går ikke kvinner i bukser? ser for meg at en knakende god tegneseriekrimroman. det kan være noe for å få fart på denne sjangeren som går på tomgang.
Hva: Slippefest for Klassikeren av Ola J. Jørgensen Hvor: Norli Universitetsgaten, Oslo Når: Torsdag 10. mars kl. 19.30 - 22.30 Hvorfor: Opplesning, mingling og lanseringsfest Hvem: Alle som har tid og lyst ?: Noe i glasset serveres
Mer info finner du på huvenes
du er ikke på jordet, med mindre du sitter rett ved et :)
Drømmenes land vant for beste krim uten å være krim. Historien i En norsk tragedie lurer seg inn i krimsjangeren uten å være det. Mamselle Iversen av Sigmund Løvåsen var den beste "krimmen" i 2009.
Jeg tenker på at etter så mange menn som har vunnet, så kanskje det er på tide å velge en kvinne.
Etter listen å dømme vil jeg tro at det enten er en kvinne som vinner eller så blir det Jan Erik Fjell.
Selv synes jeg at man kan strekke seg litt lengere og kåre En norsk tragedie av Jonny Halberg som en kriminalroman.
Mange blir lurt til å tro at Jan-Erik Fjell er debutant. Han har tidligere skrevet Pus (2009).
de bøkene som vant i 2010 ble utgitt i 2009.
kurutares betyr det samme som å være kurator for en utstilling. PBA var da kurator for denne litteraturkvelden.
godt spørsmål, det er bøker utgitt i 2010, tror, men vet ikke, men jeg tror at det dreier seg om alle typer bøker utgitt i 2010.
Litteraturkritikerprisene for bokåret 2010 ble delt ut torsdag 3. mars på Litteraturhuset i Oslo. Flere priser vil komme. Årets lydbokbloggerpris deles ut her og nå. Det er meg selv og kun meg selv helt alene støttende til min egen samvittighet og littærere vurdering som står bak denne bokbloggerprisen. Det skulle da bare mangle. Hva prisvinnerne får? Heder og ære på denne siden. Er ikke det nok? Årets lydbokbloggerpris tildeles innlesere og skuespillere i disse kategoriene: huvenes
Hva: Prisutdeling av "Årets vakre bøker 2011" Hvor: Nasjonalbiblioteket, Oslo Når: Torsdag 24. mars kl. 19.00. Hvorfor: Opplev prisutdeling, utstilling og fest Hvem: Alle som har tid og lyst.
Hva er ditt favorittomslag? Diskuter og les mer om arrangementet på huvenes.no
Som vanlig trekker jeg ut en heldig vinner av en bokgave til en av de som legger igjen en liten hilsen i kommentarfeltet.
Fred
Ah - ok :-)
Det ser ut som at de kan finnes her:
http://bokelskere.no/finn/?finn=82-05-06065-7&hos=bokelskere.no
http://bokelskere.no/finn/?finn=82-598-0187-6&hos=bokelskere.no
Hm - jeg tror du kan finne bøkene ved søk på ISBN.
Evnt kan du poste ISBN-numrene her, så kan jeg ta en titt.
Jeg lot meg rive med fra første side og leste nesten uten stopp(i den grad det lar seg gjøre når man har to små barn ;)). Jeg levde meg inn i verdenen Ruth Lillegraven her har skapt, man kommer inn under huden til personene i boken og man blir knyttet til dem. Det at Lillegraven klarer den bragden det er å skape mennesker som leseren tenker på lenge etter å ha lagt fra seg boken er for meg et tegn på kvalitet. Jeg leser mye og det er ganske langt i mellom forfatterne som har den egenskapen.
Lillegraven skriver så fint om forholdet mellom mennesker som står hverandre nær, eller mennesker som i teorien burde stå hverandre nære. Alle hemmelighetene som finnes i denne familien gjør båndene mellom de forskjellige personene noe anstrengt. I de fleste familier finnes det vel en og annen hemmelighet, i noen familier finnes det mange, enkelte familier har uskrevne regler om ting som ikke skal snakkes om. Jeg må si at for min del gjør denne romanen meg litt ekstra oppmerksom på at jeg skal være glad og takknemlig for at jeg har et godt forhold til alle i min nærmeste familie. Ingen store hemmeligheter som skaper avstand mellom oss, ikke alle er så heldige.
Min fullstendige anmeldelse finner du i bokbloggen min Flukten fra virkeligheten.
Joa, det visste jeg, men greia for meg er å bruke tid på å holde ukjente bøker i hånden, å nose rundt i hyller, å oppdage bøker jeg husker fra barndommen, osv,osv. Overraskelsesmomentet er vel så viktig. Skjønner?
Takk!
Om Stockholm. To serier.
Først Per Anders Fogelström sin serie som starter med "Mina drömmars stad", en serie på 5 bøker som senere ble komplettert med 3 som omhandler tiden før den nevnte. Historisk riktige, lettleste og fengende. En får følge hovedpersonens familie i generasjoner frem til 1960-tallet.
Den andre er Sjöwall & Wahlöö sin serie "Roman om ett brott". 10 bøker om kommisarie Beck, en ikke helt ukjent person utgår jeg fra. Bøker som blir bedre jo lenger frem i serien en kommer. Merker hvordan de utvikles som forfattere, og blir skarpere i kritikken av samfunnet.
Har ikke lest alle, men 4 eller 5. Røsten er også min favoritt. For det første fordi det er noe interessant ved karakterene. Forfatteren greier å tegne et nyansert og godt bilde, ikke bare av de levende personene som vandrer inn og ut av hotellet, men også av den døde julenissen. Det er det ikke ofte man ser i moderne krim. Hotellet som krimscene sender tankene over mot Agatha Christie på sitt beste. Det er også flott at vår kjære helt i denne boka kommer til et slags veiskille, etter at han mer eller mindre har stått i stampe gjennom 3 eller 4 bøker, noe som illustreres ved at han faktisk flytter inn på et kaldt hotellrom midt i jula. En slags katarsis midt i mordgåten. Boka er full av motiver, noe som gjør den spennende. Dessuten gjør forfatteren igjen dette lille mesterstykke å lage en parallellhistorie med mishandlingen av den lille gutten, som tematisk forsterker hovedfortellingen. En absolutt gjennomført og bra krimroman.
Leser her inne at mange bruker kjøpe bøkene sine på bruktbutikker, freetex og liknende butikker.
Hvor finner jeg de her i Oslo og omegn?
Vet at Freetex har stor butikk i dumpa nedenfor Tveita, men ellers er jeg uvitende.