A Darker Shade of Magic

av (forfatter).

Tor Books 2015 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (12 terningkast.)

26 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Se på denne utgaven hos amazon.co.uk

Bokdetaljer

Forlag Tor Books

Utgivelsesår 2015

Format Hardcover

ISBN13 9780765376459

Språk Engelsk

Sider 400

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 6 1 1 1 0

Bokomtaler

"A Darker Shade of Magic" er en av de mest underholdende bøkene jeg har lest i år. Den skiller seg definitivt ut fra mengden. Hele ideen bak boken er rett og slett original. Forfatteren har skapt sitt eget system så vel som setting i denne romanen.

Historien handler om en ung magiker, Kell, som er den siste magikeren i sin krets. Han kan reise mellom parallelle univers. Vi har Rød London som er den versjonen av London som Kell har vokst opp i. Vi har også Grå London som er ganske lik vår egen verden, hvit London full av fiender og Svart London, der mørk magi holder til. Selv om disse fire versjonene av London er lik hverandre geografisk sett, så har de forskjellige språk og sikker. Kells jobb er å reise mellom disse parallelle universene og overbringe beskjeder mellom kongene som hersker i de forskjellige versjonene av London. Denne oppgaven går knirkefritt helt til Kell kommer i besittelse av en magisk stein, med krefter som kan skape problemer om den havner i gale hender. Kells jobb blir å bli kvitt steinen. Sammen med den sarkastiske og eventyrlystne Lila, en ung jente forkledd som en gutt i Grå London for å overleve, legger de ut på en reise til Svart London for å bli kvitt steinen. På veien treffer de på flere hindringer.

Karakterene i seg selv er en god grunn til å la seg underholde av hele historien. Kell og Lila er svært ulike, men de utgjør et bra team. Kell er ansvarsfull og til tider full av sine egne tanker, noe som gjør ham til en interessant karakter med eksentriske trekk. Lila er den som ikke er redd for å ta risikoer, selv når hun får advarsler. Sarkasmen hennes er til stede i en hver situasjon. Selv om historien primært handler om disse to karakterene så har vi også Kells fosterbror Ryhs, som også er kornprisen av Rød London, og Holland, en av antagonistene fra Grå London.

Alt i alt så vil jeg si at "A Darker Shade of Magic" er både original og underholdende. Den fortjener all den oppmerksomheten den har fått.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kjøpte A Darker Shade of Magic da jeg var i Tyskland etter at jeg hadde hørt mye bra om boka. Det er jeg så glad for at jeg gjorde. A Darker Shade of Magic er rett og slett helt utrolig!

Kell er én av de to siste Antari, magikere som kan reise mellom parallelle verdener. Det finnes fire: Grå London, som er uten magi, Rød London, hvor magien blomstrer og som er Kells hjemverden, Hvit London, hvor magien holder på å sluke alt og som er uvennlig og brutal, og en gang fantes Svart London.

Verdenen V. E. Schwab har skapt er utrolig stilig, og den er veldig godt bygget opp. Det er ikke noen "hull" i verdensoppbyggingen; det vil si alt ga mening, og jeg likte kjempegodt å lese om de forskjellige versjonene av London. Det er en original idé, som jeg liker utrolig godt, og jeg gleder meg til å lære mer om Kells verden.

Karakterene er det beste med boka. Kell er en utrolig interessant karakter. Han har vokst opp sammen med prinsen av Rød London, Rhy, men er likevel ikke en del av den kongelige familien. De hevder han er det, men selv føler han seg ikke som en del av familien. Likevel er han villig til å gi livet sitt for å redde Rhy. Kell er én av to, den andre er Holland, som kan reise mellom verdenene, og han bruker sjansen til å smugle småting mellom de forskjellige versjonene av London, som er forbudt. Likevel er han ikke så veldig glad i å bryte regler, og er en ganske opptatt av å gjøre det som er riktig. Til tider er han ganske gretten, og hans små krangler med Lila er utrolig underholdende.

Lila er en ung jente fra Grå London, som for å overleve på gata kler seg ut som en gutt. Hun lever av å stjele fra andre, og har et sterkt ønske om å bli pirat. Hvis hun kan dra på eventyr, kaster hun seg på med en gang, og det er mye av grunnen til at hun og Kell i det hele tatt møtes. Lila er rett og slett utrolig kul og kick ass, og jeg gleder meg til å se hvordan hun utvikler seg videre i serien.

Historien er så utrolig spennende, og språket i bok passer perfekt til plottet. V. E. Schwab beskriver historien med et beskrivende, men spenningsrikt språk, og det gjør boka bare enda bedre. Jeg hadde store problemer med å legge den fra meg, og A Darker Shade of Magic fanget meg allerede fra første linje. Den var annerledes og skapte interesse i boka.

"Kell wore a very peculiar coat.
It had neither one side, which would be conventional, nor two, which would be unexpected, but
several, which was, of course, impossible."

A Darker Shade of Magic er en utrolig god bok, og jeg kan ikke vente på å lese neste bok, A Gathering of Shadows. Anbefales på det aller sterkeste!

Anmeldelsen ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"I'm not going to die," she said. "Not till I've seen it."
"Seen what?"
Her smile widened. "Everything."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kell wore a very peculiar coat.
It had neither one side, which would be conventional, nor two, which would be unexpected, but several, which was, of course, impossible

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "A Gathering of Shadows" av V. E. Schwab
 • "The Wrath and the Dawn" av Renée Ahdieh
 • "The Rest of Us Just Live Here" av Patrick Ness
 • "Vicious" av V. E. Schwab
 • "Uprooted" av Naomi Novik
 • "Every Heart a Doorway (Wayward Children)" av Seanan McGuire
 • "Snow Like Ashes" av Sara Raasch
 • "A Court of Mist and Fury (A Court of Thorns and Roses)" av Sarah J. Maas
 • "The Gentleman's Guide to Vice and Virtue" av Mackenzi Lee
 • "The Assassin's Blade - The Throne of Glass Novellas" av Sarah J. Maas
 • "Ruin and Rising" av Leigh Bardugo
 • "Fairest - The Lunar Chronicles" av Marissa Meyer
Alle bokanbefalinger for dette verket