"Den som spar, den har" heter det visst, og hyllene mine er smekkfulle. Derfor er jeg i gang med en grundig opprydding i hyllene for tiden. All sortering skjer etterhvert som jeg legger inn bøkene mine her. Alt som ikke kommer til å bli lest flere ganger skal ut på salgsbloggen min. Hvis jeg skal tippe, tror jeg at boksamlingen min havner på rundt 1000 bøker. Av de er det sikkert 400 som jeg ikke kommer til å lese igjen.

Hva gjør dere? Sparer dere på bøker som ikke falt i smak, eller som du bare vet ikke kommer til å bli lest igjen?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 90 svar.

Jeg har aldri kasta en bok. Eller solgt for den saks skyld :) Men nyter godt av folk som gjør det for kjøper ofte brukte bøker :P hehe

Men bøkene betyr for mye for meg. Har enda alle penny bøkene, barbie bøkene jeg abonnerte på dengangen jeg var 10 xD hehe Men man vet jo aldri. Kanskje får jeg en jente en dag som blir glad i og lese, som så kan overta de :P For hive de får jeg meg ikke til xD

Bøkene er virkelig mitt dyrebareste eie :) For og si det kort :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, jeg sparer ikke på bøker som jeg ikke kommer til å lese igjen - de gir jeg til biblioteket. De bøkene bibliotekt ikke vil ha, tar jeg med på jobben og gir dem til kolleger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kan ikke kvitte meg med bøkene mine, de er en del av livet mitt. Mange leses flere ganger, noen bare en. Mange bøker forbindes med hendelser i livet. Noen har jeg ennå ikke lest, men det er en tid for alle. Noen passer nå, noen passer om noen år. De eneste jeg gir bort er dubletter. De sender jeg videre til barna mine som jeg vet tar godt vare dem.

