Ikke for å være gledesdreper Jostein, men etter å ha lest En reise til Norden var Jeg hadde en gang en hund og en katt en gedigen nedtur. Jeg orket rett og slett ikke fullføre den. Hilsen meg som har hatt både hund og katt -- på samme tid.
Passer fint for meg også. Er nå i gang igjen med "Historien", og gleder meg til etter hvert å lese tråden. Spennende med sprikende terningkast.
Takk for innsatsen, Kjell og alle dere andre som har bidratt til fine felleslesinger og diskusjoner!
Hvis du er ute etter kvalitetslitteratur med humor, må jeg få anbefale en av mine absolutte favoritter: mesterverket Alle tiders torsdag av John Steinbeck. Begrunnelsen finner du i min omtale. Jeg har humret meg gjennom denne flere ganger!
Om du velger denne, hører jeg gjerne hva du synes.
Alle ære for det ansvaret, begge to! En gripende god bok, som jeg er takknemlig for at dere satte meg på sporet av.
Kjell - din omtale er fin og dekkende; dette er mennesker (og dyr) å bli glad i. Jeg støtter absolutt din oppfordring:
Les - og les igjen!
Jeg kan dessverre ikke følge lesesirkelen i denne runden. De sidene jeg har lest, lover godt, og jeg kommer til å lese boken senere.
Lykke til med lesing og diskusjoner til dere!
Jeg er med :-)))) En ypperlig plan!
Ingen grunn til å beklage! JEG fikk et innblikk i Ulla Meyers bok.
Og skjerp deg for all del ikke bort fra "krysskoblinger" og sprang ut på viddene!!
Ha, ha, her har det gått litt over stokk og stein med kvinner og mødre!
Det er Ragna Nielsen bok «Norske Kvinder i første halvdel av det 19. Aarhundrede» jeg skriver om. (Et av de vanlige «ut på viddene», som vi begge har det med.) Ikke «Norske mødre» som jeg enda ikke har fått rotet meg til å bestille, langt mindre lese. Men hjertelig takk for artig informasjon om mødrene!
Takk for det :-)
Nå kontaktet jeg designeren direkte, siden forlaget ikke var behjelpelig med noe. Og ja, hun ble absolutt glad for det. Hun kjente boken godt da hun laget omslaget; den betød mye for henne. Det bør love godt for felleslesingen!
Da må jeg bare krype til korset og innrømme at jeg tok feil. Det er Else Munthe-Kaas selv som har laget hele omslaget, broderiet og sammensetningen med et "kaldt, teknisk fotografi". Bokklubben visste ingenting om omslaget, men designeren sendte meg et hyggelig og opplysende svar.
Tusen takk for opplysningene om Moberg-bøkene, annelingua.
Tusen takk for tipset!
For en tittel! Og «skribentinde», det har jeg aldri hørt før; trodde skribent var et mer nymotens påfunn. (Sidesprang: Vi har mistet forfatterinne, skuespillerinne, lærerinne osv., men hører og leser stadig «den kvinnelige forfatteren», «den kvinnelige bilføreren» osv. så hva tjener egentlig de kjønnsnøytrale titlene til …)
Ragna Nielsens bok er velskrevet og interessant, vi presenteres for kvinners erfaringer i byer og bygder utover det ganske land. Hvor representativt hennes utvalg er, er jeg imidlertid noe usikker på. Selv om hun referer til Madamer, Fruer, Hustruer og Koner, Frøkner og Piker, er mitt inntrykk at vi i hovedsak befinner oss blant de bedrestilte. Jeg må ta det forbehold at jeg ikke har lest ut boken. Opplysende lesing. Anbefales til alle som er interessert i kvinnespørsmål.
Jeg bladde litt i NB’s eksemplar av «Norske mødre». Blant de omtalte er Vilhelmine Ullmann, Ragna Nielsens mor. Du verden så artig det hadde vært å få tak i denne boken!
Moberg-omslagene er aldeles nydelige! Artig og interessant å høre brodøsen fortelle om arbeidet sitt. (Hun kan ikke bare kunsten å brodere, men å brodere så det er like fint på baksiden; slik vi lærte i håndarbeidstimene at det skulle være. Hjertelig takk!
Vet du om disse bøkene fortsatt er i salg? Ev. hvor jeg kan få tak i dem?
Nå har jeg sendt en epost til Bokklubben om "mitt" broderte omslag, så får vi se hva som skjer :-)
Da har jeg lagt inn min Bokklubb-bok fra 1985. Fra å syntes omslaget var ganske sært, liker jeg det bedre og bedre. Originalt i alle fall. Gode farger og spennende komposisjon. Det ser ut som et broderi. Nå har jeg lett i to dager etter hvem som har laget det, om det er et utsnitt av et større verk, og om det i så fall henger utstilt et sted. Kan noen av dere hjelpe? Se boken i min boksamling.
Alternativt henvender jeg meg til Bokklubben eller designeren Else Munthe-Kaas.
Ja, du kan så si – og jo mer jeg ser på det, jo mer får jeg faktisk sansen for det. Og spesielt hvis jeg ser det for meg som et veggteppe, for eksempel, sett på avstand. Jeg tror du har rett i din mistanke, annelingua!
Jeg har også lett etter broderiets opphav og kommet til samme resultat som deg. Her kan Bokklubben og designeren ha forbrutt seg mot åndsverkloven ved ikke å oppgi kunstnerens navn. Det skjer dessverre altfor ofte.
Nå ble jeg virkelig nysgjerrig på dette broderiet! Hvem har sydd det, hvordan ser det ut i sin helhet og henger det oppe noe sted?
Blir nesten misunnelig!
Min bok har et lite nydelig omslag - et slags grovt broderi (?) av en ansiktsløs kvinne og et uttrykksløst, unaturlig stivt barn. Typisk 80-talls?
Det er noe så klomsete og litt naivt over hele uttrykket så man nesten kan bli glad i det :-):-)
En boks omslag og layout HAR betydning. Gratulerer med prakteksemplaret!
Dere hører fra meg når "dommen" faller :-))))
Boken er bestilt!
Når du Kjell sier at det er en av de beste romanene du har lest, og Marit har lest den tre ganger med samme begeistring, er det bare å slå til. Etter noe litt lunken lesing og noe litt krevende, har jeg virkelig behov for en historie å synke inn i.
Enda en bok på ønskelisten.
Jeg har ikke lest noen av disse bøkene, men ga nettopp bort "Slåttekar i himmelen" i bursdagsgave. Tanken var å gi nr. 2 "Bror din på prærien" i julegave til samme person. Men nå ble jeg brått usikker ...