Den største komplimenten jeg kan gi en bok, er at den vekker lesebegjæret i meg, at jeg lengter etter å tilbringe tid sammen med boka, at jeg lengter etter å komme hjem til den, få være sammen med den igjen. Det er ikke mange bøker man har det slik med, nesten ingen. Men de finnes.
Her er alleboktitlene nevnt i boka Livet! Litteraturen! av Tor Eystein Øverås.
Bøker jeg ikke finner på Bokelskere:
Ingen må tvile på at romanene og filmene er det viktigste i livet. De snakker om romanene og filmene som om de var virkelige - ja, virkeligere enn virkeligheten selv.
Hva skal det være for å leske ganen sammen med det kokte villsvinet? Varmt vann? Lunkent øl? Eller kanskje litt iskald rødvin?
Om to tusen år eller så kan dette bli en akseptabel plen!
«Jevnt over var nordmennene svært elskelige, men de er litt usjarmerende.»
Holder på med lydbokutgaven nå. Synes det passer fint med Spasskij/Fisher i sjakk-vm i boken samtidig som Magnus Karlsen gjør en hederlig innsats i nåtid! Det snakkes også mye om tuberkulose i boken. Jeg var i dag i et møte i LHL hvor økningen av tuberkulose i Norge i dag faktisk var et tema. Det ble også snakket om at Island har høyest forekomst av astma blandt barn, kanskje nettopp på grunn av tidligere generasjoners tuberkulose. Boken blir liksom litt mer, når man får slike ekstra facts. Ellers savner jeg de vanlige hovedpersonene..
Her er alleboktitlene nevnt i boka Livet! Litteraturen! av Tor Eystein Øverås.
Bøker jeg ikke finner på Bokelskere:
Jeg har omlag 600 uleste bøker i hyllene og leser ca 90 i året, mange av dem låner jeg på biblioteket. Vet ikke hva et akseptabelt nivå av ventebøker vil si, jeg tenker at 100 er et hyggeligere tall enn 600. Det vil uansett ta noen år å nå dit og hvordan unngå å kjøpe nye bøker i mellomtiden? Det aner meg at jeg aldri vil klare å komme á jour. Det blir som med mine kjære onkel som skulle bruke sin tid som pensjonist til å rette ut gamle, bøyde spikre - han rakk det aldri!
Jeg har hatt kjøpestopp lenge med unntak av noen 5 kroners bøker jeg har plukket med meg fra biblioteket. Jeg måtte imidlertid gå innom opphørssalget til Reveenka i Storgata i Lillestrøm (siste åpningsdag 13. desember). Det var masse krim, serier, fagbøker, klassikere, tegneserier mm. Jeg kjøpte innbundne bøker (4 for kr. 100,-).
Kosakkene Leo Tolstoi
De mørke kilder av Johan Borgen
Lillelord av Johan Borgen
Buddenbrooks av Thomas Mann
Historien av Elsa Morante
Foucaults pendel av Umbeto Eco
Rebus' siste spor av Ian Rankin
De dødes navn av Ian Rankin
Jeg kunne plukket med meg mye mer, det var mye som matchet ønskelisten min. Det var imidlertid første stopp på butikkrunden, så jeg orket ikke å bære mer. Da jeg kom hjem lå Greven av Monte Christo, Den hemmelighetsfullle øya og En verdensomseiling under havet og ventet. De har jeg bestilt til gutta i huset, så de teller vel ikke? Rart det skal være så vanskelig å la være å kjøpe bøker..
Jeg leser Lord Byrons Don Juan for tiden. Det blir ikke så mange versene hver dag og det er mange sider, så dette verket vil nok være med meg lenge. Jeg fant ut at bøkene ikke har blitt lånt ut til noen etter at de ble kjøpt inn til biblioteket i 2007, så det gjør vel ingenting om jeg har dem i noen måneder. Nå blir de iallfall lest!
Som avslapningslitteratur leser jeg Trolldomskraft av Magnhild Bruheim. Det er en ungdomsbok om heksebrenning. Jeg har lest litt om temaet tidligere, så det er greit å lese om hvordan disse prosessene kan ha foregått i romanform. Jeg liker språket/dialekten Bruheim bruker, så jeg må nok lese en av hennes bygdekrimbøker også.
Lydboken jeg holder på med er Ilden øye av Jorunn Thørring. Det er litt irriterende med ulike dialekter (samisk/tromsødialekt/bokmål) og tolkning av diverse kvinnestemmer. Det er mulig at
oppleser Trond Peter Stamsø Munch gjør en god jobb, men når man først begynner å irritere seg... Regner med å bli ferdig med den i helgen.
Ellers gleder jeg meg over at det ikke er snø og over at utetemperaturen er levelig. I dag blir det nok en pubtur for å feire den laaange høsten! God helg alle sammen!
15 ting jeg har lært av min mor
Luksus er bra, men kreativitet er bedre. En morsom lek er derfor å gå innom en ti-dollar-butikk og plukke ut et antrekk som du kanskje kommer til å ha på deg på Oscar-utdelingen (eller til skoledansen i sjette-klasse).
Fortauet er ikke så skittent som du tror.
Barbie er misdannet. Det er greit å leke med henne så lenge du har det klart for deg.
Hvis du har en dårlig følelse når det gjelder noen, ikke vær redd for å fornærme dem. Bare løp. Høflighet er det som skaffer deg en stjålet pung. Eller en «stjålet pung».
Relatert til forrige punkt: Hvis noen sier «Jeg er ikke ute etter å såre deg» eller «Jeg er ikke en drittsekk», er de antakelig det. De som ikke er drittsekker, har sjelden behov for å understreke at de ikke er det.
Kjeft aldri på andres barn. Snakk heller dritt om dem bak deres ryggen deres.
Det er greit å ignorere dress code når man er en «kunstner». Folk vil tenke at du opererer på et annet nivå, og brått bli usikre på egen fremtoning.
Hvis noen ikke svarer på e-mailen din innen seks timer, betyr det at de hater deg.
«Asshole» er ikke et banneord. Selv ikke hvis du legger til «little fucking» foran.
Det er bedre å spise litt av alt, enn veldig mye av en ting. Hvis det ikke går, spis veldig mye av alt.
Respekt er ikke noe du oppnår ved å skremme folk og være intellektuell bøllete. Det er noe du får fordi du i årevis har behandlet folk slik du vil at de skal behandle deg, og ved å holde fokus på målet.
Hold vennene dine nær deg. Kjøp noe kult til fiendene dine.
Hvorfor bruke to hundre dollar i uken på psykolog, når du kan bruke hundre og femti i året på et medium?
«Av og til lukter en hund en annen hund i baken, og liker simpelthen ikke lukten.»
Først familie. Så jobb. Så hevn.
Jeg har kastet meg over Lord Byrons Don Juan. Etter nesten 40 sider med forord og ditt og datt er jeg klar for selve eventyret. Jeg leste Childe Harolds pilgrimsferd tidligere i år og ble veldig begeistret for både Byron og Geir Uthaugs gjendiktning. Det kiler derfor i magen av forventning når jeg har 8-900 sider med vers å kose meg med. Jeg føler meg dog litt som fru Sær Særesen. Det er neimen ikke mange som har Byron på leselisten. Jeg lånte bøkene på biblioteket og ser at de ble kjøpt inn i april 2007 - og det er ingen som har lest dem før meg.
Eg sa aldri noko på skulen, der kvilte eg meg.
Jeg har opplevd ydmykelser av typen: kjøre et kne opp i testiklene til motspilleren min, oppdage under det intense lyset fra lyskasterne i studio at jeg har et tykt, sort hår som vokser ut av brystvorten og å finne en rekvisittkondom innsatt med glidekrem mellom rumpeballene mine sju timer etter at jeg har kommet hjem.
FLØYTELÅT
Eg trudde mobiltelefonen fløyta
og sprang
for å nå deg
Men det var berre ein trast
som sto på repeat
Makt, skapt av naturen - begjært av mennesket.
Har lest 3 kapitler og har vanskeligheter med å fokusere på teksten. Er det bare jeg som synes at dette er dørgende kjedelig lesning? Jeg har ikke bestemt meg for å droppe boken enda, men jeg tar i alle fall en pause.
Balzac døde i 1850, så han skrev vel neppe om nazister, men det er jo mulig at Hitler leste bøker av Balzac.
"Man slutter ikke å løpe fordi man blir gammel", sa Dipsea Demon (96). "Man blir gammel fordi man slutter å løpe."