Jeg var veldig spent på Kaarsbøls bok nr. 2, men ble sørgelig skuffet. Boka er god nok, men kan ikke sammenlignes med Den lukkede bok.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg har ikke lest Den lukkede bok, men etter disse omtalene må jeg nok få fatt i den snart! Har akkurat lest Din nestes hus, og den var absolutt lesverdig etter min smak!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De to bøkene kan vanskelig sammenliknes, det er jeg enig i. Men for meg ble denne en større leseopplevelse enn Den lukkede bok. I utgangspunktet var jeg skeptisk: En kvinnelig forfatter som skriver i "jeg-form" om en mannlig hovedperson? Men det glemte jeg fort - boka engasjerte meg fra første til siste side. Kaarsbøl er en glitrende forteller!

Hvem er denne tilsynelatende vellykkede ungkaren, og hvorfor flykter han hver gang noen kommer ham for nær? Hver gang man får svar på en gåte, dukker det opp en ny gåte. Historien fortelles i en "stakkato" stil, små biter av livet føyes sammen til en helhet. Relasjonene mellom menneskene beskrives godt gjennom dialogene, som ofte er knappe, men fulle av "krutt".

Slutten på boka var også en gåte: Har Laus Lindborg endelig bestemt seg for å prøve et varig forhold, eller vil han fortsette å tro på sine egne profetier?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er langt på vei enig med deg. Selv om tematikken burde engasjere, så var mitt engasjemet i teksten vesentlig større i Den lukkede bok. Dessverre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er helt enig med deg, ei helt grei bok, men kan ikke sammenlignes med Den lukkede bok som jeg syntes var helt genial.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å nei, det er jeg ikke enig i. Jeg likte Din nestes hus veldig godt!

Kaarsbøl skuffer ikke. Boka er knall knall knall bra! Jeg leser sakte, jeg kroer tærne av fryd når jeg leser, jeg liker hvert ord, hver setning – og jeg tar litt forsiktig i boka fordi jeg tenker at dette er kvalitet – all the way. Det går mye saktere enn i den forrige boka hennes, reint handlingsmessig. Det kan fort være litt krise for meg, jeg liker at det skjer ting, men her funker det hundre prosent. Og det er fordi hun kan skrive – til fingerspissene.

En av de tingene jeg liker aller best med Kaarsbøl er at hun har så utrolig god humor. Det er ikke ofte jeg bryter ut i spontan latter når jeg leser en bok, men her gjør jeg det. Det er humor i de små tingene, og det er god timing og passe tilbakelent.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad Wøien