" kjære leser,
Takk for dine vennlige ord om det jeg har skrevet.Er det meg tillatt å påpeke noe så elementært som at friheten til å skrive er nær beslektet med friheten til å lese, og at du ikke må få lesestoffet ditt utvalgt, gransket og sensurert av noe presteskap eller Krenket Samfunn? Når ble det slik at et kunstverk skulle defineres av dem som ikke liker det? Verdien av kunst ligger i den kjærligheten den skaper, ikke hatet. Det er kjærlighet som får bøker til å vare. Så vær så snill, les videre. "

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 8 svar.

En kan jo trekke den røde tråden et steg videre også - blir litt etter klipp-og-lim-metoden dette her, men søren heller... Friheten til å skrive sammenlignet med friheten til å lese, er identiske. I yttringsfrihetens navn kan nesten alt skrives, samtidig står enhver fritt til å tolke det skrevne. Det er når enkeltpersoner eller grupper gjør handlinger i hat eller forakt overfor tema eller person(er) at problemer oppstår. Enfoldighet aleine eller i kompaniskap med overbevisning, gjerne religiøs sådan, har aldri ført til noe godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er jeg så til de grader enig i Steinar, så treffsikkert formulert av deg, at ingen kan vel finne på å motsi deg. I alle fall ikke jeg. Og derfor kan vi ha forskjellig mening om ting som er skrevet, om bøker for det meste, her. Uten at vi dermed blir uvenner, enn si går til verbal krig.

Og nå er det at jeg sier om dine ord her: " Man kan ikke få sagt det bedre. Igjen, min mening ,(osv osv).
Der bor nok en filosof blant oss på dette nettstedet!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takker så mye, Rolf! Du er raus med skrevne (og helt sikkert verbale) roser, det må jeg si...
Trur ellers jeg må filosofere over den siste setningen du skreiv ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk selv! men er for øvrig enig i : for all del, den siste setningen er utlagt til å filosofere over!
Du så også det poenget! Jeg er målløs ( vel, bortimot )!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min neste filosofioppgave må være å dybdeanalysere alle små og store detaljer, det i min søken etter å målbinde Rolf Ingemundsen. En oppgave for de store filosofer, he-he ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Absolutt, Herr Sæther. Absolutt! Men, bør ikke også du sove litt før du gir deg i kast med dette-ikke helt lette- prosjektet? Tror ikke du helt aner hva du gir deg i kast med. Men lykke til, mange har prøvd. (sukk)......:-) :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Går det egentlig an å si det på en bedre måte...?

Å mene noe om et kunstverk, det være seg malt eller tegnet, modellert, skrevet i ulike former, danset eller musisert, er en menneskerett. Men at noen få har eneretten på definisjonen av et kunstverk er selvsagt helt feil.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Du spør om det egentlig går an å si det på en bedre måte..? I så fall må det være deg, her og nå.
Men, ærlig talt: Jeg synes jeg måtte legge inn dette sitatet fra denne litt merkelige boken, fordi det er godt skrevet.
Hvor godt det faktisk er, ser jeg ikke før nå ,gjennom din kommentar, Steinar. Jeg må bare si tusen takk !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAva