Jeg er inne i en periode der jeg liker å lese bokserier... Tidligere har jeg tatt for meg Harry Potter, Harry Hole og Millennium-serien, i tillegg til endel andre.

Den siste måneden har jeg lest John Marsdens "Tomorrow"-serie. Skikkelig pageturner om ungdommer i et invadert land. Bok nummer 7 i serien kommer på norsk om en ukes tid, og jeg klarer ikke vente! Her er en link til traileren for film nr 1: http://www.youtube.com/watch?v=f_KhErNyiq8

Hva er din favorittserie?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 45 svar.

1001 Natt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av mine favorittserier er Conn Igguldens "Keiseren", som er basert på Julius Cæsars liv. Fire bøker, ufattelig spennende lesning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ut fra en del av svarene nedenfor skjønner jeg at det er ulike definisjoner på "bokserie". Etter min oppfatning har verken Undset, Falkberget, Skram, Duun eller Rølvaag skrevet serielitteratur. Noen forfattere har skrevet trilogier, andre fire- fem- eller til og med tolvbindsverker, men serier -?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er usikker på om eg skal velge S. Unset sin serie om Kristin Lavransdatter eller J. Fakkberget sin serie om An-Magritt som beste bokserie. Begge fenga meg. Men den koselegaste serien som lett tidsfordriv, er Alexander McCall Smith sin serie om Damenes Detektivbyrå. (Har bestilt nr. 11).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg held ein knapp på "Stille flyter Don" av Mikhail Sjolokov, om menneske i kamp med fiendar og med seg sjølv under samfunnsomformingar. Og så har vi Aiskhylos' "Orestia", "À la recherche du temps perdu" av Marcel Proust, "Juvikfolke" av Olav Duun, "Kristin Lavransdatter" av Sigrid Undset, "Little House on the Prairie" av Laura Ingalls Wilder, Ole E. Rølvaags bøker om norske utvandrarar i USA og Vilhem Mobergs bøker om dei svenske. Dantes guddomlege komedie lyt vel òg kunne reknast som ein god serie. James Fenimore Coopers bøker om Leatherstocking er eg ikkje ferdig med. Og "Hellemyrsfolket" av Amalie Skram, John Galsworthys "The Forsyte Saga" og Sigrid Undsets "Olav Audunsøn" har eg til gode.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Hellemyrsfolket av Amalie Skram.

Består av 4 bøker, Sjur Gabriel, To venner, S.G. Myre og Avkom.

I serien følger vi ekteparet Sjur Gabriel og Oline som bor på Hellemyren. Vi følger dem i hverdagens slit som er preget av fattigdom og alkohol. Videre følger vi deres barn og barnebarn og ser hvor vanskelig det er å bli kvitt barndommens minner og starte på nytt.
Bakgrunnen for bokverket er Bergen og norsk sosialhistorie på 1800 tallet.

Fantastiske bøker. Spennende, lærerike, flott språk og gode personskildringer. Anbefaler virkelig disse bøkene :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Foundation-serien av Isaac Asimov er utmerket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om Stockholm. To serier.
Først Per Anders Fogelström sin serie som starter med "Mina drömmars stad", en serie på 5 bøker som senere ble komplettert med 3 som omhandler tiden før den nevnte. Historisk riktige, lettleste og fengende. En får følge hovedpersonens familie i generasjoner frem til 1960-tallet.
Den andre er Sjöwall & Wahlöö sin serie "Roman om ett brott". 10 bøker om kommisarie Beck, en ikke helt ukjent person utgår jeg fra. Bøker som blir bedre jo lenger frem i serien en kommer. Merker hvordan de utvikles som forfattere, og blir skarpere i kritikken av samfunnet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gunnar Staalesens Bergens-historie: 1900, 1950 og 1999. Lærerik og spennande!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Serien til Phillip Pullman, som omhandler Den Mørke Materien er fantastisk bra! Anbefaler dem sterkt. Det Gyldne Kompasset Den Skarpeste Kniven En Kikkert Av Rav

Bok nr 1, er filmatisert.. Likte ikke filmen like godt som boka. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Filmen er jo ikke i nærheten av å være like bra som boka. Jeg så filmen først, og leste boka etterpå. Boka er kjempebra, de to neste ligger på nattbordet og venter :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På stående fot...Sergei Lukyanenko (Night Watch, Day Watch, Twilight Watch og Final Watch) og det meste av Clive Cussler. Andre favoritter er Odd Thomas- og Frankenstein-serien til Dean Koontz.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Karl Ove Knausgårs "Min kamp". Jeg er veldig spent på hvordan han avslutter denne serien. Flere skribenter har ment at hvorvidt verket vil stå seg i ettertida, avhenger av hvordan han klarer den vanskelige sisteboka. For meg har de fem første vært en så stor glede å lese, at jeg kan tilgi om han ikke klarer å stå løpet ut. Det må være veldig utfordrende å klare å følge opp den nærheten, inderligheten og detaljrikdommen de fem første bøkene er preget av, i den siste, som visstnok skal ligge enda mer opp i nåtid, og også er skrevet etter alt oppstyret og oppmerksomheten rundt verket. Jeg håper han får det til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kan definitivt anbefale "Norsk krim og spenning". Ingen bokserie i den forstand at det er samme forfatter og samme omskrevene personer, men derimot 12 bind med to titler i hver av de beste norske krimbøkene fra ca 1910 til ut på 80-tallet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jarle Klepp.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har du lest Jean M. Auels serie om Menneskenes barn? Veldig interessant og spennende serie om våre veldig fjerne forfedre og -mødre. Hulebjørnens klan, Hestenes dal, Steppevandringen og Klippehulens folk er de jeg har lest, og jeg har hørt nyss om at forfatteren er i gang med en femte bok, men det tar tid!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er kommet fem bøker i den serien (den femte heter "Klippehulens folk"). Den sjette boka kommer ut 30. mars i år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne serien likte jeg også, har lest den en par tre ganger. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bok fem kom for flere år siden. Her er de som har kommet til nå:

1985: Hulebjørnens klan.
1986: Hestenes dal.
1987: Mammutjegerne.
1990: Steppevandringen.
2002: Klippehulens folk.

Kanskje du mente nummer 6, De hellige hulers land? Den skal avslutte serien, og utgis den 29. mars. Ventetiden er altså snart over! :) Selv har jeg bare lest de to første, men har lyst til å lese resten også. Likte dem godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du har selvfølgelig helt rett! Jeg glemte bort Mammutjegerne i farta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sue Graftons, alfabet serie er jo bra. Lettlest krim med mye humor. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vil du ha en god latter så er bøkene om Discworld av Terry Pratchet å anbefale, jeg støtter også anbefalingen av The Dark Tower

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig i Discworld! Fantastisk serie. Humor, parodi og satire i bøttevis. Lettlest og morsomt. Som vanlig best på originalspråket. Det finnes også en nettside med info om hva bøkene "handler" om, sånn mellom linjene. Den ene boka, Lords and Ladies (? har dem ikke foran meg i øyeblikket...), er en parodi på En midtsommernatts drøm, for eksempel. Maskerade er en parodi på The Phantom of the opera. Dette er fargesprakende og fantastisk på alle måter. Leser disse bøkene om igjen og om igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må nok si "Seks søsken" av Joan Lowery Nixon, jeg leste den for mange mange år siden, og den gjorde et kjempesterkt inntrykk på meg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stephen King - Det mørke tårn; er en fantastiks serie :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste om serien nå, denne skal absolutt leses! Stephen Kings bøker pleier jo å være skikkelige pageturnere, så regner med dette også er det! Takk for tips :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har byrja på den serien 2-3 gongar, men klarer ikkje heilt å la meg rive med. Vert serien betre etterkvart?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samme opplevelsen har jeg. Mannen min anbefalte meg den, men jeg kommer ikke videre i den. Jeg synes den fenger lite og er direkte kjedlig faktisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble ikke helt revet med jeg heller etter første boken men King skriver knakende godt så jeg fortsatte og etter bok to var jeg solgt :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var godt å høyre. Eg har lese teikneseriane som tek for seg handlinga før 1 bok, og synes heile konseptet verkar svært spennande - trur eg får prøve meg på King igjen, berre synd eg har så lang leseliste...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg her også slukt denne serien om Rolands søken etter det mørke tårn. Det var fjor sommers "prosjekt". Etter min mening så ble bøkene bare bedre og bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"A song of ice and fire" av George R.R. Martin er den bokserien eg likar best nett no (no er det berre litt over ein månad til tv-serien byrjar!!)

Når det kjem til teikneserieroman-seriar har eg mange favorittar: Sandman, Preacher, Fables, Bone, Y - the last man og Elfquest.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

The vampire academy(ikke kommet ut på norsk,mn ikke vanskelig å lese,ikke noe avanserte engelske ord.) stephanie plum serien av janet evanovich the mediator av meg cabot alle marianne curly sine bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Harry Potter bøkene er jo en soleklar favoritt, har både lest og hørt de på lydbok mange ganger! Ellers elsker jeg Twilight- sagaen, og holder for tiden på med Vampire Diaries- serien. Fikk nettopp den siste boka i posten :) Ser her at det er flere serier jeg burde få med meg, alltid kjekt å se hva andre leser. Har oppdaget mange perler etter å ha blitt en "ekte" bokelsker ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min yndlings serie er Den sorte dolks brorskap. Skrevet av J.R Ward. Du burde sjekke den ut :) Det er med vampyrer..

Og bortsett fra det så er self. Harry Potter også en favorit her :P

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leser lite serier. Liker enkeltstående bøker bedre, for føler at jeg liksom får med meg mer av den grunn. Men har så klart lest Harry Potter<3 Og da jeg var litt yngre leste jeg "De svarte ridderne" av Margit Sandemo, en veldig spennende serie som jeg leste i ett strekk, med bare mat og dopauser imellom(og litt skole da..hehe.) Jeg likte også Pelle og Proffen bøkene, samt Frøken Detektiv som yngre. Men nå i senere tider har det blitt nesten bare frittstående bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene om Harry Potter har vært en favoritt i flere år for meg også. Trilogier som Bartimeus-trilogien og Den Mørke materie har også vært likt. Nå holder jeg og lillesøster på med serien om Percy Jackson. Men ved siden av pensum blir det lite lesing av skjønnlitteratur, det som blir lest er mest enkeltstående bøker, hvis ikke forsvinner jeg bare inn i en eller annen serie som tar en evighet å lese, også faller jeg fra pensum...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sookie Stackhouse serien uten tvil. Tidligere var det Sagaen om Isfolket, men den deler nå andreplassen med Harry Potter. Jeg har aldri vært borti bøker som griper meg på den måten Sookie Stackhouse bøkene gjorde.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har dessverre sett hele serien, men burde kanskje lese bøkene allikevel? :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

True blood tenker du? Jeg har sett de tre sesongene som har kommet ut, men de viker endel fra bøkene. Bøkene er mye bedre og man får et helt annet innblikk i den verdenen de lever i. Synes også karakterene er ganske annerledes i bøkene enn i serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig. I bøkene ser vi alt fra Sookie sin side, mens vi i serien får se ting som Sookie ikke er med på. Serien har flere hovedpersoner, mens bøkene bare har en. Men jeg syns det er kjempefint at serien skiller seg noe fra bøkene, da blir det enda mer spennende å se på selv om alle bøkene er lest. Plottet er jo det samme, men veien til løsningen er ikke like "rett" som i bøkene. Og i serien henter de ting fra flere av bøkene, sånn at vi nå i sesong 3 får med oss ting fra bøker som er senere enn 3. (kjenner at jeg formulerer meg dårlig så sent på kvelden...). Poenget er: Selv om du har sett serien, burde du lese bøkene :-) De er kjempespennende, selv om du vet hva som skjer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må si meg enig her, man kan ikke sammenligne bøker og TV-serie direkte. Noe som både er positivt og negativt. Jeg liker begge delene, og ha med meg serien selv om bøkene er lest (har heldigvis ikke lest alle ennå, så har noen igjen å kose meg med ennå).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

OK, da må jeg nok gi dem en sjanse :-) Men først skal jeg lese Lushons plater, Anubis og Evercity av Andreas Bull-Hansen, dystopisk science fiction som visstnok skal være veldig bra... Skal hente første bok på biblioteket i dag :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

HanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHarald KHeidiMads Leonard HolvikElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupsiljehusmorHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lundtommy meyerSynnøve H HoelTonje Sivertsen