Ann-Iren

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uff...var på loppemarked i dag, og det var posesalg på bøker. Selvfølgelig endte jeg opp med 16 bøker. Og jeg fant ut etter å ha prøvd å organisere de i bokhylla mi at jeg herved har fått for liten plass. Og desverre har jeg ikke mulighet til å skaffe mer hylleplass for øyeblikket heller. Så neste gang jeg kjøper bøker, blir jeg faktisk nødt til å forvise en stabel bøker til et bortgjemt kott eller noe. Og i å for seg så er det greit siden jeg har stabel opp og stabel ned med ungdomsbøker jeg aldri kommer til å lese igjen. Men jeg klarer liksom ikke å flytte på de eller kvitte meg med de heller for de har jo betydd noe for meg en gang i tiden. Akk og ve for et vanskelig valg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sparer! Alt for glad i bøker til å klare å legge de bort, det er vel min store samler-svakhet :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For seksten år siden flyttet jeg sammen med mannen min i en leilighet der det ikke var plass til hele min store boksamling, så store deler av den ble pakket vekk. Da vi så flyttet og bøkene kom frem igjen var det selvfølgelig mange gledelige gjensyn: "Der er du jo" men imens hadde jeg jo fått flere bøker, og det gikk opp for meg at hvis jeg ikke begynte å kvitte meg med bøker, ville de formere seg og til slutt fylle hele huset. Så ja, jeg rensker opp innimellom. Jeg har også en venninne som driver bokantikvariat og resirkulerer til henne. En annen sak er at jeg er krimnarkoman og har et stort forbruk av paperbacks, det koster årlig mer enn jeg liker å tenke på, og de blir sirkulert, jeg sparer bare på et par yndlingsforfattere. Jeg sparer på bøker som betyr noe for meg. Noen sier at de kaster alle paperbacks, det gjør jeg ikke. Men bøker som sier meg noe, og også bøker som jeg ikke har lest (for jeg har jo en del av det også!) dem har jeg, og av og til plukker jeg en bok og blir fengslet av noe som ulest og upåaktet har stått i hyllen min i årevis. Min mann pakker bøker vekk i kasser, det er jeg intenst uenig i, er de gode nok til å samles på er de gode nok til å stå i hyllen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Je kunne tenkt meg et sted på nett hvor folk kunne bytte litt bøker evt selge til andre bokglade folk...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ikke kast gamle bøker, ikke kast! Om du ikke følger mitt råd så er sjansen stor for at du havner et varmt sted sammen med Hr Satan. Etter det jeg har hørt så både brenner og kaster han bøker side for side, foran øynene til gråtende bokelskere, men det er kanskje bare et rykte?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Dort wo man Bücher verbrennt, verbrennt man auch am Ende Menschen". Der man brenner bøker, vil man til slutt begynne å brenne mennesker, sa Heinrich Heine i Tyskland rundt 1830...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Skal nok veldig mye til før jeg kvitter meg med noen av bøkene mine. Nå bor jeg i knøttliten studentleilighet, men jeg klarer allikevel ikke å gi bort/selge bøker selv om de aldri kommer til å bli lest igjen. En kan vel si at jeg samler på bøker. Det er ingenting som gjør et hjem mer koselig enn bøker, synes jeg. Selv om jeg skal gå med på at det ikke er fryktelig praktisk med så mange bøker i en liten studentleilighet...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er opplært til at bøker, det kaster man ikke. (Hører min mors sjokkerte stemme i bakhodet: "hun/han sa de hadde KASTA bøkene sine!). Så skal jeg en gang i fremtiden kvitte meg med noen, så blir det nok til at jeg gir dem bort. For tiden stusser jeg på hvordan og hvor jeg kan få plass til flere bokhyller, jeg vil nemlig ha flere bøker, mange flere! Det kan sikkert kalles boksnobberi, men jeg er av den oppfatningen at hjemmekoselig, det er et hjem fullt av bøker (og planter). Og jeg digger å få besøk av noen som saumfarer bokhyllene mine, selv om det ikke er så mange klassikere eller "høykulturbøker" der, og forestiller meg at de tenker: "ja, dette er jammen folk som er glad i å lese." "Misunner" og "beundrer" også folk som har tusenvis av bøker i hyllene sine hjemme og det gjør dem nok litt opphøyde i mine øyne. Så alt må spares på her!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hadde en sterk opplevelse - det må nok være snart ti år siden - en fjern bekjent fortalte at hun og hennes mor hadde ryddet ut av huset til en avdød, ugift onkel. Hun var nesten sint da hun fortalte at han hadde hatt et helt rom med bøker! Tenk å være så egoistisk å etterlate noe sånt som andre måtte rydde opp i! De hadde leid en container og kasta alt! Dette var en så opprørende opplevelse at jeg går rundt og husker den enda, og forteller andre om den. Mennesket ble aldri noe mer enn en fjern bekjent, og jeg er fortsatt litt opprørt kjenner jeg over manglende respekt både for onkelen og bøkene.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Ja, dette var trist å lese. Traumatisk og tragisk. Nei og nei, jeg får fysisk vondt av å høre om slikt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hjelpes , hun kastet et helt skattkammer. Hun skulle bare visst hvor heldig hun egentlig var. Så tragisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nesten så det er en traumatisk opplevelse. Jeg har en god bekjent som skulle rydde etter en avdød tante. Det var da hun sa: "på slutten var vi så slitne at vi orka ikke å gå gjennom alle bøkene så vi bare kasta de." Hjelp seg vel, jeg kunne ikke dy meg måtte bare kommentere det og jeg tror nok hun angret etterpå, men da var det for seint.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har forresten en nesten like grusom opplevelse. Da min far skjønte at han ikke fikk noen sønner, ga han bort alle "gutte"-bøkene sine. Robinson Crusoe, Den hemmelighetsfulle øya, En verdensomseiling under havet, Jorden rundt på 80 dager etc. Som om ikke jenter også kunne finne stor glede i slike bøker!!!! Jeg har egentlig ikke kommet over det enda ... ;-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

