La det være avstand i deres samvær, og la himmelens vinder danse mellom dere. (Khalil Gibran)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingenting varer evig, tenkte hun, selv om menneskene hadde vanskelig for å akseptere dette. Det eneste man kunne gjøre, var å nyte øyeblikkene mens man kunne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det ikke utrolig hvordan man kan trå vannet i årevis uten at noe forandrer seg,og så kommer det plutselig en tidevannsbølge av begivenheter som enten skyller deg lenger ut på havet, eller løfter deg varsomt inn på stranden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare hyggelig med tips :) her i helgetråden er mye gode tips om gode bøker, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Like du løpe varg? Du leser mye spennende ser jeg nok engang, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så utrolig trist å høre om hunden din kondolerer så masse. Hunder er flotte dyr og flott at boken kan gi deg trøst. Håper du får en god helg og fint sitat :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høsten er veldig fin årstid, så utrolig hyggelig med besøk :) Jeg har egentlig over 40 på leselisten, men har valgt ut ti da så får jeg se om jeg får til mer en ti år. Men wow 200 da har du mye å se til ja. Veldig spennende med godt utvalg. Hørtes ut som en perfekt bok til helgen, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra med noe krim på høsten, tenker det nok gir ekstra høststemming å lese krim nå. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Halvbroren har jeg ikke lest, men Saabye pleier å være en dyktig skribent etter mine lese erfaringer med han. Kafka på stranden likte jeg . Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder fortsatt på å forkorte ned leselisten min, jeg er på bok seks av ti. Jeg har i går begynt på Nattsvermer av Katja Kettu finsk forfatter, synes det er veldig spennende tematikk hun har valgt om Finland og delvis spiller handling også i Sovjetunionen.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Høres ut som du liker historiske romaner. Jeg har hatt store glede av bøkene til Kristian Kristiansen; Jesper Nattmann, Jomfru Lide og Klokken på Kalvskinnet. Handlingene er i hovedsak lagt til Trondheim. De kan kanskje virke litt gammelmodige, men fine bøker etter min smak! Lenken er til en samleutgave, du kan også få dem hver for seg.

Lykke til!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En bok jeg har vært nysgjerrig på siden tittelen er noe spesiell.

Dette er en psykologisk krim som ble utgitt tidligere i år, og jeg ville vente til høsten med å lese den, for tenkte det ville skape rett atmosfære, for liker høsten bedre enn vinteren. Den er om Bjørk Isdahl som tidligere har jobbet for Kripos, men etter en hendelse har hun nå sin egen praksis og er terapeut. Hun er for tiden en leder for en gruppe menn som trenger sinnemestring.

Mareritt og håpløs situasjon
I det siste har hun vært plaget av mareritt som har en tendens til å gå igjen natt etter natt. Hun blir kontaktet av en tidligere klient som ønsker å møte henne. Bjørk går med på det, bare for å få Azora til å innse at hun ikke kan ringe henne mer. På det avtalte stedet, får Bjørk sjokk da Azora faller av et tak. Bjørk er den eneste som er sikker på at det ikke var selvmord, og politiet viser henne et bilde som tilhørte Azora og viser det til henne, med en beskjed bakpå om at hun vet om marerittene hennes. Hvordan kan Azora vite om det? Siden Bjørk blir sett på som mulig mistenkt senere siden hun befant seg på åstedet, er tiden knapp, og hun gjør sine egne undersøkelser i narkomiljøet, siden Azora selv var avhengig.

Selv bærer Bjørk på en hemmelighet og hun husker nesten ingenting fra sin egen barndom på grunn av traumer. Vil hun få mer svar hvis hun har rett i at Azora ikke tok sitt eget liv, og finne ut mer om henne?

Mot alle odds
Handlingen rammes inn av en tung dystherhet, med mange potensielle mistenkte, eller er det Bjørk som leter etter svar som ikke er der? Ble Azora egentlig drept? Hun får vite noe om seg selv, men er usikker på om hun vil klare den rollen. Det er spennende å lese om Bjørks undersøkelser i saken for å prøve å renvaske seg selv, og samtidig sliter hun en del privat. Det føles ut som livet rakner, men på en eller annen måte klarer hun å holde seg oppe. Forfatteren forklarer dette på en realistisk og spennende måte. Også når Bjørk prøver å komme i kontakt med folka i narkomiljøet som er et sjansespill.

Palladino beskriver godt desperasjonen og fortvilelsen Bjørk føler, og at hun også på en måte er alene i det hele, men samtidig er Bjørk noe slitsom og noen av partiene er noe langdryge, spesielt avslutnignen, som dessverre ble for forutsigbar og en smule tåpelig. Palladino fikk dog frem den kalde og nådeløse vinterstemnigen på en god og realistisk måte.

God begynnelse og spennende skildring om narkomiljøet, hvem kan man stole på og ikke, og om Bjørks fortid. Men det ble noe langdrygt og uengasjerende underveis.

Fra min blogg: I Bokhylla

(Eksemplar fra Cappelen Damm, mot en ærlig anmeldelse)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Velskrevet, tror jeg vil like han - men jeg fant bare denne i lyd på BookBites

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje en grei bok å begynne med, liker du stilen hans så har han flere godbiter i bibliografien sin. Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennede, håper du har hatt en fin uke :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lest til og med kapitlet «Smalere ved fotenden»

Fortellerstemmen i Blikktrommen tilhører en gutt som er «voksen» allerede fra fødselen av, og som slutter å vokse i 3-årsalderen. Gutten skifter mellom jeg-formen og å omtale seg selv i tredje person, som Oskar Matzerath. Det er et smart fortellergrep å la oss se verden gjennom en dvergs øyne. En som lett blir oppfattet som et barn, undervurdert og ikke lagt merke til som den meget observante og intelligente personen han er. Jeg lar hans to spesielle egenskaper ligge i denne omgang; bruken av stemmen og trommen.

Grass skriver i en ordrik, original og nærmest eventyraktig stil. Hva vil han frem til? Han gir seg god tid. Hva er det han egentlig vil fortelle oss med denne surrealistiske historien? Det er neppe bare dvergens historie.

Boken rommer tolkningsmuligheter i rikt mon. Harald har allerede nevnt mengden av stedsnavn. Og hva med bestemor Anna Bronskis fire stakker som den kommende bestefaren gjemmer seg for gendarmene under. Bestefaren med de to personlighetene, brannstifter og brannkonstabel, opprører og en from, ukjent og ufarlig mann. Det døde hestehodet som brukes som agn i det motbydelige ålefisket. Moren som spiser seg i hjel på fisk. Hva er meningen med alle disse forunderlige og til dels bisarre hendelsene? Har de symbolske betydninger det er verdt i finne ut av?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Koselig med slanking av leselisten, hørtes ut som en veldig god plan. Håper du har og hatt en fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KBerit B LieBerit RKetilsveinEgil StangelandIreneleserellinoronilleKirsten LundNorahTone Maria JonassenMorten Jensenandrea skogtrø egganKaramasov11ingar hRandiATorRufsetufsaSynnøve H HoelRagnar TømmerstøAnne Berit GrønbechMarit AamdalritaolineEvaAmanda AElinBeReidun SvensliAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBente NogvaVannflaskeTovealpakkaEli HagelundSigrid NygaardPiippokattaEivind  VaksvikGroHilde H HelsethRoger MartinsenDemeter