Klare for helg? Er litt tidlig ute med helge-innlegget idag, for nå skal jeg ta meg en lengre lur :-) Her er det fortsatt sørgelig lite lesing, forstyrrelser utenfra hjelper ikke noe særlig, så jeg gleder meg til det blir roligere rundt her. Naboens hage håper jeg blir kjempefin for nå har han holdt på der med diverse maskiner fra morgen til kveld i flere dager. En mørk, rumlende lyd som kjennes ut som tinnitus og durer helt inn i margen.

Mens jeg venter på inspirasjon og ro så koser jeg meg med å se på serier, repriser og filmer som ikke krever noe særlig hjernekapasitet.

Håper dere får en fin helg, med eller uten bøker :-)

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Denne helga hører jeg på 11.22.63 av Stephen King. Den har vist seg å være helt umulig å legge fra seg, og det er litt upraktisk med en bok på nærmere 31 timer (nesten 900 sider). Så jeg har tilpasset helga rundt å kunne høre på lydbok...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen koser jeg med ; Te med Mr Dashti, av Marjan Kamali.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heia, til deg og alle andre bokelskere!
Eg har ein slags "heime-åleine-fest" i kveld, er mutters åleine og kan kose meg meg med boka mi Svik 1938.
I morgon må eg elle-melle om eg skal starte på Gå ikke alene ut i natten, også av Westö, eller om eg skal lese Slåttekar i himmelen av Evard Hoem.
Begge freistar, så eg får sjå...

Sommarveret er fremdeles ypperlig til å lese her oppe i nordvest- sidan sola berre viser seg i små doser, er det godt å kunne gøyme seg i ei god bok.
Håper du får nok ro så du får lese om du lystar, Vibeke!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vibeke, flott av deg å fortsette med dette, særlig når du selv ikke er i særlig form til å lese. Som jeg har sagt ved en tidligere anledning ser det ikke ut som helgene er den beste tiden for meg med hensyn til lesing.
Men, denne helgen, dersom jeg leser noe har jeg bestemt meg for denne: Veierland

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helg igjen! :-)

Avsluttet nylig The Dinner av H. Koch på lydbok. En grei leseopplevelse selv om jeg kanskje forventet litt mer. Men The Dinner ga mersmak, så det blir trolig mer av nederlenderen siden.

Så var det i gang med ny lydbok; The Stranger av Harlan Coben. Har hatt pause fra Coben i noen år nå. Slukte en rekke av romanene hans for noen år tilbake. En rekke page turners ,men det toppet seg litt. Nå midt på sommeren var det dags med Cobenske twists and turns igjen. Oppleseren er heldigvis grei, så det er ganske så ok og strikke ullsokker til barna og lytte til spenningsromanen!

På papirbokfronten venter så vidt påbegynte A Game of Thrones. Spørs om den får vente litt i og med at jeg elsker lydbøker (og ikke likte oppleseren av sistnevnte roman - derav papirutgave). Lille, tynne Falconer av John Cheever titter på meg fra stuebordet. Den også påbegynt for en stund siden.

Fint med sommer - selv den norske utgaven! God helg! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er egentlig mest klar for å begynne på jobb igjen...men har ferie ut mnd!
Papirbok så holder jeg på med "Piken på toget" av Paula Hawkins. Er halvveis, men ikke veldig hekta. Begynte derfor også på "Saman er ein mindre aleine" av Gavalda på lydbok i kveld. Godt å høre på lydbok og fargelegge! :)

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gjorde meg ferdig med Garman & Worse på mandag, og tirsdag/onsdag tok jeg rennefart og "blåste" gjennom Staalesen sin Ingen Er Så Trygg I Fare. Veldig god krim (min første krim på et år, min andre på to år) omhandlende Veum når han får trøbbel med kriminelle som behersker data utover det vanlige.

Nå leser jeg noen noveller av Kielland - og ender nok der i helga, før jeg mandag tusler på biblioteket for påfyll.