I min manns familie (bare gutter der) diskuterer de av og til hvem som egentlig kastet Rocambole-bøkene, og det vekker fortsatt sterke følelser. Jeg skjønner godt at du er litt bitter på din fars kasting!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg føler med deg, Rose-Marie. Jeg hadde også noen bøker i barndommen som mora mi ga bort til slektninger da hun mente jeg hadde vokst fra dem. Jeg har savna dem da jeg fikk barn selv. Selv har jeg tatt vare på bøker som mine barn har hatt, og nå har barnebarna stor glede av dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en grusom opplevelse! For deg, mener jeg! Å kaste bøker burde vært straffbart! Jeg slår et slag for resirkulasjon. Legg bøker man ikke trenger selv eller har lyst til å ta vare på, ut på QXL (nettauksjons-sted) og la noen andre få dem for en billig penge. Da er sjansen stor for at bøkene får et nytt og godt hjem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

støtter mora di fullt ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir litt samlemani, og jeg har nok bøker i hylla som jeg trolig aldri kommer til å prioritere høyt nok til at de blir lest. Imidlertid har jeg gitt bort bøker jeg har to eller flere versjoner av, og da til Fretex. Støtter en god sak samtidig som at andre lesere kan få tilgang til bøkene for en billig penge. Oppfordrer alle som skal kvitte seg med bøker om å gi dem bort til bruktbokhandlere eller aller helst til veldedige organisasjoner - Ikke kast dem!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg sitter ofte i bokstolen min, spesielt når jeg har stuen for meg selv. Da kan jeg bare sitte å se på bøkene mine , der de står på rekke og rad i hyllene. Og kjenner en sånn god glede , sitrende stolt følelse , over at der er de , mine kjære bøker. Har ikke lest alle , og kommer heller ikke til å gjøre det men de skal stå der , på plassen sin. Kanskje jeg unner meg et glass vin , en sjokolade , potetgull, også finner jeg frem en av mine kjære bøker og bare kooooser meg. Litt dempet belysning, teppe over bena og stearinlys. DET er for meg det gode liv. Og aldri om jeg skiller meg fra bøkene mine.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har akkurat ryddet i forbindelse med oppussing - og satte opp en stor bokhylle utenfor huset merket med "gratis bøker". Sorterte ut 3-4 hyllemeter med litteratur som kan være bra, men som ikke har betydd noe spesielt for meg. Fikk delt ut det meste til naboene. Det som ingen ville ha, var bøker jeg ikke ville ha inn igjen - og de gikk i papirinnsamlingen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg beholder kun bøker som jeg forventer å ha bruk for - dvs at jeg enten bruker dem som oppslag eller jeg forventer å lese dem på nytt. Ellers gjør jeg som Silje nedenfor, setter dem i sirkulasjon slik at andre kan lese dem. Jeg har likevel et relativt stort bibliotek, mange uten ISBN (så jeg vet ikke hvor mange som kommer inn hit), men det skyldes delvis at jeg skriver på en bok om helse (600+ titler bakgrunnsstoff) og at jeg driver slektsforskning/ middelalderforskning på si (ukjent antall titler). Har importert de første 500 titlene idag, så får vi se når resten kommer...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

