Ser at noen allerede har nevnt Mesteren og Margarite, av Bulgakov. Han har også skrevet en liten bok som heter Fatale egg som var herlig, full av svart humor og satire.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Terry Pratchetts humoristiske fantasy og Alexander McCall Smith lune damedetektiv. Totalt forskjellige, men morsomme på hver sin måte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror jeg vil slå et slag for Terry Pratchett. Han har skrevet flere bøker for YA. Bøkene om den unge heksen Tiffany (The Wee Free Men, A Hat Full of Sky og Wintersmith) handler bl.a. om å finne sin plass i verden når man er anderledes, eller i hvert fall føler det sånn. Lykke til med eksamen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så hyggelig at sønnen din liker bøkene! Sånt blir vi glad for å høre. Jeg tror ikke noen av bøkeen er lydbøker ennå, men jeg skal høre med forlaget. God påske!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk, Line. Jeg er utrolig glad for å få så fin anmeldelse!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får vel representere "produksjonssiden" siden jeg er forfatter på heltid. Før jeg kom så langt, jobbet jeg som oversetter. Jeg studerte også litteratur i sin tid. litteraturinteressen har fulgt med meg siden jeg lærte å lese, tror jeg no

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den er ganske så fantastisk. Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et knippe bøker som alle omhandler krigen - et høyst personlig, og usammenhengende, utvalg. Vestlandets leigjøk

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I Haugesund heter det båsspann/bås. Alt er også så kjekt i Haugesund: han var kjekke, kjekke jenta, kjekke tur - og er det skikkelig stas så heter det jysla kjekt. Da jeg flyttet til Oslo, lette jeg lenge etter finke, før jeg oppdaget at det var det samme som lungemos - noe som ikke akkurat var appetittvekkende. Som barn var jeg fryktelig sjalu på ungene på Hedmarken som spiste kaku med sirup. Tenk å få kake hver dag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I tillegg har flere forlag gode nyhetsbrev.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan anbefale Vagant, Vinduet, Bokvennen og Bøygen. Ellers leser jeg bokbilaget til Klassekampen lørdag. Aftenposten har blitt tynnere. Vurderer å si opp ab. Skal sjekke ut Stavanger Aftenblad. Bok & Samfunn er noe tynt. Gode blogger finnes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ansiktet var gjennomskåret av furer på kryss og tvers, et kart over et liv som hadde sett smerte og sorg så vel som glede og latter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå ble jeg glad! Jeg leste denne for mange år siden og elsket den, men så glemte jeg forfatterens navn - og tittelen. Så skal jeg sannelig skaffe meg et nytt eksemplar. Den er så nydelig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg i det. Å være sin egen redaktør er som å være sin egen kirurg. Ikke det lureste man gjør, m.a.o. Noe av det viktigste å huske for en forfatter er at man blir blind for sin egen tekst. Kill your darlings, er ikke bare en snappy setning, det er er faktum at man forelsker seg i ting som bør forkastes uansett hvor vanskelig det er. Man trenger kritiske lesere som ikke lar en slippe unna med noe. Jeg har flere lesere i tilegg til redaktøren som leser manus før det blir godkjent. Det er skummelt nok å utgi bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må innrømme at jeg føler med henne. Som forfatter har man av og til lyst til å "ta igjen", selv om det selvsagt er det dummeste man gjør. Får man en dårlig anmeldelse, så må man bare leve med det, og ikke ta det personlig. Men det er en ganske forståelig reaksjon - det er bare det at de fleste av oss tar den hjemme på kammerset og ikke ute i offentligheten. Der sitter du og jobber med en bok, kanskje i flere år, og når den endelig kommer ut, så er det faktisk noen som ikke liker den (tenk det!). Det kan være hardt å ta, ja. Mitt idol i sånne tilfeller er Frederick Forsythe som ikke bryr seg om anmeldelser i det hele tatt. "Når boken er ferdig, kan jeg ikke gjøre noe mer med den uansett. Da får de si hva de vil. Jeg jobber med neste bok, sier han.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Historien er en roman som er blitt levd, en roman er en historie som kunne ha vært.

  • E & J de Goncourt
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er helt vanlig grep innen litteraturen. Tror mange overser dette. I Norge har jeg sett det i de nevnte forslagene. Ellers bruker Lars Saabye Christensen dette hyppig. Kilgore Trout er Kurt Vonnegut sitt alter ego og han dukker opp hist og her. John Irving sine bjørner er annet litterært grep...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

HAr ikke opplevd dette før nei:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stephen King gjør det samme i Geralds lek og Piken som elsket Tom Gordon. Begge hovedpersonene er "alene" i historien, og havner inn i den andres univers i et glimt. Jeg husker at jeg skvatt litt da jeg oppdaget det. At han gjorde det, virket mer som en spøk fra Kings side. Det hadde såvidt jeg husker, ingen betydning for noen av historiene. Men jeg synes det var morsomt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt uenig der, Christine skriver kjempebra! Venter bok 4, 5 og 6 i posten om noen få dager! Elsker de virkelig!

PS: Bok 3 er jo den beste hitil..?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågHarald KAmanda AKirsten LundPär J ThorssonIngunn SFrank Rosendahl SlettebakkenCathrine PedersenEivind  VaksvikLilleviBerit RTanteMamieElin SkjerengTrine Lise NormannIngebjørgrubbelBertyHilde Merete GjessingPiippokattaJulie StensethTralteMads Leonard HolvikMcHempettTine SundalFrode TangenBjørg Marit TinholtDemeterKristineAnette SAnette Christin MjøsVigdis VoldNorahVannflaskeIngvild SJohn LarsenAneedgeofawordEgil StangelandInger-LiseAstrid Terese Bjorland Skjeggerud