Jeg leser også flere bøker samtidig og de ligger overalt i huset, til min samboeres store irritasjon ;) Jeg leser i sofaen i stuen og skal snart skaffe meg egen lesestol. Jeg har også alltid med en bok når jeg er ute og leser når jeg venter på tog, buss og annet. Det har hendt at jeg blir irritert når toget ruller inn på stasjonen jeg skal av, fordi jeg er midt i et spennende parti i boken.
Ellers er jeg som flere avhengig av å lese på sengen, og det hender ofte at jeg legger meg en time før samboeren min for å få lest nok. Når han har lagt seg, leser jeg med god lommelykt. Kanskje ikke helt bra for synet, men er blitt en vane.
Uff -nå må jeg si jeg gleder meg skikkelig til å lese denne boka... Var veldig i tvil om jeg skulle kjøpe Drømmehjerte nettopp på grunn av frykten for det som nevnes her;kliss=klisjé. Det blir nok en stund til jeg prioriterer denne! Men som mangeårig bokelsker vet man jo at man må velge bok etter stemning og humør - den skal få en sjanse!
Jeg likte "Menn som hater kvinner" mye bedre enn boka, men skulle ikke så mye til i og med at boken ikke falt helt i smak hos meg. Synes de skandinaviske filmselskapene generelt er dyktige når det kommer til å filmatisere skandinaviske krimbøker, enten i form av film eller tv-serier.
Ellers blir jeg som regel mektig skuffet hver gang jeg ser en filmatisering av Stephen King sine bøker. "Drømmejegerne" er en av de verste. Det er kun "Den grønne mil", "Carrie", "The Shining" og "Frihetens regn" som scorer godt hos meg. ( om jeg skal plukke ut noen) Noen andre har vært sånn helt greie, men som regel klarer aldri regissørene og manusforfatterne å formidle alt som er i bøkene hans og innimellom skriver de om historien og slutten så den blir nærmest helt ugjenkjennelig.
Jeg foretrekker forøvrig alltid å lese boka før jeg ser filmen.
Samme her :)
Hvis du vil ha noen gode, gamle klassikere kan "De dødes tjern" "Døde menn går i land" og "Nattmennesket" av André Bjerke ( Bernhard Borge) anbefales. Samt Agatha Christie: Ti små negerbarn og Mord på Orientekspressen.
Jeg gjør også noe lignende: har et eget word dokument med leseliste over alle bøkene som skal leses, og et eget dokument hvor jeg skriver anmeldelser av alle bøkene etterpå. Ved årets slutt printer jeg ut arkene med anmeldelser og tar vare på dem. I og med at jeg er glad i å katalogisere på den måten, er bokelskere et flott sted :)
Min "greie" når jeg leser, er at jeg alltid må se hvor langt det er til neste kapittel når jeg skal starte på ett nytt.
Jeg har ofte undret meg over hva som gjør at noen bøker selger i bøtter og spann, mens andre blir forbigått i glemsel. Twilightserien er ett eksempel, men jeg kunne selvsagt nevnt mange, mange flere. Og det som ofte forundrer meg er at det slettes ikke er slik at bestselgerne nødvendigvis er de bøkene som er best skrevet eller har den beste handlingen. I motsetning til mange andre synes jeg ikke "Menn som hater kvinner" var så original og genial som mange skulle ha det til og jeg undrer meg mang en gang på hvorfor den selger så godt.
Avisomtale spiller selvsagt en rolle, jeg innrømmer glatt at jeg kan la meg friste til å kjøpe en bok utifra forhåndsomtalen, men langt fra alle bøker som nevnes ofte i media blir bestselgere. Se bare på biografien til Mia Gundersen eller noen av bøkene til Ari Behn. Spørsmålet er, hva annet må til for å skape dette? ( Og jeg vet jo at om noen visste svaret på dette, ville de vært en rik forfatter - men jeg synes det er et interessant emne å reflektere over)
Det ble ikke sagt i intervjuet og jeg har ikke funnet noe i vårlistene til aschehoug, så da antar jeg at den kommer til høsten.
Margit Sandemo utgir biografi på Aschehoug i år:
http://www.nrk.no/nyheter/kultur/litteratur/1.6998516
Patterson skriver godt og spennende, og med mer dybde, på egen hånd. Hvis du ikke har lest noe av ham før vil jeg anbefale "Jack & Jill", som på mange måter kan minne litt om "Postcard killers på noen punkter. Bare at den er mye, mye bedre. http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=116923&rom=AK
Et par av hans mest kjente og beste som bør leses er "Along came a spider" og "Kiss the girls". Disse ble også filmatisert på 1990-tallet og filmene er også bra.