Og sånn går no feriedagan...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Veum er bra, har alle bøkene liggende klarer, og når jeg har lest dem har jeg alle 12 filmene også på DVD. Vet at de går på tv 2, men vil lese bøkene først, har så langt kun lest noen noveller i Påskekrim samlingene og Staalesens 2 bøker om Bergen, serien på 7 tegneseriealbum, tittet litt i 2 julehefter og lest Knut Gribb tar Bergenstoget. men det fikk meg til å samle opp alle Varg veum bøkene. Har de liggende som det neste sammen med de siste bøkene av Dorothy Simpson/Insp Thanet - 1 bok, Catherine Aird/Insp Sloan - 3 bøker og Ruth Rendell/Ch Insp Wexford - 6 bøker (fikk meg den siste igår).
Ops - Sjekket Catherine Aird på FantasticFiction og så at det var kommet ut 2 til som jeg ikke har, fort til Abe Books!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har lest Veum og Staalesen tidligere. Det var tiårsskiftet 70- og 80-tallet, en 4-5 år, hvor jeg pløyde djupe furer i krim- og spenningslitteraturen. Det var jammen meg ikke mange bøker i den Svarte Serie (fra Gyldendal?) som gikk meg forbi. Av Staalesen var det de aller første han skreiv om Veum, som blei fortært, siden er jeg heller blank på forfatterskapet hans. Kjenner også godt til Ruth Randell, hun blei også gitt ut under den Svarte Serie.

Har vel sett èn eneste film med Veum. Er ingen filmmann generelt, har sett "noen" gjennom tidene, bevares, men det er bøker jeg har størst glede av. Krim blir det som du kanskje leste, lite av. Foruten siste Veum leste jeg Lier Horst, Vinterstengt, i fjor. Og før det, vel, kan ikke erindre noen i den kategorien på denne siden av 2000 :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leste de 3 siste kapitlene av Götarnas riken - Upptäcktsfärder till Sveriges enande i morgentimene siden jeg skulle ha med meg den å levere på Strömstad bibliotek idag, og mens jeg ventet på at de andre skulle komme og hente meg leste jeg Norges første statsminister het Tor med hammeren.
Videre i helgen skal jeg lese Från riddarspel till fotbollscup - - sport i sociologisk belysning siden den skal leveres på mandag, og kommer også til å lese litt på Sällsamheter i Jämtland og Norges uskrevne lover innimellom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har bestemt meg for å beholde 'Norges uskrevne lover'!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser "Helvetesilden" av Karin Fossum.. Snart ferdig med den, og da regner jeg at jeg starter med "Den grenseløse" av Jussi Adler Olsen.. Etter lengre tids lesetørke har jeg noen "siste utgivelser" i flere krimserier å lese. Dessuten er jeg i "humør" til lettlest litteratur for tiden, og da passer krim godt;)
Ha en riktig god helg alle sammen:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I helga har jeg bestemt meg for å bli ferdig med Lukk øynene av Josh Malerman. Har lest fryktelig lite i denne uka. Ikke på grunn av dårlig leselyst, men dårlig fokus. Jeg kan bare miste helt fokus og stirre i løse lufta og slik kan jeg bli sittende veldig lenge. Temmelig spennende, ikke sant? Og jeg skal lese videre i Needful things av Stephen King. Den blir jeg nok ikke ferdig med i helga fordi den er på 933 sider, men heldigvis skremmer ikke mursteiner meg. Den største mursteinen jeg har lest så langt i livet var i 2010. Da leste jeg IT av Stephen King og den besto av 1376 sider. Jeg ble da ferdig med den også og at den hadde så mange sider gjorde egentlig ikke noe fordi jeg likte boka veldig godt:)

Hvis jeg blir ferdig med Lukk øynene i helga skal jeg begynne på Blindgang av Jørn Lier Horst.

Er tander til lyder jeg også. Jeg klarer å lese med musikk på. Det er ingen problem, men andre lyder enten jeg leser eller ikke er fryktelig irriterende, så skjønner godt frustrasjonen din. De verste lydene for meg er hekklippere, plenklippere osv ... Jeg overlever, det er ikke det. Men må alt det elektriske bråke sånn?:)

Håper du får noen stille dager snart og at du får tilbake leselysten og roen.
God helg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Blindgang av Horst'n kan trygt anbefalast! Absolutt ein av de betre krimbøkene eg har lest på lenge!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker Lier Horst godt så den boka ser jeg frem til. Syns han skriver veldig bra og likte Jakthundene og Hulemannen veldig godt, spesielt Jakthundene for den var veldig intenst. Så håper Lier Horst har samme gnist i Blindgang:) Satser på at jeg får begynt på den i morgen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest ut Sin egen herre av Laxness,meget bra. Og begynte på Mysteriet i trua om Jon Fosse. Den var så interessant at jeg leste ut den i dag,i bare pur glede over at det gikk an å sitte ute på verandaen i fint vær til en forandring.Heller ingen støy fra naboer i dag. Så nå skal jeg begynne på Renhetens pris av Bergljot Hobæk Haff. Har kun lest Skammen av henne før,så jeg er spent på denne.
God helg til alle.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg ligger langt etter deg med "Sin egen herre"; lite lesing disse travle sommerdagene. Liker det jeg har lest, svært godt! Så levende og bildeskapende skildringer - både av mennesker, natur og vær, og en underfundig, tørrvittig humor og ironi under det hele.

Har fått med meg at noen sammenlikner Laxness' "Sin egen herre" med Hamsuns "Markens grøde". Jeg får heller assosiasjoner til Johan Falkberget - til hvordan Falkberget omhandler sine personer med kjærlighet og varme, men ikke går av veien for å vise deres skavanker og dårlige sider.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja det var en veldig bra bok.Det tar tid å lese den,men det er den verdt, Helt enig med deg,sammenligner Laxness mest med Falkberget.De skriver begge så en kan gråte,mat for sjelen der,ja.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg holder på med innspurten av "Svøm med de som drukner" av Lars Mytting, og liker den godt, selv om den ikke når helt opp i kategorien av bøker som jeg drar med meg overalt til den er ferdig lest. Det er ei bok som har gått på rundgang i familien, så jeg må vel levere den tilbake, selv om det er litt uklart for meg hvem som eier den. Så skal jeg begynne på "Go set a Watchman" av Harper Lee, og forventningene til den er litt ambivalente, siden media har skrevet, og jeg har lest, omtaler i fleng. Det meste av tiden kommer jeg imidlertid til å lese om motiverende intervju, siden jeg skal levere en oppgave i august, og har som mål å bli nesten ferdig i neste uke. Til slutt skal jeg også drive med høylytt hagestell, siden jeg skaffet meg en gammel hage for et par år siden, og bruker mye tid på å holde gress og ugress nede. Jeg prøvde først med ljå, og så krøp jeg til korset og kjøpte meg en kantklipper. Det fine med gamle hager er at man får store trær med på kjøpet. Hammock hadde jeg fra før, og dermed kan man ligge i en hammock og lese, helst under et tre. Det er det aller beste stedet å lese en bok, og jeg tror at Harper Lee sin bok er spesielt godt egnet til å bli lest i en hammock. God helg til deg og alle bokelskere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Klar for helg! Eg skal ikkje ta meg ein lur, men derimot ein tur. Familietreff i helga, skal bli koseleg.

Det har gått sørgeleg seint med lesinga siste veka, eg har ikkje kome lenger enn ca halvvegs i En bønn for Owen Meany. Blir det tid til lesing i helga, så er det nok berre denne eg kjem til å lese i.

Som lydbok på køyreturen så høyrer eg på Heart of Darkness av Joseph Conrad. Liker godt det eg har høyrt hittil, trass ein mørk og dyster tone i forteljinga. Mulig eg skal laste ned ei lydbok til før turen.

God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Dagfinn JakobsensomniferumSynnøve H HoelHarald KTor-Arne JensenTheaKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldPiippokattaRufsetufsaSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineInger-LisealpakkaBookiacMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieTonjeNorahcathyHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBEivind  VaksvikAndreas HesselbergStig TSissel Elisabeth