En ganske bra krim, men er den veldig spennende? Nei, heller litt traust, men likevel underholdende på en stillferdig måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg har lest alle bøkene i serien, jeg elsker alle sammen, men "Røsten" er av en eller annen grunn min favoritt. Jeg er forsåvidt enig i at flere av de andre er bedre rent spenningsmessig sett, men det er noe med de mørke og dypt tragiske karakterene i denne boka som gjør et sterkere intrykk på meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke lest alle, men 4 eller 5. Røsten er også min favoritt. For det første fordi det er noe interessant ved karakterene. Forfatteren greier å tegne et nyansert og godt bilde, ikke bare av de levende personene som vandrer inn og ut av hotellet, men også av den døde julenissen. Det er det ikke ofte man ser i moderne krim. Hotellet som krimscene sender tankene over mot Agatha Christie på sitt beste. Det er også flott at vår kjære helt i denne boka kommer til et slags veiskille, etter at han mer eller mindre har stått i stampe gjennom 3 eller 4 bøker, noe som illustreres ved at han faktisk flytter inn på et kaldt hotellrom midt i jula. En slags katarsis midt i mordgåten. Boka er full av motiver, noe som gjør den spennende. Dessuten gjør forfatteren igjen dette lille mesterstykke å lage en parallellhistorie med mishandlingen av den lille gutten, som tematisk forsterker hovedfortellingen. En absolutt gjennomført og bra krimroman.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syns de første bøkene hans var mye mer "krim" enn det de siste har vært.. Min favoritt er og blir Myren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest alle bøkene, og likte også Myren best av dem. Spennende og mer "krim", akkurat som du sier. Samtidig er det noe spesielt med den islandske stemningen og Erlendur selv likevel, så jeg må bare kjøpe og lese dem uansett ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Brit HonningsvågVibekeGroMonica StubkjærJan Erik  OlsenDolly DuckMarianne  SkageTine SundalHanne MidtsundKirsten LundSolveigSimen "Boktimmy" IngemundsenAnjaHeidiHarald KElin FjellheimBerit RGunillaKay NilsenIdaMcHempettLeseberta_23EmilieskHallgrim Barlaupingar hNeda AlaeiLibraritas vBeathe SolbergJulie StensethAnniken LVannflaskeRufsetufsaEllen E. MartolTone SundlandEli SeimrubbelVidar RingstrømEster SLailaLillevi