sagt skulle lese, husker ikke om jeg ble ferdig. Hadde en periode hvor jeg demonsterete veldig mot tvang når det gjaldt lesing av bøker *rødme* Uansett så tyder det på at det er påtide å friske på hukommelsen, boken står jo klar i bokhylla og venter på å bli lest.
1960-tallet
* Weirdstone of Brisingamen av Alan Garner(1960)
* The Outsiders av S. E. Hinton (1967) - En klassiker jeg har veldig lyst til å lese(vil også se filmen).
* The Owl Service av Alan Garner(1968)
1970-tallet
1980-tallet
* Cal av Bernhard MacLaverty (1983) - Denne leste vi også på gymnaset men i motsetning til en del andre bøker så leste jeg denne. Den gjorde inntrykk den gangen.
1990-tallet
* A Wizard of Earthsea av Ursula Le Guinn (1993)
2000-tallet
* The Sisterhood of the Traveling Pants av Ann Brashares (2001)
* The Absolutely True Diary of a Part-time Indian av Sherman Alexie (2007)
Det blir lenge å vente ja... Begynner å bli spennende nå syns jeg :)