Jeg ønsker å fortsette i lesesirkelen
"And ever since I was little my mother had told me, if you don't know something, go to the library and look it up."
The story of a lonely boy, a mysterious girl, and a tormented sheep man plotting their escape from a nightmarish library, the book is like nothing else Murakami has written.
I think Murakami wants to tell us something:
I think the setting in short novel represents loneliness, fear, loss, pain..
I think the beautiful voiceless girl represents love and strength.
Konseptet med å finne bilder fra gamle dager og å dikte en historie rundt disse, appellerte til meg. Jeg valgte å lese denne pga en leseutfordring og fordi jeg som lærer liker å ha bøker å anbefale ungdommene mine. Jeg leste den på engelsk samtidig som jeg hørte den på lydbok - det synes jeg fungerer veldig bra - får engelsk inn på to måter. Jeg synes historien var veldig spennende. Dette er en ungdomsroman jeg kan anbefale til andre - tror ungdommene vil like den.
Hvor fant du listen?
Den kan legges inn ved at du finner bildeadressen i sett inn bilde ikonet (nr. 2 fra høyre)
når du starter med å lage lister her på Bokelskere :)
Bare hyggelig - kos deg, Marte Onarheim :)
Jeg tror der er bøker til alle punktene på listen, men den er vel ikke helt klar enda, er vel "bare" 48 punkter av 52 til nå for 2020. Der kommer vel en komplett liste i desember eller til nyåret :)
Løperne er Ikke en lett bok å omtale - her er MYE.
Denne essayistiske, kollasjaktige romanen omtales som et mesterverk. Jeg er ikke der når det gjelder mine meninger og følelser etter å ha lest boken.
Romanen er svært modernistisk i sin form - man kan vel kalle det et intellektuelt prosjekt. Her er ikke en historie å følge. Det får meg til å føle meg svært delt etter å ha lest denne boken. Boken er svært interessant, men litt vel fragmentisk etter min smak, og krevende å lese. Tekstene varierer i lengde, form og innhold, og er dermed så godt som umulig å sammenfatte. Tokarczuk skriver godt, og som sagt er mange av tekstene svært interessant og givende.
Jeg kan forresten anbefale Tokarczuk sin roman "Før plogen din over de dødes knokler" - en fantastisk roman - viss du foretrekker sammenhengende historier framfor kollasj.
Ikke en lett bok å omtale. Denne essayistiske, kollasjaktige romanen omtales som et mesterverk.
Romanen er svært modernistisk i sin form - man kan vel kalle det et intellektuelt prosjekt. Her er ikke en historie å følge. Det får meg til å føle meg svært detl etter å ha lest denne boken. Boken er svært interessant, men litt vel fragmentisk etter min smak, og krevende å lese. Tekstene varierer i lengde, form og innhold, og er dermed så godt som umulig å sammenfatte. Tokarczuk skriver godt, og som sagt er mange av tekstene svært interessant og givende.
Løperne forteller om et liv i bevegelse i form av reiseskildringer fra vår moderne verden, men tar også historiske tilbakesteg til tidligere århundre.
Jeg kan forresten anbefale Tokarczuk sin roman "Før plogen din over de dødes knokler" - en fantastisk roman - viss du foretrekker sammenhengende historier framfor kollasj.
Har den også. Står i hyllen og venter på å bli gjenoppdaget
En av mine store favoritter. Jeg husker Kungsgatan som en fantastisk god bok. Selv om jeg har lest den flere ganger, så er det såpass lenge siden at den godt kan leses igjen. Et godt valg!
Så bra at du vil foreslå den. Selv om jeg har lest den for noen år siden (ca. 14 år), så leser jeg den gjerne igjen. Husker den som en flott bok - er veldig begeistret for Hamsun sine verk.
Mitt forslag er:
Bakgrunnen for å velge denne er mange.
Har et ønske å bli bedre kjent med Olav Duun, en av våre fremste forfattere, sikkert den
viktigste nynorskforfatteren fra første halvdel av 1900-tallet.
Olav Duun er flere ganger blitt nominert til Nobelprisen.
"Medmenneske" står på listen over Århundrets bøker.
Romanen regnes som et høydepunkt i forfatterskapet, og er den første i en triologien om Ragnhild.
Det er jeg gjerne med på :)
Lager du en egen tråd til dette, eller skal vi fylle på med forslag her?
En god ide :)
Jeg har ikke lest mye av Murakami, men nok til å ville lese mer.
Det er noe med skrivemåten hans som fascinerer.
Kunne vært kjekt å hatt en lesegruppe/lesesirkel for lesing av Murakami.
Jeg har noen bøker i hyllen som skal leses nese år (Underground, Kafka på stranden, IQ84).
Hadde det gått an å legge inn litt forslag nå i løpet av desember, og starte med avstemning i januar?
Oppfølgeren til Bjørnstad. Etter de fryktelige hendelsene som rystet Bjørnstad i den første boken, forteller Vi mot dere om månedene etterpå. Bestevenninnene Maya og Ana tilbringer sommeren på en bortgjemt øy og forsøker å glemme verden rundt seg. Men ingenting blir sånn som de håper. Rivaliseringen mellom Bjørnstad og Hed vokser til en kamp om penger, makt og overlevelse som eksploderer når de to hockeylagene møtes. Samtidig avsløres en ung spillers innerste hemmelighet, og et helt samfunn tvinges til å vise hva det egentlig står for. En fortelling om lojalitet, vennskap og kjærligheten som utfordrer alt.
Hat kan være en svært stimulerende følelse - verden blir både lettere å forstå og mindre skrekkinnjagende. Viss man deler alt opp i venner og fiender - vi og de andre, gode og onde.
Den letteste måte å forene en gruppe på, er ikke med kjærlighet - for kjærlighet er vanskelig. Den stiller krav. Hat er enkelt. Så det første som skjer i en konflikt, er at de velger side, for det er lettere en å prøve å holde to tanker i hodet samtidig. Det andre som skjer er at vi søker de faktaene som bekrefter det vi vil tro. Det som er deiligst. Det som lar livet gå videre som vanlig. Det tredje er at vi avhumaniserer fienden. Det er mange måter å gjøre det på. Men ingen er lettere en å ta fra henne navnet hennes.......
(Kap 35)
Du får bare øyeblikk
Hei
Jeg opplever også boka som interessant, men utfordrende å lese pga fragmenteringen.
Det er en vanskelig bok å definere, hva er dette; en dagbok, en samling filosofiske refleksjoner, noveller, reisefortellinger, et reisestudium. Jeg må innrømme at det er utfordrende å se sammenhengen mellom fragmentene ut over at boken handler om en eller annen form for vandring/bevegelse enten på det fysiske eller psykiske plan. Der er mange interessante passasjer innimellom de "vanskelige" fragmentene. Jeg vil tro at utfordringen kommer av at min/vår hjerne er "programmert" til å danne sammenhenger - muligens fordi de fleste bøkene vi leser har et plot.
Interessant det du nevner om hvalen. Et søk om Moby Dick viser at mange ser en tydelig
likhet mellom "Flights" og Moby Dick. Jeg har dessverre ikke lest Moby Dick. En blogger skriver:
"I have heard that this book shares so many similarities to Moby Dick and I have never wanted to read this Herman Melville classic more. Although I might simply read Moby Dick just so I can reread Flights"
Personlig tror jeg ikke at jeg kommer å lese Moby Dick for å kunne lese "Løperne" på nytt.
"Før plogen over de dødes knokler" er betraktelig enklere å lese (sammenhengende roman), og et svært bra valg - lykke til med lesingen. God helg!