Notabene paa Sandens I Kristiansand har lydboeker til svaert lave priser! Kjoept og betalt av Notabene, niks, bare hypp paa aa spre lydboeker med et engelsk tastatur.
Tusen takk for tipset! Fant Musil til en femmer.
Original språkkunst, interessante problemstillinger med relevans til dagens hovedfokus i Norge. De første sidene fenget meg,og jeg gledet meg til fortsettelsen. Men så ble det jo på en måte ingen fortsettelse, storyen gled ut i det absurde, språkleken løste seg opp i fortellinger hvor humoraspektet fikk førsteprioritet. Greit nok, kanskje. Men jeg satt igjen med en skuffet følelse. Jeg fikk ikke i pose og sekk som jeg trodde en stund.
Har gjenoppdaget Radioteateret: http://www.nrk.no/radioteatret/
Har hørt Vredens dag. Har planer om å høre Døden ved vann.
Jeg støtter dere der, Dråper i havet var en artig bok, Men For hva det er verdt ga jeg opp, hovedpersonen var rett og slett irriterende og handlingen kjedelig.
Hehe... dette var jo skikkelig komisk. Snakk om form over substans!
La oss se om jeg forstår deg rett - bøker eksisterer primært for biblioteker og bokhyllers skyld, og som intriør?
Sofies Verden av Jostein Gaarder er jo den ultimate boken ndg. å bruke vitenskap som virkemiddel. Der er det jo kanskje filosofi og ikke naturvitenskap som er mest fremtredende. Men den tar jo for seg vitenskapshistorie ganske grundig, og når man går tilbake til rennesansen og tidligere så var jo filosofene vitenskapsmenn.
Du må ha norske forfattere asså? Jeg kunne sikkert kommet på mange utenlandske...
Jo, jeg så det og jeg hørte det. Det som ble sagt av den danske fantasyforfatteren må nok sies å være en tabloid forenkling og en namedrop som mange vil kjenne igjen og like. Men, desverre ikke akkurat korrekt, som enkel undersøkelse vil røpe da det allerede fantes en rekke verker som må betegnes som fantasy før Tolkien ga ut Hobbiten, og fantasy var da allerede langt på vei en etablert subgenre.
Du nevner selv George MacDonald. Fler av de forfatterne jeg nevner i innlegget over publiserte også før Tolkien og heller mer mot kategorien av fantasy som kan kalles Sword & Sorcery, som Tolkien kan sies å tilhøre.
Leser Just kids av Patti Smith. Det er Brit Bildøen som står for oversettelsen.
Oddsen er skyhøy for at denne skøytekroppen forviller seg i skisporet. En sirkel is av Jan Erik Vold er mer min greie denne helgen.
Takk. Hvilken Libris da?
Nå som Mammuten er over er det jo tradisjon for at bokhandelene setter ned prisene på Mammuttitler for å få plass til påskekrim og vårsalget. Hva med å melde ifra hvor man finner Mammutbøker til reduserte priser! Via Twitter så jeg at Studia har planer om et eller annet. Link kommer.
Jeg leser Charles Bukowski sin novellesamling Sør og ingen nord oversatt av Olav Angell.
det kommer mer om boka.
Jeg leser Ruba'iyat av Omar Khayyam. Gjendiktningen er ved Johannes Gjerdåker.
Jeg forstår det slik at det hevdes her at Tolkien startet Fantsy genren. Det er jo en fin tanke, men neppe riktig. Men i forhold til denne tråden så fikk det meg til å tenke på tidligere fantasy forfattere som passer å anbefale i denne tråden.
Vi har fx:
takk det var hyggelig å høre. hektiske uker har resultert i lese og skrivetørke. kommer sterkere tilbake.
Her er linken til boksalget:
http://cdon.no/b%C3%B8ker/boksalget_v%C3%A5r_2012/
Mange gode anbefalinger her.
Jeg tenkte umiddelbart på vår egen Kristine Tofte og Song for Eirabu. Som man sier, på høyde med det beste fra utlandet.
Edit: Aaahh! Du hadde fått med deg Eirabu, ja! Flott, flott, flott!!!
Vil kaste meg på et par av Karina sine anbefalinger. Neil Gaiman's Stardust er veldig søt og spennende. Den lener seg på den klassiske eventyrsjangeren, med endel mer 'edge'. Og den er dessuten ganske kort, knapt 200 sider tror jeg.
Han har også skrevet en del "nåtids fantasy", som American Gods, Anansi Boys, Coraline og The Graveyard Book.
Ursula LeGuin er en av mine favorittforfattere uavhengig av sjanger. Earthsea, eller Jordsjø trilogien er helt fantastisk. Men jeg ser ikke på det som "typisk" fantasy. Den er på en måte mer lyrisk, underfundig og eksistensalistisk. Mye indre handling. Hun har skrevet mye annet også, bl.a. tre andre fantasybøker (fra en annen setting enn Jordsjø) som jeg virkelig vil anbefale. 'Powers', 'Gifts' og 'Voices'. De kan fint leses hver for seg. Tviler på om de er oversatt til norsk forøvrig.
Sølvdolkens skygge av Katharine Kerr er første bok i en laaang serie (Legenden om Devvery). Det er en mer "klassisk" fantasyserie med celtisk-aktig mytologi og sterk fokus på skjebne. Anbefales sterkt! Finnes på norsk, god oversettelse!
Til slutt, Elizabeth Moon's bøker om Paksenarrion må nevnes. Om en fattig datter av en gjeter som blir med i et leiesoldatkompani, og gjennom en lang og brokete ferd ender opp med gjøre store ting. De tre bøkene Sheepfarmer's Daughter, Divided Allegiance and Oath of Gold fines samlet som The Deed of Paksenarrion. Jeg lurer på om denne også finnes på norsk, det burde den ihvertfall.
Sorry, sent svar. I samlingen finner du blant annet tekster av Ari Behn, Tore Renberg, Finn Iunker, Niels Fredrik Dahl, Espen Stueland, Terje Holtet Larsen, Wetle Holtan, Knut Isachsen og Jon Sveinbjørn Jonsson. Diktene til Stueland er gode og Holtet Larsen skriver som alltid gode fortellinger.