Jeg tror også betalingsbetingelsene er en av grunnene til at mange handler der. I tillegg til å kunne betale med kredittkort eller få faktura som følger pakken, slik man kan i andre nettbokhandler, er det også mulig å betale bøkene via rentefri avbetaling på et valgfritt beløp i månedene - for eksempel 200 kroner, 300 kroner etc. Du har også muligheten til å betale en gang i kvartalet. Disse tingene er jo veldig greit om man for eksempel er student og/eller har dårlig råd.
Huset til familien Hill var dødt. Hun så bortover gaten og tenkte på at hver eneste nabo hadde kommet til begravelsen til Spencer. De hadde vært stillferdige i sin støtte, tilbudt en trøstende skulder, prøvd å skjule anklagen i blikkene sine. Men Betsy så den. Alltid. De ønsket ikke å sette ord på den, men de ønsket inderlig å legge skylden på henne og Ron - for på den måten kunne ikke noe slikt skje hos dem. Nå var alle borte, alle naboene og vennene. Livet forandrer seg egentlig aldri dersom en ikke hører til familien. For venner, til og med nære venner, er det som å se på en trist film - en blir oppriktig rørt, og en har det vondt, og så kommer det til et punkt der en ikke ønsker å føle tristheten lenger, så en skrur av filmen og går hjem. Det er bare familien som blir tvunget til å holde ut.
Det vil bli noe begrenset hva man kan få tak i av ny norsk litteratur på lesebrett selv etter 16. mars. Aschehoug og Oktober kommer ikke til å gi ut e-bøker før de har fått fremtvunget momsfritak på disse.
http://tomegeland.blogspot.com/2010/02/nei-til-moms-pa-e-bker.html
Tusen takk for mange spennende tips :) To av dem hadde jeg ikke hørt om og Murakamis bok har jeg aldri vurdert. Men nå skal de opp på leselisten :)Gleder meg til å lese dem.
"1001 bøker du må lese før du dør" er veldig ok for bokelskere. Det eneste aberet er at listen over bøker man gjerne vil leste plutselig blir mye, mye lengre :)
Jeg gikk temmelig amok i går og i likhet med Tone Lilleenget By har jeg jo egentlig mye her hjemme som skulle vært lest, men pytt sann.
Et lite utdrag av det jeg har kjøpt: Joseph Conrad: Mørkets hjerte Tracy Chevalier: Uskyld Christopher Moore: Blod på hjernen Katie Hickman: Fanget fugl Jo Nesbø: Hodejegerne Gregory David Roberts: Shantaram Per Petterson: Ut og stjæle hester Tove Nilsen: Vingetyven Victoria Hislop: Øya Og biografiene om Wenche Foss, Mia Gundersen og Sigrid Undseth.
ps: Hvordan får jeg til å lage liste slik at de vises etter hverandre? Funker ikke her.
De kan egentlig ikke sammenlignes. Menneskehavn er mye mer krypende og psykologisk. Jeg elsket begge to, på hver sin måte og jeg synes han skriver godt. I Menneskehavn er det ganske tydelig at han er inspirert av Stephen King.
Går og gleder meg til det kommer ny bok av ham. Den skal komme på svensk i løpet av året.
Ja :) Jeg mimret til den påsken da den kom ut. Skaffet meg også Malstrøm. Håper de andre kommer på dvd etter hvert. Litt nostalgi med de gamle påskekrimmene ;)
Veldig morsom diskusjon :)
Jeg tror Kine vil like disse:
J.R. Ward: Covet ( Ny bok i ny serie fra hennes hånd, har ikke lest den selv enda men har hørt at den er bra) http://www.play.com/Books/Books/4-/10424197/Covet-Vol-1/Product.html
Alyson Noel: Evermore ( Første bok i serien "Immortals". Kan minne litt om Twilight, men er etter min mening mye bedre skrevet og har flere overraskelser) http://www.play.com/Books/Books/4-/11521140/The-Immortals-Evermore/Product.html
Serien Anita Blake av Laurell Hamilton ( Første bok kommer på norsk i juni, men på engelsk er det utgitt over 17 bøker hittil)
Craig Russel: Broder Grimm (Overraskende bra om en seriemorder.) http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=2587787
Karen Rose: Die for meg ( Nok en bok om en seriemorder ) http://www.play.com/Books/Books/4-/3482988/Die-For-Me/Product.html
Dette ble en veldig mørk anbefalingsliste innser jeg ;)
Hvis du tenker på fiction lander jeg på "Fluenes Herre". Rett og slett fordi jeg tror alle kan ha noe å lære av den og fordi jeg synes det er en viktig bok.
En bok jeg leste nylig "Sammen til verdens ende" om et par hvor hun får kreft, er også obligatorisk synes jeg. Det gjorde noe med meg og synet mitt på eget liv og menneskene rundt meg. Jeg tror ofte vi har godt av å bli minnet på at vi ikke er udødelige og at det ofte er de små ting som teller, for å nevne noe.