No handler jeg bøker på freetex, loppemarked og salg.Har en ganske stor boksamling. Så jeg tar nok vare på de bøkene som jeg vil lese en gang. Bøker som jeg ikke liker gir jeg bort. Har allerede gitt bort et par poser med bøker til brukt bokhandelen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har ikke jeg så mange bøker som deg og derfor heller ikke samme plassproblem som deg. Jeg har uansett aldri kastet en bok. Kommer heller aldri til å gjøre det.
Jeg har lest flere av bøkene mine to og tre ganger, men har mange som jeg vet at aldri vil bli lest igjen.
Her jeg bor har det startet opp bruktbutikk med blant annet egen avdeling for bøker. Der finner jeg bøker som har stått på ønskelisten min og betaler mellom 20-50 kroner for en bok. Jeg ville nok under en opprydding gitt bøkene mine til en slik type butikk og vite at de vil havne i andres bokhyller og bli lest av andre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sparer alle bøker, men er i gang med å tenke at jeg kanskje kan gi bort etterhvert, lese mye, men ha en bokfri stue - det er en ny tanke. Her tyter det over.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har mer bøker enn jeg trenger, og leser sjelden noe om igjen, men jeg beholder alle bøker jeg "føler" at jeg må ha i bokhylla mi (det er strengt tatt de fleste). :) De jeg ikke beholder registreres på bookcrossing og slippes fri. Jeg håper jo at de finner en leser som setter pris på den, og om ikke annet, så får kanskje bøkene litt ekstra oppmerksomhet i hverdagen til dem som ser eller finner dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På bruktbutikken på Mølla (Vøyenenga, Bærum) har jeg sett folk kaste seg over boksamlingen med liv og lyst, ofte folk som ikke har råd til å kjøpe fullpris bøker. Er så godt å se at gamle bøker kan komme til nytte og glede. Men man får ikke gi gamle bøker eller annet direkte til Mølla, derimot har ISI Avfallsanlegg i Bærum containere hvor de samler inn bruktgjenstander som går direkte til Mølla for istandsetting og gjensalg. Folk i arbeidstrening gjør jobben med å sette i stand tingene, så det er en god sak. Dette er vel primært interessant for folk i Bærum som vil kvitte seg med noen bøker...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I går gjorde jeg to jenter veldig glade. De kom for å se på bøkene jeg hadde til salgs, og fordi jeg var i godlune ga jeg bort alle sammen. En hel flytteeske med bøker. To smilende jenter tok kassen mellom seg og vandret ut i regnet!

Derfor er det ikke lenger bøker under finn.no-kategorien min. Bøkene fjernes fortløpende i løpet av et par dager.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

1000 bøker er jo helt enormt! Det var godt jobba. Jeg har hørt at Frelsesarmeen kaster hemningsløst av det de får inn, så dit vil jeg ikke gi. Leste for et par år tilbake at de hadde kastet sjeldne og dyrebare bøker fordi de ikke hadde tid til å få de taksert.

