Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 54 sitater

"ingen steder er som hjemme. bimbobilen kjørte inn gjennom den elektroniske porten, den pansrede garasjedøren gikk opp og lukket seg bak ham, og så var han der. ingen politimann skulle noensinne tvinge ham til å forlate det. " Broder jeg er for gammel til atter å legge ut på på mine reiser", hadde kong Karl II sagt etter Restaurasjonen, og kongens syn var også hans. Martin Luther var også i tankene hans. "Hier stehe ich. Ich kann nicht anders". Martin Luther snakket ikke om fast eiendom , det er så, men det var også slik han følte det. Her står jeg, sa han til seg selv. Her sitter jeg også og arbeider og bruker ergometersykkelen min og ser på TV og bader og spiser og sover. Jeg kan ikke annet. "

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var kaldt novembervær, men de løp på stranden og lekte med en fotball, kastet smutt og drev med sine fjollete ordspill ( leken med Titler som ikke var helt gode nok, for eksempel: " Herr Zhivago, Et farvel til våpen, Klokken ringer for deg, To dager i Ivan Denisovitsjs liv , Mademoiselle Bovary , Forsytehistorien, Den digre Gatsby, Drosjesjåføren, Kjærlighet i influansens tid, Toby-Dick, Snag 22, Raspberry Finn") og det var ingen sikkerhetsvakter å se. I disse dagenes vennskap så han så han et svakt håp for fremtiden. Hvis Amerika ville la ham komme og leve stille og rolig på amerikansk jord for å se hvordan det gikk, var det hans beste mulighet for å finne en viss frihet på kort sikt. "

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I et fritt samfunn stilnet aldri diskusjonen om de store fortellingene. Det var selve diskusjonen som betydde noe. Diskusjonen var frihet. Men i et lukket samfunn prøvde de som hadde politisk eller ideologisk makt alltid å stoppe disse debattene. Vi skal fortelle dere historien, sa de, og vi skal fortelle dere hva den betyr. Vi skal fortelle dere hvordan historien skal fortelles, og vi forbyr dere å fortelle den på noen annen måte. Hvis dere ikke liker måten vi forteller historien på, er dere fiende av staten eller en forræder av troen . Dere har ingen rettigheter. Ve dere ! Vi skal komme og ta dere og lære dere hva det innebærer å si nei. "

Godt sagt! (2) Varsle Svar

PEN-medlemmene som var samlet på Louisiana museum for moderne kunst den kvelden, hadde ventet at hedersgjesten skulle være Günter Grass , og Grass var der da også, den ene i en lang rekke litterære skikkelser som i de årene sa seg villig til å opptre som hans "forkle". "Hvis Salman Rushdie er et gissel, da er vi også gisler," sa Grass da han presenterte ham, og så var det hans tur. "

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Danmark eksporterte store mengder fetaost til Iran, og hvis de åpenlyst ga seg til å fjeske med for en gudsbespotter , en frafallen og en kjetter, kunne ostehandelen bli skadelidende . Den danske regjering var tvunget til å velge mellom ost og menneskerettigheter, og i første omgang valgte de osten.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Når jeg bruker et ord," sa Lille Trille til Alice, i Eventyrland, " da betyr det det jeg vil at det skal bety - verken mer eller mindre." De som skapet "Newspeak"- Nytale- i Orwells 1984, visste akkurat hva Lille Trille mente, og omdøpte propagandadepartemenet til sannhetsdepartementet , og statens mest undertrykkende organ til kjærlighetsdepartementet.
"Islamofobi" var en tilføyelse til vokabularet i Lille Trilles Nytale. Det grep til analysens, forstandens og polemikkens språk og stilte det på hodet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når, ville han vite, var det blitt irrasjonelt å mislike en religion , en hvilken som helst religion, og mislike den dypt og inderlig ? Når ble fornuft gitt den nye beskrivelsen ufornuft ? når ble eventyrene til de overtroiske hevet over kritikk, utenfor satirens rekkevidde? En religion var ikke en rase. Det var en idé , og ideer sto (eller falt) fordi de var sterke nok (eller for svake) til å motstå kritikk, ikke fordi de var skjermet mot den. Sterke ideer hilste avvikende meninger velkomne."

Godt sagt! (6) Varsle Svar

En seriøs forfatter hadde skrevet en seriøs bok. Volden og truslene som den ble møtt med, var terroristisk og måtte bekjempes. Ja, men boken hadde vel krenket mange mennesker? Kanskje det, men angrepet på boken, dens forfatter, forleggere, oversetter, og bokhandlere var en mye større krenkelse. Så, etter å ha skapt uro, ville han bekjempe denne uroen som ble rette mot ham til gjengjeld , og ville ha verdens ledere forsvare retten til å være urokråke. "

Godt sagt! (1) Varsle Svar

" kjære leser,
Takk for dine vennlige ord om det jeg har skrevet.Er det meg tillatt å påpeke noe så elementært som at friheten til å skrive er nær beslektet med friheten til å lese, og at du ikke må få lesestoffet ditt utvalgt, gransket og sensurert av noe presteskap eller Krenket Samfunn? Når ble det slik at et kunstverk skulle defineres av dem som ikke liker det? Verdien av kunst ligger i den kjærligheten den skaper, ikke hatet. Det er kjærlighet som får bøker til å vare. Så vær så snill, les videre. "

Godt sagt! (6) Varsle Svar

" Det er lettere å komme inn i Edens hage
enn til USA. For å komme seg inn i paradiset trenger man bare å være god."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

PrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald K