Som (ganske) ny mamma i tillegg til helt ny i jobben min har jeg ikke hatt det helt store overskuddet til lesing så langt i år. Det er stort sett mursteinene som har blitt forsømt dette halve året, så jeg håper å komme gjennom en eller to i løpet av sommerferien. Nå som jeg endelig har tid til å prioritere litt tyngre bøker vil jeg helst velge bøker jeg virkelig har noe igjen for å lese, å så langt er alternativene jeg har kommet fram til:

De Elendige - Victor Hugo
Krig og Fred - Leo Tolstoy
Middlemarch - George Elliot
Vanity Fair - William Makepeace Thackeray
Greven av Monte Cristo - Alexandre Dumas

Så da spør jeg dere kyndige bokelskere, hva skal jeg velge? Kom gjerne med andre forslag, dette er bare de jeg har ulest på hylla.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Krig og fred.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Greven av Monte Cristo - Alexandre Dumas. Det er en fenomenal story..Kjærlighet, svik og hevn. Hevnen smaker best når den serveres kald.. Les helst en utgave som er utgitt før 2005, da den er forkortet en del.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg likte godt Vanity Fair. Den er ikke så tunglest, så den passer kanskje bra på denne årstiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg lister meg inn med anbefaling av en murstein av ei bok på 921 s. Det er Rafik Schami's bok Kjærlighetens mørke side. En storslått slektskrønike fra Syria og Libanon. Hadde stor glede av mursteinen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Slutter meg til Ava: det var et spennende boktips om en roman som har gått fullstendig under radaren hos meg. Takk, Karin!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for tipset, Karin. Jeg har nettopp lastet ned den engelske utgaven fra Amazon til Kindle - betalte kun en dollar. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vil foreslå noe litt annet enn de fem du har listet opp, nemlig en suveren trilogi fra canadisk litteraturs grand old man Robertson Davies(lenke til Wikipedia-artikkel om forfatteren): The Salterton Trilogy. Dette er elegant, underholdende, dypt - og morsomt. Stor litteratur, og jeg ser i bokhyllen din at du gjerne leser på engelsk, så da anbefaler jeg denne trilogien som ikke er oversatt til norsk. (I den første boken - Tempest-Tost vil du i tillegg kunne glede deg over bøttevis av referanser til Shakespeare.)

Her er Wikipedias-artikkelens avsnitt om Salterton-trilogien:

Although (Davies') first love was drama and he had achieved some success with his occasional humorous essays, Davies found his greatest success in fiction. His first three novels, which later became known as The Salterton Trilogy, were Tempest-Tost (1951, originally drafted as a play), Leaven of Malice (1954) which won the Stephen Leacock Award for Humour, and A Mixture of Frailties (1958).[7] These novels explored the difficulty of sustaining a cultural life in Canada, and life on a small-town newspaper, subjects of which Davies had first-hand knowledge.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg ser du har Anna Karenina blant favorittbøkene dine, så det er nærliggende å anbefale Tolstojs Krig og fred. Middlemarch er også en fascinerende fortelling.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke lest noen av dem, og burde derfor ikke uttale meg..... MEN, jeg gjør det likevel. Jeg ville valgt en av de to første du nevner! Rett og slett fordi historiene er mer kjent for meg gjennom musical/film/serie

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie