Enig i at det skal ikke så mye til av "utenom-momenter" før man blir forstyrret når man lytter lydbok.....smatting og svelging har jeg vært borti et par ganger. Må innrømme at jeg lytter langt flere bøkre enn jeg "leser fra papiret" selv...og jeg har funnet utrolig mange gode opplesere, som faktisk tilfører boken noe ekstra....Mai-The Duc f.eks. som leser alle bøkene til Murakami, gjør en glimrende jobb. Jeg har gjort meg noen tanker rundt lydbøker i Bloggen min - men det er skrevet for to år siden, og jeg kunne hatt en del å tilføye i dag...
Ser jo ut som du har fått mye ut av denne likevel...selv synes jeg regien og skiftningene fungerte bra; også dette at ikke alt lå slik helt opp i dagen...det er realisme det. Har strødd noen tanker om denne i bloggen da vi leste den i litterarur-forumet.
Hørte han snakke om den på Litteraturfestivalen i Stavanger, interessant. Gjorde noen notater på Imot naturen.
Det blir best utbytte av å lese de i kronologisk rekkefølge synes jeg....hadde lydboken også jeg på Til musikken, da fikk man litt ekstra på kjøpet med små piano "snutter". Har omtalt den i bloggen min .
Jeg så filmen på TV nå i helgen, har ikke lest romanen, men synes filmen var godt laget, intens spenning og fortettet fremdrift....
Economix er en fantastisk reise gjennom den økonomiske historien. Ved hjelp av forklarende (og humoristiske) tegninger animeres historien til en sammenhengende fortelling fra filosofenes jordlige engasjement til økonomiens faglige fødsel og brokete oppvekst.
Allerede i forordet løfter David Bach forventningene ved å kunngjøre boken som obligatorisk introduksjonslektyre for sine sønner i den økonomiske verden. I mine øyne bør den også bli et verktøy i obligatorisk voksenopplæring.
Noen mangler finnes dog, og enkelte forklaringer blir noe forkortet og essensialiserte. Teksforfatteren Michael Goodwin klarer imidlertid å dra frem det viktigste for hva han avslutningsvis ønsker å formidle, og gjør dette på en god måte ved å befeste sin egen posisjon i bokens siste tredjedel.
Boken, som er tegnet av Dan E. Burr, er ment som en introduksjon til videre interesse, og avsluttes med en liste med anbefalte bøker - mange av de kjente titler for de som har lest noe økonomi fra før.
Økonomi er noe av det mest grunnleggende som eksisterer i kraft av våre liv. Vi er daglig konsumenter og trenger konsumet for overlevelse, produksjon og reproduksjon. Likevel er kunnskapene mangelfulle hos mange. Dette gjelder ikke bare folk flest, men den fortalte historien i boken viser at det er mye manglende fornuft innenfor murene til økonomiens høyborger. En slik bok er derfor utrolig viktig for både nåtidig forståelse av dagens store problemer på kontinentene, og for fremtidige løsninger på kommende utfordringer.
Economix er derfor anbefalt til alle med forbehold om at de yngre med engelskkunnskaper får noe forklaringshjelp fra de eldre. Tegningene og forklaringene er ikke vanskeligere enn at man skal kunne forstå fenomenene og kunne videreformidle informasjonen til andre.
(Foruten Goodwin & Burrs egne forslag, så vil en god påfølgende bok etter lesing av Economix være Edmund Conways 50 economics ideas you really need to know.)
Dette er en kortkort fortalt om tre bøker jeg ble tipset om - veldig relatert til en rettssak som foregikk for en kort tid tilbake i disse trakter. Ikke meningen å ta munnen full og lage en komplett eller internasjonal liste - nei.
Forbudte følelser er lov å føle, men i det øyeblikket de blir til forbudte handlinger, da er de farlige...
Og nå kommer den norske syndefloden! :)
Her gå det for seg ja....: Mye besettelse, mange historier, en del sex - og så absolutt Charles Dickens inspirert - men uten tvil: Typisk Murakami. Jeg er på slutten av bok 1 og kommer til å fortsette med de to neste. Faktisk likte jeg denne enda bedre enn Kafka på stranden....
Tusen takk, Bjørg...det inneholder en del slurvefeil, skrevet i sene nattetimer..men intensjonen var god.
Takk skal du ha, Hilde...(nei, ikke noe bilde på veggen...jeg tar så mange, en del av dem kommer i Fotobøker jeg lager).....og du har rett, dette er nok en bok man tar frem oftere enn noen annen....
Et stort verk - denne vil glede meg i mange år.
Takk til NRK bok som jeg fikk den fra. Det er nok ikke et verk man leser fra perm til perm, men jeg kommer til å ta den frem ofte, ofte...hundredevis av dikt - hvert eneste ett har noe å si til leseren.
Å si noen få ord om denne i bloggen, yter den ikke særlig rettferdighet, men jeg strødde noen få tanker....
Stikkordet er: forbudte følelser. Og nå er det like før jeg begynner å bruke dette som et emneord på jobb. For nå er det faktisk noen bøker i denne kategorien.
Ikke at det er big news, men temaet er en gjenganger i 2012.
Etter tips har jeg lest Svingen/Uri, Glaser Munch og Sunne. Og her er det forskjellige innfallsvinkler på det å føle forbudte følelser - men alle tre har en fellesnevneren, at det i bunn ligger et annet større problem og ulmer: stor aldersforskjell.
Noen tar til fornuften, andre kaster seg ut i det, noen ender godt og andre dårlig.
Noen tar til vettet, andre drar den så langt det lar seg gjøre. For noen blir det en liten hemmelighet, for andre blir det oppstyr når sannheten kommer frem.
Noen av bøkene klarer å holde på spenningen til nærmest siste side - og det er vel og bra.
Andre kaster seg til sengs og detaljene er juicy og rike. Kvaliteten på disse bøkene spriker veldig. Når man spør seg om hva som er intensjonen med å skrive om akkurat dette emnet, så tror jeg de forskjellige forfatterne har ulike motiv.
Jeg har forholdt meg ganske forsiktig i å påpeke hvem det er jeg liker og ikke.
Les bøkene selv og se om dere er ser det samme som meg. At dette er et brennhett tema er det ingen tvil om!
Jeg repeterte denne litt, da jeg nettopp blogget om den. Tror jeg vil vurdere den høyere etter at jeg har tenkt litt mer på den og kommet til at dette er egentlig en svært opplysende roman,
intens og spennende og ikke minst realistisk.
Jeg ga den terningkast 5,5 jeg, fordi den er et viktig tilskudd til litt mer "forståelse av verden".
Lenge siden jeg leste denne.....men det ser jo ut til at det er Hundreåringen som "alle" liker. Dessverre greide jeg ikke dele beundringen, følte likevel litt trang til å blogge om den i og med at så mange har lest den.
"Hundreåringen"
Ja, dette var en fin debut - det var helhet over denne og godt språk, en vakker oppvekstroman...litt sår var den nok, men slik er livet. Den var realistisk.
Tar opp igjen denne gamle tråden nå - Jeg blogget litt forsinket på Jeg forbanner tidens elv idag. Per Petterson anser jeg for en av de beste norske forfatterne vi har i dag, og jeg har lest de fleste av romanene hans, og det rare er, når jeg sammenligner de tre "store" så har de en kvalitetsstigning for meg. Ulike er de: Ut og stjæle hester var "Meget bra", Jeg forbanner tidens elv var "Fantastisk god", Jeg nekter - topper - utrolig bra.
Jeg forbanner tidens elv
En interessant og viktig roman, den spenner over veldig mye, den ga meg ny innsikt og forståelse..... men jeg synes den siste delen av boken var unødig dratt ut og noe ustrukturert.....og avslutningen på "historien" er man kanskje ikke helt fornøyd med, selv om den er en tankevekker. (Terningkast 4,5 ville jeg gi denne alt i alt)
Jeg foretrekker lydbøker nå...ofte kan det være greit å ha papir-utgaven i tillegg, slik at man kan sjekke navn, sitater man vil bruke osv. Men for meg er lydbøkene blitt en tidsbesparelse. Jeg bruker den når jeg går eller sykler...da slår jeg flere fluer i en smekk som det heter: Får "lest" en del, kommer dit jeg skal, får trening hver dag.....(og sovner ikke i en stol med boken i fanget...faktisk så holder jeg meg våken mens jeg går, en fordel det). Jeg skrev noe om Lydbok i bloggen min for en tid tilbake. Kunne vel ha føyd til en gode del til der...
Da har jeg hatt en morsom hyggestund i ettermiddag: Frekke Frida forelsker seg, vi gjenkjenner alle den irriterende , surrende frekke fluen her. Boken har også en god del morsom action for barn, fine illustrasjoner også.
Jeg har omtalt den i Reading Randi