Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 16 av 16 sitater

IKKE FOR NÆR

Ikke for nær

nei ikke for nær

da skygger vi for hverandre

vi vil leve i solen

men ikke for langt borte

for greinene må få stryke

hverandre i kveldsvinden

og i de dype nettene

vil vi føle den andres langsomme åndedrett

i takt med stjernene og skyene som driver sakte vekk

og i det første glitter av morgen

vil jeg høre løvet ditt rasle nær meg

ikke for nær

så vi suger næring av samme jord

for da kan vi aldri bli store

men så tett sammen

at vi kan ta i hverandre

når vi er ensomme

og falle nær hverandre

til slutt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vi mennesker har en vilje og står ansvarlig for vårt liv og hva vi gjør ut av det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Uten mestringsopplevelse er det vanskelig å vedlikeholde selvtillit, motivasjon og framtidstro.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er umulig å gå gjennom livet uten tillit.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Enten det er Vårherre eller Darwin som har skapt oss, så er vi skapt som det folk i Lofoten med et morsomt uttrykk kaller blandingsmennesker. Av og til er vi svake, av og til sterke, noen ganger glade andre ganger triste, en sjelden gang nyskapende, som regel på rutinen, stort sett friske, i perioder syke. Slike blandingsmennesker må vi få lov til å være, hvis vi skal beholde helsen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det økende presset i store deler av arbeidslivet er altså ikke bare noe som skjer, det springer ut av konkrete maktforhold og politiske beslutninger. Det står sterke interesser bak og presser frem endringer i økonomi, samfunns - og arbeidsliv, som svekker vernet om arbeidstakerne. Det er ikke vanskelig å identifisere de krefter i vårt samfunn som de siste årene har presset på for å få svekket sykelønnsordningen, arbeidsmiljøloven, sysselsettingsloven og arbeidstidsbestemmelser og å frata arbeidstakerne ferie og fridager og svekke innholdet i tariffavtalene. Fremst i rekken har arbeidsgiverorganisasjonene stått - med de politiske høyrekreftene på slep. Det blir stadig klarere at markedsliberalismen overhodet ikke er forenlig med målet om et samfunns og arbeidsliv der menneskene kan vokse, realisere seg selv og utvikle sine skapende evner under trygge og forutsigbare betingelser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenKirsten LundPiippokattaReadninggirl30Kjell PsveinTheaSissel ElisabethStig TLinda NyrudMarianne_BenteDemeterHilde H HelsethKristofferNorahLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasmgeBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanHanne Kvernmo RyekntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmaja