Jeg lagde en gang en liste. Du kan jo titte på den. :)
Helt enig i at dette er en perle, Karin. Vakre skildringer og et mesterlig språk som i våre ører kan synes anakronistisk, men ikke desto mindre spennende.
Jeg har alltid vært fascinert av Marques' evne til å skildre grenselandet mellom det magiske og den brutale virkeligheten. Her er det språket som driver leselysten. Du har sannsynligvis lest ham før, men ønsker du å krysse av en moderne klassiker, bør du jo lese Hundre års ensomhet eller Kjærlighet i koleraens tid. Men det finnes mange andre perler også blant hans forfatterskap.
En annen forfatter som kanskje eksperimenterer mer med språklige virkemidler og ulike blikk inn i fortellingen, er Orhan Pamuk. Hans Mitt navn er karmosin drar fortellerperspektivet langt ut over det ordinære. Her er det ikke fortellingen som sådan som fascinerer, men hvordan den belyses fra ulike vinkler. Interessant hvordan han lar både farger, gjenstander og døde personer fortelle sin versjon av historien.
Av norske forfattere vil jeg nevne tidligere romaner av Kjartan Fløgstad. Han har også en evne til å dra språket over i uvante sammenhenger og motsetninger. Så håper jeg ikke du har en sterk motstand mot å lese bøker på nynorsk/dialekt. :)
Vet ikke om det har vært spurrt om før, men jeg lurer iallefall på om dere ikke kan lage en widget vi som blogger kan legge på bloggen vår. En som viser hvilke bøker vi leser f.eks.
Bittelitt tragisk var den vel?
Garmanns sommer av Stian Hole. Han har laget coverbildet selv, og den nakken (som også kan gjenkjennes på flere av coverne han har laget) fanget meg straks.
Jeg hører alltid på musikk når jeg reiser kollektivt, mest for å stenge støylyder ute, og for å ha behagelig bakgrunnslyd. Hjemme er det omvendt, hører så og si aldri noe musikk når jeg leser, da skal det være ro. Merkelig, det er jo like mye støy begge steder.
Jeg kjøper svært sjelden romaner, de låner jeg på biblioteket, fordi det er så fint å slippe å ha de selv (det er vel som å banne i kirka her inne, men det er slik jeg føler det :) ). Bøker jeg blir totalt forelska i kjøper jeg meg og leser flere ganger, men det er få slike. Faglitteratur har jeg mye av, så det er vel det som jeg "samler" på men i de to siste årene har jeg blitt veldig restriktiv på hva som blir i bokhylla. Jeg trenger ikke ha mange bøker for å føle meg rik på leseopplevelser :)
My looks by then had in any case declined to the point were only women would go to bed with me.
Har registrert, men ikke fått etterforsket. :-)
I dag har jeg lagt til en ny cache-server som gir oss enda høyere kapasitet.
Vi kommer til å oppleve midlertidig tregere sider mens cachelageret bygger seg opp, men skal rask se forbedringer.
Ja, han er dreven på dette. Bildene er gode!
God krim med veltenkt plot, der forfatteren fletter sammen historie fra New York på 60-tallet og et drap i Norge i dag. Synes Anton Brekke kunne være litt irriterende til tider, men ellers likte jeg boka godt. Hadde ikke trodd den kom fra en debutant:)
Hei der buddha - det nærmeste du kommer dette i øyeblikket er å bruke denne skjulte funksjonen:
1) gå til egen boksamling 2) trykke "utskriftsvennlig format" 3) legge til "&vis_alle=1" i adressefeltet på nettleseren (uten anførselstegn) og klikk return.
Jeg er langt på vei enig med deg. Selv om tematikken burde engasjere, så var mitt engasjemet i teksten vesentlig større i Den lukkede bok. Dessverre.
På www.onskebok.no er legning et av søkekriteriene. Prøv! :-)
Denne er ikke min Wassmo-favoritt. Mye bra, fine historier, men det ble for springende for meg, og jeg måtte ty til selvdisiplinen for å få lest den ferdig. Men altertavlen kunne jeg gjerne tenke meg å se! :-)
Å ja. :-) Den viltre, foreldreløse godjenta appellerte så til de grader. Og ikke minst kast/bleievask-forbindelsen med den kjekke Gilbert! Sukk...
Jeg liker best å lese flere bøker på en gang. Ha en i bilen, i tilfelle ventetid, minst to på nattbordet, en liggende på stua, en på barnerommet i tilfelle jeg skulle sovne der. Liker vekslingen, og ikke minst de gangene bøkene berører hverandre og kommuniserer gjennom meg. :-)
Dette var caching, ja.
Cachen oppdateres automatisk ved oppdatering av bokhyller, men jeg hadde glemt at skifte av brukernavn vil føre til nettopp dette problemet.
Skal få fikset dette!