du har mykje å gle deg til! start f.eks. med nr 12 og 17.
En utmattende bok hvor det var langt mellom høydepunktene. Kunne blitt en grei avrunding av serien hvis den var redigert ned til en fjerdedel. Hvor var redaktørene?
Jeg har nettopp vært i New York og i Lahore. Se mer her: http://bibliotekareneanbefaler.blogspot.com/2011/12/changes-er-pakistaner-han-har-bodd-i.html
Du får så mange andre boktips i tillegg på den bloggen!
Jeg har skrevet om boka her på denne bloggen: http://bibliotekareneanbefaler.blogspot.com/search?q=hamid
Ei utradisjonell krimbok, godt alternativ til "formel-krim"
Likte denne. Les mer på Bibliotekarene anbefaler: http://bibliotekareneanbefaler.blogspot.com/2011/09/flaggermusenes-by-av-dario-fo.html
ja her var det både komedie og tragedie. Eg har skrive om boka her: http://bibliotekareneanbefaler.blogspot.com/2009/10/stille-dager-i-mixing-part-erlend-loe.html
Ja, her var det mye dårlig språk: oversetteren må nok ta skylden for en del av det. Det er viktig å vite forskjell på hennes og sin/sine. Dessuten innføres to nye fargeopplevelser: smaragdgrønne oliven og lasurblått. Sånt slurv trekker ned leseopplevelsen for meg, altså.
Leste den for andre gang nå i høst. Minst like bra som første gang. Håper han skriver flere bøker!
Leste den i ettermiddag for seksåringen. Kjempeopplevelse for begge. Likte spesielt den vågale historien om hun som ble forlatt på soverommet og tok blodig hevn.
Alltid en fest å lese, selv om den ikke er særlig dyp. Eggens forsøk på Haugesund-dialekt er pinlig lesning.
Omgrepet sommarbok festa eg med med for første gong i ein bokhandel for eit par år sidan. Eksepeditrisa anbefalte ein engelsk undehaldningsroman, og kalla det ei "koseleg sommarbok". Boka var ok, men for meg er ikkje slike lettleste bøker det eg forbind med sommar. Ferie og god tid gjev rom for fordjupning og ettertanke. Så om sommaren vel eg gjerne tyngre stoff, gjerne tjukke (så varer dei lenge). Den eg hugsar best blant sommarbøkene min er utan tvil Jeffrey Evgenides si "Middlesex" fra Kretaferien i 2005. Og "Other women" av Lisa Alther. Den fylgde med i ryggsekken på interrail-turen i 1987. Sommarene er jo enno ikkje over enno, men eg trur det skal noko til for å finna ei like god bok som Simon Mawer si "Glassrommet" i år.
Ga opp etter tre måneders slit. Krevende og litt masete krim som ikke engasjerte meg, langt unna hans beste.
I overkant pratsom og full av selvfølgeligheter. Les heller Alt om min kjæreste av samme mann.
Leste muligens denne på feil sted: På toget fra Stavanger til Sandnes gjennom et par uker. Språket og handlingen er såpass intrikat og dvelende at den nok bør leses med større ro enn en togvogn. Det er kanskje en god bok. Men ikke som toglektyre.
Nei, ikkje like god, men ein 5ar er jo også ein bra karakter, sjølv om 6 er best, sant?
Det var julegåvene til mine 4 gutar: Til 12-åringen: Stavanger-mysteriet av Bjørn Sortland Til 15-åringen: Fengslet av Bjørn Arild Ersland Til 19-åringen: Før jeg brenner ned av Gaute Heivoll og han på 50 fekk Løp din egen maraton av Grete Waitz
Ja, då eg las Innsirkling 1 av Tiller og Venstre hånd over høyre skulder av Selma Lønning Aarø. Begge handla om ein som er falt i koma, og tre personanar som kjenner han fortel om han - og seg sjølv. Då måtte eg tenkja på Sirkusdirektørens datter av Jostein Gaarder. Kvifor? Les den så får du sjå.
To gonger har eg tenkt: Yess, akkurat slik måtte boka bli på film, og dei rette skodespelarane fekk hovudrollane 1 Nålen av Ken Follett (Donald sutherland) 2 Timene av Michael Cunningham (Julianne Moore, Meryl Streep og Nicole Kidman)
Elles er eg samd med dei som meiner at Mannen som elsket Yngve var ei god filmatisering. Kanskje ikkje så rart: forfattaren sjølv skreiv manus.