Galveston er skrevet av mannen bak den kritikkeroste TV-serien True Detective, som regnes som en av de beste krimseriene siden The Wire gikk på 00-tallet. De som tror at også hans roman fra 2010 er like genial som tv-serien, bør roe sine forventinger par hakk ned. For dette er ikke en "True Detective" historie eller en forløper til det, selv om handlingen er lagt i flere tidsperioder og foregår i samme geografiske område som sesong 1 (Louisiana og Texas). For det er en forskjellig mellom å skrive en tv-serie og en roman. Uavhengig av dette er romanen ikke bortkastet tid å lese og minner på mange måter på de siste romanene til vår egen Jo Nesbø. Spesielt Sønnen og Blod på snø. Romanen er spennende og lett leselig å lese. Passer perfekt å lese når man f.eks. venter på neste sesong av True Detective eller vil lese noe med spennende handling enten i ferien eller når som helst på vei til jobben eller før man legger seg. Boken har passe lengde på de fleste kapitlene.
Dette var mange timer god underholdning! Hørte audible-versjonen, veldig godt lest. (Ok, dragen hørtes ut som hun var fra Texas, men det gjør ikke noe.) Likte spesielt godt hvordan vi først ble kjent med hovedpersonene i ett miljø og verdenen gradvis fikk vokse ut derfra. Det eneste jeg ikke var så fornøyd med, var at dialogene av og til ble i overkant uttværende, alt behøver ikke forklares i detalj og til og med flere ganger. Dessuten blir jeg litt kvalm når "kjærlighetens kraft" er det som fikser uløselige problemer og svart magi. (Ja, det irriterte meg i Potter-bøkene også.) Men det er detaljer, jeg kommer til å tilbringe flere timer i dette universet!
Jeg leser på Sällsamheter i Jämtland og hvis jeg blir klar med den fortsetter jeg med Sällsamheter i Härjedalen. Sitter nå og ser på friidrett, Diamond League fra London dag 1, fortsetter med mere i morgen.
For en deilig, deilig bok! Liker fiksjon som bygger på virkelige karakterer, så lenge de er troverdige. Og jeg er helt med på at Conan Doyle og Oscar Wilde kunne hatt disse samtalene på det spøkelsesbefengte Thraxton Hall! At begge trodde på overnaturlige fenomener, gir grunnlaget for plottet i boka. Så får vi lesere tro hva vi vil. Dette er både spennende, underholdende og lesverdig.
Ikke så dum, denne, går rett inn i Marg & bein-segmentet, dvs 5.-7./8.-trinn, tenker jeg. Illustrasjonene er glimrende! Stort pluss. Spenning og handling i massevis, men jeg synes språket er i overkant forenkla innimellom. Alt trenger ikke forklares selv om leserne er unge, da kan du risikere at de føler seg snakket ned til.
The dreams of men belong to God.
Reagerte på noen småting underveis, men det var slett ikke forfatterslurv, alt får sin forklaring mot slutten. Ekkelt spennende.
Glitrende lest på engelsk også, flott effekt med tre ulike skuespillere.
Har bestemt meg for å beholde 'Norges uskrevne lover'!
Veum er bra, har alle bøkene liggende klarer, og når jeg har lest dem har jeg alle 12 filmene også på DVD. Vet at de går på tv 2, men vil lese bøkene først, har så langt kun lest noen noveller i Påskekrim samlingene og Staalesens 2 bøker om Bergen, serien på 7 tegneseriealbum, tittet litt i 2 julehefter og lest Knut Gribb tar Bergenstoget. men det fikk meg til å samle opp alle Varg veum bøkene. Har de liggende som det neste sammen med de siste bøkene av Dorothy Simpson/Insp Thanet - 1 bok, Catherine Aird/Insp Sloan - 3 bøker og Ruth Rendell/Ch Insp Wexford - 6 bøker (fikk meg den siste igår).
Ops - Sjekket Catherine Aird på FantasticFiction og så at det var kommet ut 2 til som jeg ikke har, fort til Abe Books!
Jeg leste de 3 siste kapitlene av Götarnas riken - Upptäcktsfärder till Sveriges enande i morgentimene siden jeg skulle ha med meg den å levere på Strömstad bibliotek idag, og mens jeg ventet på at de andre skulle komme og hente meg leste jeg Norges første statsminister het Tor med hammeren.
Videre i helgen skal jeg lese Från riddarspel till fotbollscup - - sport i sociologisk belysning siden den skal leveres på mandag, og kommer også til å lese litt på Sällsamheter i Jämtland og Norges uskrevne lover innimellom.
Jeg leser mye mer sakprosa enn skjønnliteratur, så du kan finne mye i hyllene mine. Har i dag vært og hentet en pakke med 8 historiebøker av Georges Duby (på engelsk) på posten. Jeg har nesten alltid lest mere sakprosa enn skjønnliteratur, i 'leser nå' hylla har jeg av 25 bøker, 3 tegneserier, 2 skjønn og resten regner jeg som faglit
One writes music because winter is eternal and because if one didn't, the wolves and blizzards would be at one's throat all the sooner.
Fant den om bergensere på Halden bib, 4 bind om Bergen bys hstorie på Moss bib, bind 1 og 2 også på Sarpsborg bib og den ene samlingen av Elisabeth Welhaven på Fredrikstad bib.
Jeg og skal lese den serien (på engelsk, liker ikke oversatte navn), har lest første boka og har resten av serien, men begynte og se filmene (har sett 4 men har alle på dvd) og lese fanfiction isteden. Har bok nr 2 liggende lett tigjengelig og skal få startet på serien før året er uten. Har også ment å lese Hobbiten i år.
Jeg ble ferdig med begge de bøkene jeg skulle lese denne helgen, 'Storsmuglerne på Frøya' og 'Bergenske kvinner'; og velger mellom Sällsamheter i Jämtland eller Götarnas riken - Upptäcktsfärder till Sveriges enande som neste bok siden jeg gjerne vil lese ut en til av de bøkene jeg låner i Strömstad før neste månedlige storhandel når trygda kommer (den 17ende). Billy blir innimellom når jeg er lei av bøker.
Når jeg leste om Bergens kvinner fant jeg ut at jeg hadde en av bøkene om Amalie Skram i byttehylla mi, så den ble oppgradert til 'skal lese' siden den var en bok jeg hadde fra butikken som jeg hadde hjemme etter å ha vist den til en dame som en mulig interessant bok å kjøpe. Side hun ikke var interessert og den egentlig ikke passet inn i butikkens utvalg, beholdt jeg den hjemme. Må begrense meg med hvor mange nye bøker jeg finner i litteraturlister som jeg vil lese, så denne gang har jeg begrenset meg til 6 nye bøker, 3 om Bergens historie, en om bergensere og 2 novellesamlinger av Elisabeth Welhaven. Skal nå sjekke på hvilke(t) bibliotek de er å få fatt i.
Jeg skal ihvertfall lese på 2 bøker i helga, Storsmuglerne på Frøya - en illegal historie om brennevin, oppfinnsomhet og overlevelse og Bergenske kvinner - fra Sanka Sunniva til Karine korgekone, og kanskje Billy 1967-1968 volum 9. Har ryddet i stua pga installasjon av nye brannalarmer her i blokka, og fått mere plass til bøker og fått ryddet i dem også, og fått gravd frem Billy bøkene.
Har bestillt 2 Marvel Encyclopedias jeg manglet i et sett på 6, og den siste Wexford boka, så jeg har lagt klar til lesing den siste Dorothy Simpson, de 3 siste Catherine Aird, og når den siste Wexford kommer har jeg de 6 siste Ruth Rendell.
"I'm not going to die," she said. "Not till I've seen it."
"Seen what?"
Her smile widened. "Everything."
På Mac er det også alt+8 og alt+9.
Alt-tasten finner du på hver side av mellomromstasten, ved siden av cmd.
Fra omtale på goodreads: "Set deep in the religious heartlands of America, The Killing of Bobbi Lomax follows this troubled investigation as a narrative of deceit, corruption and forgery emerges, with an unlikely hero at its heart - a rare coins, books and manuscript dealer - who could either be a genius or the devil."
Dette er en merkelig bok. Interessant med 80-talls småbyen hvor den religiøse sekten (en mormoner-avart) styrer alt. Men måten boka er bygd opp på, hvor vi følger etterforskerne samtidig med at vi får rullet opp forhistorien, er egentlig det beste. Eller kanskje det er karakterene? Kommer til å huske dem alle sammen. Det er nesten umulig å si noe om denne! Les den selv. :-)
Kell wore a very peculiar coat.
It had neither one side, which would be conventional, nor two, which would be unexpected, but several, which was, of course, impossible.
A Darker Shade of Magic av V. E. Schwab.