Min ganske så ferske, gravide, svigerdatter ønsker seg en roman. Hun er sikker på at jeg finner en hun liker. Vil så gjerne gi henne en bok som hun blir glad for. Nå tror jeg at jeg trenger tips fra den yngre del av bokelskere , eller er det ikke så stor forskjell på en 30 åring og en 50+ i lesesmak? Noen som har ideer?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Har du tenkt på "Grisen braut av foten" av Smørgot Jensen? Det er intet dumt valg når det er en roman det er snakk om. Heller ikke "Om å pisse i motvind" er å forakte, men den er mer intellektuell, liksom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har fundert på hva jeg skulle gi til min gravide venninne i 30-årene (litt likt :-) Det blir Vidunderbarn og Mitt grådige hjerte (Hege Duckert) - om 4 sterke kvinneskikkelser. Men støtter både Kompani Orheim og La meg synge... - gode valg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for gode ideer. Det blir to bøker, nr. 1 "Kompani Orheim" fordi jeg selv likte den og jeg tror vi kan møtes i smak her. Nr 2 blir "La meg synge deg stille sanger" fordi flere har foreslått den og fordi jeg selv har lyst til å lese den. Takk for hjelpen og god jul:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler "Den tidsreisendes kvinne" eller Niffeneggers nye bok, "Her fearful symmetry" (hvis hun leser engelsk). Så er jeg enig med Sunniva om at "Boktyven" er bra! Kjøpte den til alle mine venner i fjor. I år er det "La meg synge deg stille sanger" som står på lista. Eller kanskje "Mannen som elsket Yngve"? Fin bok om ungdom og det å stå på terskelen til voksenlivet :) Lykke til og god jul!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Først vil jeg si at lesesmaken til en 30 åring og 50 åring er lik. Jeg er 40 og ser at 20 åringer leser de samme bøkene som meg og har samme favorittbøker. Så alder betyr ikke noe.

Her er et par tips:

Tilbake til Riverton

La meg synge deg stille sanger

Høytleseren (her får du også kjøpt dvd)

Ellers så liker jeg godt ideen med å gi en bok du selv liker.

Lykke til :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er noen av de beste bøkene jeg har lest i år:

Den tidsreisendes kvinne av Audrey Niffenegger Kvinnen i buret av Jussi Adler-Olsen Drep ikke en sangfugl av Harper Lee

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer jo litt an på hvem hun er, men Boktyven har slått veldig bra an hos både ung venner og voksne mødre i min krets. (:

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tre forslag du kan vurdere ut fra hvordan du kjenner henne:

1) Persepolis (den tegneserien fra Iran, husker ikke i farten hva forfatteren heter)

2) Ian Mc Ewan; on chesil beach (finnes på norsk, vet ikke hva den heter)

3) Sue Monk Kidd: Bienes hemmelige liv (legg ved filmen også)

Tre flotte bøker!

Ellers er Iselins forslag svært godt; å gi bort det du selv har hatt store opplevelser av. Samtidig kan det bli litt 'svett' for svigerdatteren din; oj! nå må jeg like den også! Men det spørs jo selvsagt hvordan man formulerer seg - man trenger jo ikke utbrodere hvor FANTASTISK man synes boka er... Det kan oppleves som påtrengende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror ikke alder spiller så veldig stor rolle når det gjelder lesesmak. Siden dette er en bok til en person som er viktig for deg, og som du kanskje håper å bli bedre kjent med fremover, vil jeg anbefale deg å gi henne en av de bøkene du selv liker aller best! Hvis hun liker den, så har dere delt en opplevelse, og hvis hun ikke liker den, så har dere uansett lært noe om hverandre.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det var en god tanke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg vet ikke hva hun har lest, det er noe av problemet. Hun jobber med barn og er jo også gravid. Kanskje en roman med barn involvert?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg pleier å anbefale Joanne Harris - gjerne Chocolat, Strandtyven eller En smak av vin). De pleier å falle i smak - spesielt hvis vedkommende liker å lage mat!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer Smedaas