litt omstendelig i beskrivelsen av det akademiske men en sympatisk (anti)helt og troverdig Oslomiljø når vi leser litt på tvers av boken er den spennende.
den var så spennende at jeg måtte ta pauser Desverre også veldig naturalistisk i plottet- slikt har skjedd og skjer Jeg trodde den skulle bli kjedelig men den gang ei!!!
ikke dum
Tett opptil advent får forfatteren en telefon som skal forandre mye. Vedkommende i andre enden, påstår at hun er kusinen hans, og at onkelen hans er død. Forfatteren er helt ukjent med deres eksistens. Det har aldri blitt snakket om morens familie, bortsett fra bestemoren.
I telefonen denne dagen får han vite at kusinens far hadde samme muskelsykdom som han selv har. Alt dette prøver han så å konfrontere moren med, men hun er stum som en østers.
Kommer han noen gang til å få svar på hvorfor moren kuttet all kontakt med broren og hans familie? Og hvorfor er det så skambelagt å snakke om muskelsykdommen, som tydeligvis er arvelig?
Sårt og personlig om skam og familiehemmeligheter.
Undertittelen forteller i grunnen alt: «en innføring i menneskehetens historie».
Forfatteren tar oss med til den spede begynnelse da det fantes 6 forskjellige menneskearter. Nå er det kun oss igjen - homo sapiens. Hvorfor har vi klart oss så bra i forhold til de andre artene?
Tankevekkende og engasjerende om forvandlingen fra ubetydelige aper til verdens «herskere».
Meget interessant, selv om noen deler er litt «tørre».
Jeg er med :-)))) En ypperlig plan!
småvittig , men litt kjepphøy
tja- ok
den var så fengslende at jeg måtte ta pauser for å komme meg!!
Ingen grunn til å beklage! JEG fikk et innblikk i Ulla Meyers bok.
Og skjerp deg for all del ikke bort fra "krysskoblinger" og sprang ut på viddene!!
Ha, ha, her har det gått litt over stokk og stein med kvinner og mødre!
Det er Ragna Nielsen bok «Norske Kvinder i første halvdel av det 19. Aarhundrede» jeg skriver om. (Et av de vanlige «ut på viddene», som vi begge har det med.) Ikke «Norske mødre» som jeg enda ikke har fått rotet meg til å bestille, langt mindre lese. Men hjertelig takk for artig informasjon om mødrene!
Takk for det :-)
Nå kontaktet jeg designeren direkte, siden forlaget ikke var behjelpelig med noe. Og ja, hun ble absolutt glad for det. Hun kjente boken godt da hun laget omslaget; den betød mye for henne. Det bør love godt for felleslesingen!
Da må jeg bare krype til korset og innrømme at jeg tok feil. Det er Else Munthe-Kaas selv som har laget hele omslaget, broderiet og sammensetningen med et "kaldt, teknisk fotografi". Bokklubben visste ingenting om omslaget, men designeren sendte meg et hyggelig og opplysende svar.
Tusen takk for opplysningene om Moberg-bøkene, annelingua.
Carla er 60 år, anerkjent anestesilege, skilt og med 2 voksne barn. Hun skal kjøre fra Oslo og hjem til bygda for å besøke sin gamle mor. En kollega har en niese som skal samme vei, og overtaler Carla til å ta med Synne.
Det er vinter og i en sving ligger en lumsk issvull og venter. Carla mister kontrollen over bilen, kjører utfor en skrent, og klarer ikke å redde livet til den unge kvinnen i passasjersetet. Hun, som har reddet hundrevis av liv!
Hvordan holde ut smerte når den ikke lenger har noe formål, og hva skal man føle når ingen trenger deg lenger?
Nok en god og klok bok fra Engers penn.
Har ikke sett filmen. God lesning :-)
Tusen takk for tipset!
Kathy har blitt 31, og har den siste tiden latt tankene vandre tilbake til skoletiden. Hun gikk på den unike kostskolen Hailsham. Alle elevene ved skolen var spesielle; ikke som barn og ungdommer utenfor. Deres skjebne var allerede forutbestemt, og når Kathy nå ser tilbake, skjønner hun at det hele kanskje ikke var så idyllisk.
Sammen med Tommy og Ruth nærmer hun seg den urovekkende sannheten om Hailsham.
Velskrevet fra Nobelprisvinneren, og et utfordrende tema. Man blir trist på "studentenes" vegne, men det er jo ikke noen vei tilbake til sånn ting var før...
For en tittel! Og «skribentinde», det har jeg aldri hørt før; trodde skribent var et mer nymotens påfunn. (Sidesprang: Vi har mistet forfatterinne, skuespillerinne, lærerinne osv., men hører og leser stadig «den kvinnelige forfatteren», «den kvinnelige bilføreren» osv. så hva tjener egentlig de kjønnsnøytrale titlene til …)
Ragna Nielsens bok er velskrevet og interessant, vi presenteres for kvinners erfaringer i byer og bygder utover det ganske land. Hvor representativt hennes utvalg er, er jeg imidlertid noe usikker på. Selv om hun referer til Madamer, Fruer, Hustruer og Koner, Frøkner og Piker, er mitt inntrykk at vi i hovedsak befinner oss blant de bedrestilte. Jeg må ta det forbehold at jeg ikke har lest ut boken. Opplysende lesing. Anbefales til alle som er interessert i kvinnespørsmål.
Jeg bladde litt i NB’s eksemplar av «Norske mødre». Blant de omtalte er Vilhelmine Ullmann, Ragna Nielsens mor. Du verden så artig det hadde vært å få tak i denne boken!
Moberg-omslagene er aldeles nydelige! Artig og interessant å høre brodøsen fortelle om arbeidet sitt. (Hun kan ikke bare kunsten å brodere, men å brodere så det er like fint på baksiden; slik vi lærte i håndarbeidstimene at det skulle være. Hjertelig takk!
Vet du om disse bøkene fortsatt er i salg? Ev. hvor jeg kan få tak i dem?
Nå har jeg sendt en epost til Bokklubben om "mitt" broderte omslag, så får vi se hva som skjer :-)
Så jeg dro til Greenville - ikke for å kjøpe hatter og påskekjoler, men for å finne en lege som var villig til å kjøre to timer hver vei for å behandle en farget forpakter. Det ville ha vært lettere å finne en elefant med vinger.