Det økende presset i store deler av arbeidslivet er altså ikke bare noe som skjer, det springer ut av konkrete maktforhold og politiske beslutninger. Det står sterke interesser bak og presser frem endringer i økonomi, samfunns - og arbeidsliv, som svekker vernet om arbeidstakerne. Det er ikke vanskelig å identifisere de krefter i vårt samfunn som de siste årene har presset på for å få svekket sykelønnsordningen, arbeidsmiljøloven, sysselsettingsloven og arbeidstidsbestemmelser og å frata arbeidstakerne ferie og fridager og svekke innholdet i tariffavtalene. Fremst i rekken har arbeidsgiverorganisasjonene stått - med de politiske høyrekreftene på slep. Det blir stadig klarere at markedsliberalismen overhodet ikke er forenlig med målet om et samfunns og arbeidsliv der menneskene kan vokse, realisere seg selv og utvikle sine skapende evner under trygge og forutsigbare betingelser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

For å trekke inn noe annet - så leste jeg her om dagen at flått bitt kan føre til utmattede tendenser - ME. Selv om det ikke var rød ring rundt bittet. Skjer flere ting på en gang så kan det få fatale følger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

RufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikHarald KAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenTheaKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineInger-LisealpakkaBookiacMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieTonjeNorahcathyHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland Skjeggerud