Derimot tenkte jeg kanskje at det var noen sykehus som muligens ville ha de. Husker selv hvor gruelig kjedelig det er å ligge på sykehus uten en bok i hånden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg sparer på bøker uansett om de vil bil lest igjen eller ikke.. Kanskje kommer det generasjoner etter meg som vil ha glede av dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hihi, jeg har blitt såpass gammel at jeg gjerne vil spare familie og venner for oppryddingen etter meg :) Jeg forsøker (med varierende hell) å se på bøkene mine som med resten av 'tingene' mine. Min nye regel er: en ting inn i huset = 1 ting ut av huset.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for alle svar og tilbakemeldinger jeg har fått her i tråden. De fleste av oss er visst knyttet ganske så sterkt til bøkene våre. Jeg har valgt en mellomløsning selv nå, hvor jeg har beholdt de bøkene som har en personlig verdi for meg. Resten kvitter jeg meg med. Og bare for å ha sagt det, jeg kunne aldri tenke meg å kaste en bok. Da må den virkelig være sliten! Nå har jeg faktisk ganske god plass i bokhyllene mine igjen, i hvertfall til å dekke opp for et par mammut-salg :) Og selv om det svir litt å kvitte meg med bøker, trøster jeg meg med tanken på at andre får glede av de. Har man kun 65m² å bo på, så har man kun 65m² :) Og nå er det ryddig - endelig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som skolebibliotekar burde jeg kanskje svare at bøker som ikke blir lest igjen eller som du ikke har gode tanker om bare burde kasseres (og du har jo fått gode ideer på hvordan kvitte seg med bøker) MEN - som privatperson klarer jeg aldri å kvitte meg med en bok, uansett. Kall det samleobjekt, kall det møblering - enhver bok har en historie, tenker jeg - og da mener jeg på hvilken måte boka havnet hos meg. Kjøpte jeg den selv, fikk jeg den til jul, bursdag, sommergave....av hvem?? Jeg låner bøker også, av venninner og bibliotek. De bøkene jeg da blir fengslet av går jeg i butikken og kjøper - jeg må ha dem selv!! Om få uker åpner IKEA lokaler i nærheten. Gjett hvem som skal ha ny bokhylle??? :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I dag kom jeg over en pen, innbundet variant av "Jeg lovet deg aldri en rosenhave" av Hanna Green. Min er pocket og den mangler til og med de siste sidene. Men jeg vil ikke bytte den ut, for det var akkurat det eksemplaret som har fulgt meg så lenge. Så om jeg skal lese den igjen, får jeg heller låne den på biblioteket når jeg kommer til de siste sidene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres ut som du har lest boka mange ganger, og som nå har stor affeksjonsverdi for deg. Godt du ikke bytter den ut med en penere versjon!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kom over ei bok i dag på Fretex. "Vanære" av J.M. Coetzee fra Sør Afrika som fikk Nobelprisen i 2003.
Den vil jeg lese snart, den ser intressant ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka kommer du garantert til å like! Jeg leste den for noen år siden, og nylig så jeg filmen som er basert på boka (med John Malkovich i hovedrollen). En av Coetzees beste, tror jeg (uten at jeg har lest alt).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig, en fantastisk bok. Jeg pleier ikke å gi høyeste karakter til en bok, men denne trillet en sekser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra da, da vil den bli lest ganske fort, men jeg må gjøre meg ferdig med i allefall ei av bøkene jeg holder på med. Som sagt så den spennende ut når jeg fant den og nå er jeg glad jeg kjøpte den.
Takker så mye for kommentaren din.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg sliter ikke med plassmangel, men flere bokhyller kunne jeg trengt. Jeg liker veldig godt å lese, så jeg har aldri kasta noen bøker. Det kunne jeg ikke tenkt meg, det er jeg for glad i bøker til å kunne gjøre. Kanskje jeg kunne gitt bort, men foreløpig foretrekker jeg å eie de bøkene jeg en gang i tida har kjøpt meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har gitt bort sykt mye bøker opp gjennom årene til bibliotekene der jeg har bodd. Har sånne storopprydninger med jevne mellomrom. Men nå ser jeg at jeg mange ganger angrer meg etterpå. Så nå sparer jeg på alt. Og siden mannen min også elsker bøker, begynner vi å få seriøs plassmangel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kaster ikke alltid ei bok selv om den neppe blir lest igjen. Bøker er en del av ens personlige historie. De blir en påminning om den en en gang var og kan også være med på å stadfeste når i livet man gjennomgikk ulike former for utvikling.

"Myten om mannen" av Eske Holm, som jeg kjøpte på 70-tallet i solidaritet med menns kjønnskamp- trodde jeg. Den ble vel mest lest av kvinner. Jeg sparer ikke alltid bare på de gode bøkene og de jeg står for i dag. Men de likgyldige bøkene, de kan jeg komme til å kaste.

Jeg skriver alltid datoen jeg kjøpte ei nok, og om jeg ikke har lest den straks, hender det jeg har skrevet datoen for når jeg leste den også. Og hvor den ble kjøpt. De seinere årene har jeg av og til skrevet et par avsnitt med blyant på tittelbladet om hva jeg drev med da jeg begynte å lese boka.

Jeg har en kasse med kriminalromaner i kjelleren, det begynte jeg med etter at jeg kjøpte en Agatha Christie for annen gang fordi de er så enkle å slappe av til. Og det er vel der Eske Holm har havnet også.

Det å legge inn bøker her, har bevisstgjort meg. Av og til kommer jeg over en bok jeg ikke har lyst til å legge inn. Da bør jeg kanskje ringe Konnerud musikkorps loppemarked? Hvis den altså ikke kan fungere som en vennlig overbærende påminning om at man har "gått fram i alder og visdom"?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja Inger Johanne, du har rett i at vi er i utvikling gjennom bøkenes verden. Derfor burde vi vel prøve å komme på alle bøker som ble lest en gang i tiden... - For min del er det en umulighet, da jeg fråtset i en enorm mengde pocket i oppveksten, Bill og Ben-bøker, Larry Kent-bøker, Hardyguttene og Frøken detektiv og masse annet rusk og rask i uhorvelige mengder. Vi var to venninner som nærmest bodde på biblioteket etter skoletid i perioder, og hver gang vi hadde lest ut en stabel med pocket, dro vi ned i Torggata (i Oslo), der det var en sjappe som tok inn brukte bøker. Der kunne vi bytte våre brukte bøker i noen andre brukte bøker. Et Paradis for oss!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg låner for det meste bøker på biblioteket :) kjøper jeg bøker som bare kan leses en gang, gir jeg de videre til veninner e.l :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Foreløpig er ikke plass noe problem hos meg, men jeg vet at jeg aldri kommer til å kaste bøker uansett! Gi de bort, til venner, familie, bruktbutikker eller slipp dem løs med bookcrossing. Med mindre de er så gamle og fillete at de ligner med på søppel enn bøker, så synes jeg bøker fortjener å leve vidre. Om ikke i din bokhylle, kanskje en annens?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kunne heller aldri finne på å kaste bøker. Men å holde en salgsblogg i gang og oppdatert krever litt. Det tar tid, og jeg lurer derfor på om jeg skal avvikle hele salgsbloggen. Ikke orker jeg å gi bøkene til loppis heller, jeg vet nemlig at det som er igjen av bøker etter et loppemarked blir kastet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her kastes ingenting av bøker (unntatt noen jeg har arvet). Har vært innom tanken på å kvitte med med noen Desmond Bagley-bøker og andre serier jeg kjøpte for mange år siden, men det har bare blitt med tanken. Men når det blir fullt her så må jeg kanskje...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er en ganske fersk boksamler, så jeg har ikke det problemet ennå, men etterhvert kommer jeg sikkert til å kvitte meg med det jeg tviler på at jeg kommer til å lese igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har et stort problem med å kvitte meg med ting, og då spesielt ting som bøker. Så her blir nok alt oppbevart og tatt vare på med andakt:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

å kaste bøker er som å brenne flagg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Man kaster ikke bøker...!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hehe. Mitt problem er det motsatte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, her var det like mange forskjellige svar som jeg regnet med. Jeg kommer nok til å legge ut de bøkene jeg har lest og er 'ferdig' med til salgs. Tror det blir et ganske strengt system på hva som får bli værende i hyllene og ikke. Uansett, det virker ikke som om det er så voldsom interesse for bokkjøp, verken på finn.no eller på salgsbloggen min. Selv med de lave prisene jeg har (kr. 10,-/15,-/20,-) er ikke interessen akkurat overveldene. Dermed blir vel bøkene stående i hyllene til jeg eventuelt får finne en annen løsning. Noen som har erfaring med bibliotek? Kan bibliotekene være interessert i å ta imot 300-400 bøker mon tro?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kunne godt tenke meg å kjøpe bøker til kr.10,-/20,- pr.stk. Jeg kikket litt på bøkene dine, men fant ut at jeg hadde de fleste fra før. Og jeg har dessuten et plassproblem her hjemme med hvor jeg skal gjøre av flere bøker. Jeg har jo noen flere bøker enn deg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, mange med det samme plassproblemet, ja :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, og jeg har til og med et plassproblem på feriestedet mitt, for jeg drasser stadig bøker med meg dit også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sukk. Det er for meg helt umulig å kaste ei eneste bok. Den kan jo komme til nytte, om ikke for meg, så kanskje for noen andre i min nærhet? Kan nok kanskje tenke meg å lage en salgsblogg med tid og stunder, men da blir det vel for de eksemplarene jeg har mer enn en av...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har til nå spart på alle mine bøker, med den baktanken at jeg samler på bøker. Men nå har jeg rett og slett for mange bøker, og mange av de jeg har stående er rett og slett dårlige og jeg kommer aldri til å lese dem en gang til. Nå har jeg en bruktbokbutikk i nærheten som bytter "en mot to", som har tenkt å benytte meg av. Jeg vil heller ha bøker jeg liker, enn MANGE bøker...

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Men om vinflaskene kanskje kunne nytes igjen, av deg selv eller andre, ville du ikke da tatt vare på den? Unntaket er selvfølgelig gammel eller dårlig vin som ingen vil ha.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sirkulering er topp. Kasting? Nei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper svært sjelden romaner, de låner jeg på biblioteket, fordi det er så fint å slippe å ha de selv (det er vel som å banne i kirka her inne, men det er slik jeg føler det :) ). Bøker jeg blir totalt forelska i kjøper jeg meg og leser flere ganger, men det er få slike. Faglitteratur har jeg mye av, så det er vel det som jeg "samler" på men i de to siste årene har jeg blitt veldig restriktiv på hva som blir i bokhylla. Jeg trenger ikke ha mange bøker for å føle meg rik på leseopplevelser :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Joda - det er nok litt som å banne i kirka, men litt banning her og der frisker da litt opp innimellom;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har tidligere tatt vare på alt av bøker, men har funnet ut at det ikke er så gunstig i lengden. Spesielt for bøker som jeg ikke kommer å lese flere ganger.

Jeg har gitt noen bøker til venner, prinsippet er at det er bedre å gi boken til noen jeg tror kommer til å like den, i stedet for at den bare samler støv hos meg. Bøker skal tross alt leses.

Jeg vurderer også å selge unna en del bøker på qxl eller ebay, men har ikke kommet helt i gang med dette prosjektet enda.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, jeg tar med de jeg ikke kommer til å lese/ikke likte/ikke er knyttet til og lar dem blir Bookcrossing-bøker, eller så tar jeg dem med til et antikvariat og bytter dem i noen nye jeg har mer lyst på. Den som rydder, har mer plass til nye bøker osv :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt klart, - jeg tar vare på dem, de fleste! Bøkene har jo et liv også etter at de er lest, i min bevissthet, og det er lettere å holde dette vedlike når et glimt av en bokrygg kan hjelpe på hukommelsen og gjøre ellers glemte verdener tilstedeværende! - Men det er jo noen innimellom som jeg ikke ønsker å bli minnet om!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Og det du ikke ønsker å bli minnet om kan jo også gi noe! Jeg beholder det aller meste (takk og pris for Billy!). Bøker kan gi assosiasjoner til perioden i livet da boka ble lest, feks leste jeg Señor Peregrino i en periode da noe spesielt skjedde i livet mitt, og selv om jeg ikke likte boka, gir det meg en spesiell følelse hver gang jeg sneier borti den i hylla og den trigger en refleksjon jeg ikke er ferdig med og som ikke har noe som helst med boka å gjøre! Noen ganger åpnes glemte verdener, som du skriver Ellen, fra bøker jeg leste for lenge siden når jeg står og blar. Jeg tror fast på at jeg aldri slutter å utvikle meg verken som leser eller menneske og dermed kan til og med bare tittelen på en bok i hylla utløse nye tanker. Dessuten har jeg nok et ganske fysisk forhold til bøkene mine, jeg liker lukta og fargene og det å ta på bøker og det at de ser slitte ut og at de er mange!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg beholder de jeg liker å lese flere ganger, kokebøker, reiseguider, div ordbøker og leksika. Resten tar jeg enten med meg opp i bruktbutikken jeg jobber i eller selger det på QXL. De bøkene jeg har i salgshylla er enten de jeg nylig har lest, har lest som vi hadde i butikken, eller de på ønskeliste/skal lese som vi også har i butikken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt spørsmål. Jeg selger ikke bøker, jeg gir dem bort som regel. Ellers har jeg verken tid eller ork til å rydde ut bøkene mine - det står på listen ... Men jeg kvitter meg som regel med bøker jeg vet at jeg ikke kommer til å lese om igjen. De andre pakker jeg godt inn i bokhyllen ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel, hvis jeg ender opp med to av en og samme bok så selger jeg den ene. Og før så solgte jeg de jeg ikke likte. Men så vil jeg liksom samle opp bøker til å få mitt eget mini-bibliotek jeg kan være stolt av. Men mange kjente og ukjente bøker, så jeg kan få et bredt og godt spekter av litteratur. Så derfor har jeg begynt å beholde alle bøker jeg kjøper selv om de ikke faller etter min smak. For det kan være en god og velkjøpt bok selv om jeg finner ut at den ikke var min type bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Opp gjennom årene har jeg jevnlig revidert boksamlingen min og kvittet meg med bøker jeg har funnet ut ikke betyr noe for meg. Nå er samlingen min atter oppe i 2500 - 2600 bøker og NOE må gjøres, for jeg har ikke plass til flere. For jeg kommer selvfølgelig ikke til å slutte å kjøpe bøker. Med årene har jeg lagt noen flere restriksjoner på meg selv når jeg kjøper bøker. Jeg tipper at bestselgerne må ut av hyllene etter hvert - for å gi plass til bøker som i alle fall som et minimum tåler å bli lest flere ganger. Om de blir det, er en annen sak ....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

NOE må gjøres.. Hm.. Selge dem til meg? :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, her er problemet. Så fort en får unna noen bøker kommer det nye i hyllene. Kanskje man må ha en årlig opprydding? Jeg må i hvertfall innse at det faktisk ikke er plass i leiligheten min til alt sammen. Nå har jeg bøker i alle rom, vindusposter og i bunker på bord og gulv. Tenk du som har nesten 3 ganger så mange bøker som meg - får håpe du har god plass :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For å si det sånn: jeg HADDE god plass ... en gang ... Men ikke nå lenger. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en tid tilbake hadde jeg en liten opprydding i bokhyllene mine. Da sorterte jeg ut mine utenlandske krim/spionbøker + noen andre uintressante bøker. Disse ga jeg bort og de fleste havnet på Shalam.
Jeg har ikke som mål å lese mange bøker flere ganger det blir kun noen få utvalgte. Har så mange andre jeg skulle ha lest slik at min lesetid går til de.

Det tok jammen meg ikke lang tid før hyllene igjen ble fulle og vel så det. De bøkene jeg har nå er bøker jeg setter pris på og låner de gladelig ut. Det er litt morsomt og litt stas å kunne anbefale bøker til familie og venner fra egne bokhyller.
Hm, har jeg blitt en liten boksnobb tro?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja! Men det er lov! ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Beholder i utgangspunktet alle, men dersom en bok har fått 3 eller lavere terningkast av meg blir den solgt på finn.no.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lurte på om jeg skulle bruke terningkastsystemet jeg også, men har ikke helt bestemt meg ennå :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Vel... jeg burde nok ikke spare på alle, men jeg klarer ikke kvitte meg med bøker.... boksamlingen min er rundt 1500... :S

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, jeg skjønner problemet. Sendte den første bokpakken i posten til en kjøper i går - det svir litt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok for meg har verdi etter hvor mange som har lest den, og jeg låner villig vekk av de bøkene jeg ikke klarte å vente til biblioteket fikk inn. Jeg låner altså allerhelst på biblioteket - som er et fantastisk tilbud! Å spare på bøker er noe jeg sjeldent gjør, ergo har jeg voldsomme problemer med å føre listen her inne :)

I min familie er bøker nomader, de flyttes imellom til alle har lest den, før den doneres/mistes/filleleses/evt kommer tilbake til eieren som leser den på nytt, og hele regla gjentar seg. Mellom søsken og søskenbarn, foreldre, tanter og besteforeldre

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ER DET IKKE FANTASTISK HVILKET ENGASJEMENT DETTE EMNE VEKKER?!!! HER ER DET VIRKELIG ENGASJERTE BOKELSKERE!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryKirsten LundHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig T