utilsiktet familieportrett #3
opprett en twitterkonto
for hvert familiemedlem
tweet alle utsagn du husker
etter hver sammenkomst
ikke fortell det til noen
Tror det blir litt Jesusevangeliet på meg etterhvert også. Skulle egentlig hente den på biblioteket i dag, men de har rotet bort eksemplaret sitt (igjen!)
Jeg husker Middlesex litt for godt til å lese den en gang til. Helt greit at leseperioden er til midten av januar for min del.
Det er litt puslete deltakelse denne runden ja. Det henger muligens sammen med at vi går inn i en tid med mange forberedelser og arrangementer. Håper allikevel at flere stemmer, da jeg har lest Middlesex, men har veldig lyst til å lese Jesussvangeliet, humre!
i går spiste jeg en pakke
maryland cookies
følte meg 'høy'
Det var nettopp den jeg tenkte på!
Servitør var mer kjent, he-he! Det kan ta sin tid, ja. Husk at de samme ordene kommer igjen og igjen :-)
Jeg pusler meg for tiden gjennom siste boken i Johan Borgens triologi om Lillelord i mitt norske forfattere på B prosjekt. Neste forfatter må bli Oscar Braaten tror jeg, han har jeg fortsatt ikke lest noe av.
På øret surrer Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald, er svært fornøyelig surr. Jeg ble veldig skuffet over filmen, men det er nesten glemt nå. Det er ikke stort igjen, og den neste lydboken blir høyst sannsynlig en svensk krim.
Jeg er også innom Wordbrain nå og da. Er på nivå 28 av 30 (Astronaut). Sekretær finnes ikke hos meg, så det finnes sikkert flere versjoner.
Det kan bo noen utenfor verdensstaten, altså at vedensstaen ikke omfatter hele jordkloden. Dessuten kan man tenke seg at å gå til krig mot en fiende (oppdiktet eller reell) samler folket slik at de holder fred innad i verdensstaten.
Trist at du ikke kan sjefe i kesesirkelen lenger. Det har vært veldig behagelig og lettvint for oss andre!
Vi har lest mange gode bøker, men Middlemarch og Mesteren og Margarita er nok de jeg husker best i ettertid.
Takk for strålende innsats og håper du får en god førjulstid også :-)
Jeg ble så nysgjerrig på denne boken at jeg lastet den ned fra Nasjonalbiblioteket (Bokhylla.no) og nå klarer jeg ikke å slutte å lese i den. Jeg har kommet halvveis i boken og ønsker dere velkommen etter!
Hei! Den er solgt. :-)
Denne helgen skal jeg fortsette på Absalom, Absalom! som har måttet vike plassen for Mnem en stund. Den tar lang tid å lese og biblioteket vil vel ha den tilbake snart. Men jeg har også begynt å smuglese på Kallocain og har ikke lyst til å legge den på vent. Får håpe det blir tid til å lese i begge.
På øret surrer Gjøken galer som jeg ble veldig begeistret for. Jeg ville derfor finne ut mer om forfatteren Robert Gailbraith og fant ut at det var J.K. Rowling som sto bak pseudonymet. Så klart jeg liker det da! Det er uansett godt å få litt London-følelse inn i stua.
Denne boken har jeg virkelig kost meg med. Det har vært deilig å lese en tekst med så mye variasjon. Jeg har lite å tilføye kommentarene under bortsett fra at beskrivelsen av Olivers stadig mer sviktende hukommelse var skremmende lesning. Hørte på nyheten her om dagen at stadig flere dør av demens samt at det er ventet at 40.000 nordmenn vil ha denne lidelsen om 15 år.
Jeg synes at historien om Nem hadde noe dystopisk over seg. Det er mange enslige (ensomme?) sjeler i historiens nåtid. Det er det vel i virkeligheten også og man kan spørre seg om f.eks. mobiltelefon gjør kommunikasjonen mellom menneskene bedre enn før. Er det bedre å sende en beskjed enn å oppsøke noen? Er det lettere å ikke svare på en sms enn å ikke åpne døren?
Jeg vil uansett ha andre tanker enn før neste gang trærne frør seg og i mellomtiden forsøke å være takknemlig for denne ansamling av celler og mikrober som utgjør meg, enn så lenge ...
Vet om flere som har funnet mye trøst i diktsamlinger av Hans Børli, men da må man jo være åpen for å lese dikt i utgangspunktet.
Ny og ny.. Han ga ut sin første roman i 1984. Marco-effekten er den femte i avdeling Q-serien. Boken lå nok heller i en "bestselger-haug". Anbefaler alle avdeling-Q bøkene, mest på grunn av persongalleriet.
Det skal nok uttales på norsk. Kom over et klipp på bloggen hans som handlet om at han ble utestengt fra Facebook fordi navnet hans ble rart på engelsk ...
Jeg hadde planer om å rase gjennom Absalom, Absalom! før neste lesesirkelbok, men det kan jeg bare glemme. Det er en bok å lese langsomt, lange setninger, mange av dem innskutte samt en drøss parenteser å forholde seg til. Men det er virkelig gode setninger, så det får ta den tiden det tar. På lydbok surrer Noe til besvær. Jeg trodde det skulle bli irriterende å høre på Bjørn Sundquist tolke engelsk humor med nordnorsk vri, men det er faktisk helt greit. Jeg får nok gjort et godt innhugg i denne lydboken mens dagens suppeprosjekter skrider frem. Får se hva jeg klarer å trylle frem av en diger høne, oksekjøtt og mengder av høstens grønnsaker.
Jeg tipper det er ca 40 sider med illustrasjoner, svært lite tekst eller ingenting. Boka er delt i 3 deler, men forfatteren har jo gått bananas, så det er ikke sikkert det er lurt å inndele lesingen etter disse. Foreslår en leseperiode.
Thomas ble vel så fanget av ansvar og plikter etterhvert at han ikke tok seg tid til å tenke over sine valg. De var vel heller ikke reelle valg, heller et resultat av tradisjon og andre forventninger til ham. Det eneste jeg kan komme på som taler for at han kunne ønske seg Annas "gode gener" er i hans forargelse over musikken og at sønnen hadde arvet sin mors (svake?) kunstneriske sinn.