De bøkene jeg har lest på engelsk legger jeg inn den engelske tittelen på, både når jeg legger inn bøker og når jeg skriver bokomtaler.
Skotsk krim med en original helt. Cal McGill er hverken politi eller privatetterforsker. Han er oseanograf, og ved å studere havstrømmer og tidevannstabeller jobber han med å finne ut hvor marin forsøpling kommer fra.
Det er ikke bare plast og diverse fiskeutstyr som driver i land, flere joggesko med føtter inni blir funnet langs kysten av Skottland og McGill er en av få som er i stand til å hjelpe politiet med å finne ut hvor de har havnet i sjøen. I tillegg følger vi to indiske jenter som blir solgt som sex-slaver til pedofile europeiske menn. Jeg hadde ikke hørt om Bedia-jenter før dette og ble sjokkert over å lese om denne "skikken".
Her er en artikkel som beskriver litt mer:
Link
Boka handler også om bestefaren til Cal som forsvant på havet under 2. verdenskrig, og han prøver å finne ut hva som egentlig hendte den gangen.
Jeg likte veldig godt denne boka. Handlingen var spennende, til tider rystende, og jeg slet med å legge den fra meg om kvelden. Gleder meg til å følge denne serien videre.
Kanskje Terry Pratchett sine bøker fra "Discworld" serien vil falle i smak? Bøkene om Tiffany Aching er en serie i serien som kan leses selvstendig fra de andre Discworld-bøkene. Disse bøkene er beregnet på yngre lesere, men jeg hadde stor glede av de selv som voksen.
Lister de opp i rekkefølge her hvis du skulle være interessert.
The Wee Free Men
A Hat Full of Sky
Wintersmith
I Shall Wear Midnight
The Sheperd's Crown
I tillegg dukker flere av heksene fra denne serien opp i flere "voksenbøker" fra Discworld-serien:
Equal Rites
Wyrd Sisters
Witches Abroad
Lords and Ladies
Maskerade
Carpe Jugulum
Jeg likte godt Vanity Fair. Den er ikke så tunglest, så den passer kanskje bra på denne årstiden.
Dette er tredje bok i serien om politimannen Simon Serrailler fra den fiktive engelske byen Lafferton. Flere barn har forsvunnet og politiet står uten spor etter hvem som står bak. Vi følger her historien fra den foregående boka "The Pure in Heart" videre.Handlingen i disse bøkene henger så pass sammen at det er en stor fordel å lese de i den rekkefølgen de er utgitt.
Det er flere handlinger parallelt i boka og vi følger flere av innbyggerne i Lafferton, i tillegg til politiet. Jeg liker at det splittes opp litt i forskjellige sidehandlinger og at ikke alt handler kun om en sak.
Serrailler er ikke en typisk politimann, hele resten av familien er leger og yrkesvalget hans gjør at han føler seg som familiens sorte får til tider. Særlig faren ser ut til å ha vanskelig for å akseptere at ikke også Simon valgte å følge i hans fotspor. Familien Serrailler er sentrale i disse bøkene, særlig trillingsøsteren til Simon, den allmennpraktiserende legen Cat, og jeg må vel si at av og til kan det bli litt mye om Cat og hennes familieliv.
Susan Hill er kanskje best kjent for spøkelseshistorien "The Woman in Black", men hun er absolutt kapabel som krimforfatter. Man kan ikke forvente seg heseblesende action og sitrende spenning, men heller velskrevet krim rik på engelsk småbyatmosfære og mørke stemninger. Jeg syns denne boka var veldig bra og gleder meg til å følge serien videre.
Heksene er mine favoritter i Discworlduniverset, og her får de virkelig boltre seg.
Da heksa Desiderata Hollow dør får den unge heksa Magrat oppdraget med å være gudmor/den gode fe, for en ung jente bosatt i byen Genua (som kan minne om New Orleans). Hun skal for enhver pris forhindre(!) at jenta gifter seg med den lokale prinsen. Hun får også streng beskjed om at hun absolutt ikke skal si noe om dette til veteranheksene Granny Weatherwax og Nanny Ogg, men de snuser seg selvsagt til hva som foregår før Margrat har klart å trylle fram sitt første gresskar. Hun arvet ikke bare tittelen gudmor/gode fe, men også en tryllestav. Dessverre fulgte det ikke med noen bruksanvisning så stakkars Margrat tryller fram det ene gresskaret etter det andre, samme hvor hardt hun prøver å få staven til å gjøre andre ting.
De to andre heksene blir til slutt med på reisen. Det blir en del dramatikk på veien og det dukker opp diverse eventyrfigurer, noe jeg syntes var svært fornøyelig. Selve hovedplottet, å hjelpe jenta, kom kanskje litt i bakgrunnen - det ble brukt mye tid på å komme til Genua, og det som skjedde på reisen. Noe som førte til at det kanskje ble litt tynt til slutt. Jeg er allikevel så pass sjarmert av Granny Weatherwax og Nanny Ogg at jeg ble svært begeistret for denne boka.
Granny disapproved of magic for domestic purposes, but she was annoyed. She also wanted her tea.
She threw a couple of logs into the fireplace and glared at them until they burst into flame out of sheer embarrassment.
It was about as bare as a mountain could be.
Most of the trees gave out about halfway to the top, only a few pines hanging on to give an effect very similar to the couple of pathetic strands teased across his scalp by a baldie who won't own up.
It was a place where witches met.
Tonight a fire gleamed on the very crest of the hill. Dark figures moved in the flickering light.
The moon coasted across a lacework of clouds.
Finally, a tall, pointy-hatted figure said, "You mean everyone brought potato salad?"
Ja, jeg så anmeldelsen din og tenkte det var sånn jeg følte det også. Irriterende når det kunne vært så mye bedre.
Denne boka har et veldig vakkert omslag og det var nok en stor del av årsaken til at jeg kjøpte den. Derfor er det veldig synd at innholdet ikke helt holdt mål.
Syns blandingen av krim og spøkelseshistorie var en spennende ide, men jeg ble ikke helt revet med. Vet ikke om det var den stadige vekslingen mellom fortid og nåtid som gjorde det eller hva det var, dette har fungert veldig bra i andre bøker, men her syns jeg det ble for mye fram og tilbake. Det manglet liksom dybde i beskrivelsen av de ulike personene som var med, jeg fikk ikke den følelsen av å "kjenne" de som de virkelig gode forfatterne klarer å skape inntrykk av.
Da jeg gikk på skolen fikk vi av og til i oppgave å skrive norskstil. Minstekravet var 3 sider. For å klare dette, lurte noen seg til å skrive med ekstra stor skrift. Det var den følelsen jeg fikk da jeg åpnet denne boka. Veldig stor skrift. Vet ikke om hensikten var å få mest mulig sider ut av en ganske tynn historie, eller om det er for å gi en mer behagelig leseopplevelse for trette øyne.
Syns dette var en grei fortsettelse av serien om arkeologen Ruth Galloway. Historien om "Mother Hook" var interessant selv om den ikke hadde noen rot i virkeligheten. Dette er ikke de mest utfordrende bøkene å lese, men av og til er det akkurat det jeg trenger.
Jeg vet ikke om den er så lik de du nevnte, men vil foreslå Vanity Fair av William Makepeace Thackeray. Det er en tjukk bok, men ikke tunglest syntes jeg. Mener å huske den hadde en del vittige episoder.
Det var trist å høre. Rosens Navn er en av mine absolutte favorittromaner.
Jeg er glad jeg bestilte på nett, for min lokale bokhandel hadde ingen av de bøkene. Siden jeg først var der kjøpte jeg Stillitsen av Donna Tartt og Papirgutten av Kristina Ohlsson. Nå er jeg ferdig med årets mammutsalg. (Trur eg)
Tenkte det var best å bestille på nett for å sikre at jeg får tak i den boka jeg vil ha, og jammen fant jeg et par til som så fristende ut.
Har bestilt:
Er det liv er det sopp! av Høiland og Ryvarden
Hr Penubras døgnåpne bokhandel: en fantasyroman for Googlegenerasjonen av Robin Sloan
Vinterfolket av Jennifer McMahon
Det skulle ikke forundre meg om jeg ramler inn i en bokhandel eller tre i løpet av salget og finner et eller annet der også.
Så bare en "Må ha" bok der:Er det liv er det sopp! Den hadde jeg kjøpt før eller siden uansett, så da er det jo greit å få litt avslag.
Syns ellers at bokhandelen har mange bøker til samme pris som på mammut året rundt nå for tiden, så ble ikke veldig imponert av det som er på årets salg.
-Do I have to talk to insane people?
-You're a librarian now. I'm afraid it's mandatory.
I saw something nasty in the woodshed!
A snood full of coarse porridge hung over the fire, and standing with one arm resting upon the high mantel, looking moodily down into the heaving contents of the snood, was a tall young man whose riding-boots were splashed with mud to the thigh, and whose coarse linen shirt was open to his waist. The firelight lit up his diaphragm muscles as they heaved slowly in rough rythm with the porridge.